Pejskaři se setkávají s problémem osin častěj. Musela jsem projít po poli s obilím, spíš teda ovsihou a ostříhat z té strany živý plot. Když jsem se doplazila domů zjistila jsem, že mám tenisky totálně obalené osinama. Je to tvrdé, všude zapíchané tak, že pod tím boty není skoro vidět. Co s tím? Jelikož jsou hodně jeté první, co mě napadlo, je rovnou je vyhodit, protože při pokusu to nějak tahat, se to akorát zalamovalo a nevytáhnula jsem skoro nic. Jak to řešíte, když se vám tohle povede?
Stalo se mně to taky a protože to byly tenisky s tkaničkama, tak jsem je musela vyhodit. Z těch tkaniček to prostě nešlo, aniž bych je úplně rotrhala. Příště už jsem si vzala boty, do kterých se buď nic nezapíchalo a nebo mně jich nebylo líto.
To jsou staré trekovky, takové letní, s tou děrovanou tkaninou nahoře, keeny. Jsou už potrhané, vzala jsem si je do zahrady na práci, ale úplně vyhodit mi je jich ještě škoda. Mě to vůbec, ale vůbec nenapadlo🙄 měla jsem plnou hlavu té práce, jestli to zvládnu, bylo vedro. už jsou nachystané na vyhození, ale stejně pořád dumám jestli by s tím něco nešlo. Ano Sarah. je to právě jak v těch tkaničkách, v celých botách. Málem jsem nedošla domů, jak strašně to píchalo. Stejně dopadly ponožky a to jsem si blbka vzala úplně nové👎Možná ještě udělám pokus, hodím to do kýblu s vodou na pár dní, změknout, jestli by to pak nějak nešlo třeba vykartáčovat? Vyhodit je můžu vždycky. Jen tento týden to nebude, nestíhám.
Já si myslím, že pokud jsou ty boty z uměliny, měly by vydržet víc než osiny. Co takhle zahrabat do kompostu na měsíc, aby se osiny rozložily, boty pak hodit do pračky nebo do vody s práškem a počvachtat…
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 12.08.2024, 12:20:20
To já taky ne. Tady je asi každá rada drahá. Já bych boty spíš, když bych chtěla, aby osiny změkly, namočila do kýblu s vodou… Ale nevím, jestli to bude ku prospěchu ..
Žínka sušičku nemá. Já sice jo a jsem za ni ráda (jediná dokázala vyčistit venkovní psí plédy), ale na osiny u bot před vyhozením bych měla jen jedno řešení. Vyzkoušet můj nápad s gafou😁 a hned potom popelnice. Ale tak to Žínce stejně nepomůže…