Není důvod Drvodělko chodit okolo horké kaše. Já si moc dobře pamatuju jak Krška všechny s jiným názorem urážel na VF a IF. A tento hrubián bude druhé poučovat o morálce? Groteskní. Klidně se tady od něj nechte šikanovat a sekýrovat, ale napsat o dobrém člověku jako je Alex, že je podlý podvodník, to už je přespříliš. A jsem rád, že jsem jediný, kdo se jej zastal. Na hrubý pytel hrubá záplata. A o mě si Krško piš co chceš, je mi to srdečně jedno.
Říká se něco ve smyslu, že když se sejdou dva včelaři, mají tři názory. Možná na tom něco bude. Vždyť podmínky pro včelaření se výrazně mění každých pár kilometrů. A v tom je i krása tohoto oboru. Nic se nedá slepě okopírovat. Co funguje u mě, o 20 km dál už fungovat nemusí. Sám jsem si mnohokrát vyzkoušel, že metodiku je nutné upravit podle stanoviště. Jen seběstředný jájínek se může domnívat, že objevil Ameriku (tedy pardon Blaník) a s despektem hledět na ostatní kolegy v oboru. Nikdo z nás nic nového neobjevil, všechno tu bylo mnohokrát dávno před námi a my jen kombinujeme, aplikujeme, rozpomínáme se.
Za ty roky co včelařím mě inspirovali mnozí. Musím poděkovat především panu Klímovi, Dvorskému, Sedláčkovi a samozřejmě dalším. Nemohu všechny vyjmenovat. Od každého z nich jsem načerpal něco hodnotného. A v něčem se zase na věci díváme jinak. Nicméně respekt zůstává. Nemusím souhlasit se vším, ale není důvod znevažovat jejich práci. Nakonec jsem dospěl k vlastní metodice, která umožňuje získávání včelích produktů nejvyšší kvality, ale zároveň ponechává včelám vše co potřebují k přirozenému životu. Tedy žádná rezidua v medu, žádný cukr, volná stavba atd… Setkal jsem se s mnoha včelaři, s mnoha jsem debatoval a byť jsme se neshodli, vždy jsme se rozešli v dobrém.
Jen charakterově zdegenerovaný jedinec podsouvá kolegům zlé úmysly, podlost apod. Možná, že ale jen popisuje to, co sám vidí v zrcadle. Za mě je to co napsal Krška nejen o příteli Bezrukovovi (ano, stihl už za svou kariéru zdehonestovat mnoho dalších) zmrdství nejvyššího kalibru. A proti tomu já se vždy vymezím a pojmenuju to. A nemusíte se mnou souhlasit, to je v pořádku.