Aktuálně: 3 713 inzerátů209 729 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Horúčavy

zvedavec
zvedavec 13.08.2024, 07:50:51 xxx.xxx.163.241

Ako znášajú Vaše sliepky tieto horúčavy? U nás sa neochladí už ani v noci, dnes bolo o 6.hod. 25 stupňov. Sliepky trpia. Aj znášku znížili, z 20 sliepok mám 5-6 vajec. 

ančovička (neregistrovaný) 13.08.2024, 10:34:09 xxx.xxx.56.91
»
Odpověď na příspěvek uživatele zvedavec z 13.08.2024, 07:50:51

Také u nás jsou vedra..ale myslím,že moje slepičky ani moc netrpí.. kromě starých,vynesených  slepic(už na polévku), mi mladé snáší pořád dobře..kurníky mají vyzděné ve stodole,kde je příjemný chládek,vedle stodoly stojí  dva ohromné ořešáky,které stíní stodolu a její okolí..každý den dostávají hrnec kyselého kozího mléka 😀,tak myslím,že i to jim dělá dobře 😄…já jsem dost často venku,tak už jsme si na ta vedra, já i slepice , zvykly 😂😂

megi-the-pes
megi-the-pes 13.08.2024, 12:59:18 xxx.xxx.124.165

Vždy v létě nacházím kopy vajec jinde než v hnízdech.
Např. v keři, za stromem, prostě v chládku.
Slépky dlouho táboří u potoka, to je takový pololes, teplota úplně jiná. 
A jak je v jejich domě - zděná kůlna - nechutná zima furt, tak v těchto dnech… no, rozbitý. 
Množství vajec stejný.

Mimo - můj pes nechápe, že se nemůže tak dlouho opalovat; opékat na slunci. Musím ho odtáhnout domů cestou to fakt nechápe, proč votravuju. 
Je možné, že slépky to taky nemají všecky v hlavě úplně v pořádku a je potřeba je zavřít do prostoru, kde je lépe než venku; venku ano, ale střecha a hodně vody a často měnit, voda hnije, zbytky jídla i na napáječce mohou hnít, mám tu některé expertky, co pijí z kaluže a jiné zas stříbrný servis by chtěly. Ale ani hodně vody to nezachrání, když nemají rozum a lezou na slunce; slunce není ani nutné, dnes nefungujeme ani v baráku, co má 50 60 zdi. 

zvedavec
zvedavec 14.08.2024, 17:47:03 xxx.xxx.163.241

Naše sliepky síce trávia čas na dvore s otvorenými zobákmi - mnohé si ľahnú do tieňa stromov a kríkov, ale zato som s údivom videla aj to, že niektoré sa rozvalia, roztiahnu nohy a krídla a opaľujú sa. 

Vonku majú tieňa dosť, mám v časti záhrady pri sliepkach stromy a aj kríky, je im lepšie ako v kuríne, ten je murovaný a nie je v tieni, takže vie naakumulovať veľa tepla do svojich múrov. Podľa mňa horšie je to pre moje sliepky v noci. Keď sa zotmie, tak ich zatváram, majú síce dva zasieťované otvory, dosť veľké okno a menšiu sieťku na dverách, ale už sa to tak dobre nevetrá, ako keď sú dvere pootvárané. 

Včera v noci som ich zabudla (prvý raz, odkedy ich chovám, ) zavrieť, bola som ich pozrieť pred zotmením, ale povedala som si, nech sa ešte vetrá, prídem neskôr a neprišla som…asi im to subjektívne pripadalo lepšie. Našťastie ich nenavštívil žiadny predátor. 

A v lete aj kvokajú, mnohé aj viackrát. Neskôr aj preperujú. Takže aj preto je znáška nižšia. 

Varaxi
Varaxi 14.08.2024, 17:49:50 xxx.xxx.129.250

Já dnes pustila slepicím vodní mlhu. Původně jsem to kupovala synovci a neteři, ale teď to testuju na slípkach. Zatím chodí okolo, a když foukne vítr, před kapkami utíkají. 😀

Anonymní (neregistrovaný) 15.08.2024, 07:52:34 xxx.xxx.209.14

nikdy bych nevěřil že i slepice se dokáží koupat. Mají mělkou nádobu s vodou a normálně do ní lezou, hrabou ve vodě pařáty a špllouchají na sebe vodu. Můžete to taky vyzkoušet.

Buggyra
Buggyra 15.08.2024, 08:35:01 xxx.xxx.198.226

Jé, to je dobré, to vyzkouším 🙂 Musím jen vymyslet, co za nádobu, resp. pekáček by stačil, ale žádný nemám, tak třeba bude stačit větší pánev (třeba si to soudružky rády vyzkouší ve stylu "ať víš, do čeho deš")…

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 15.08.2024, 09:54:51 xxx.xxx.119.6

Já to teď dala k sousedovic slípkám, starý dům a spousta pokladů v něm - pekáče a plechy taky. Z pekačů začaly hned pít, mám pocit, že jim vyhovují víc než na páječky?? Má představa byla, že si tam sednout a zchladí bříška. V plechu jsem je rochnit neviděla, no nejsem s nimi 24 hodin, každopádně pokud tam nějaká voda zůstala tak strašně zaprasená. Chtěla bych jim nějak vymyslet stín, mají tam keř - pro mě už neidetifikovatelný, přijde mi to tuze málo. Napadl mě povlak na peřinu, nějak ho tam uchytit, nebo ho jen přes to keřový torzo přehodím. Nevím, tentokrát to soused nějak fláká, nebo já jsem citlivka. Na venkovních opeřencích je vidět, že jsou za každý zdroj vody rádi.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.