Zdravim. Zajima me jestli se da chovat luskoun i u soukromych chovatelu. Videli sme v zoo Praha a jsou neskutecni, zajimavi, krasni.
Luskouni
Vzhledem k tomu, že pražská Zoo je teprve druhá v Evropě, která luskouny chová… Jak je chcete získat? A zajistit jim vhodné podmínky? Co jste o nich nastudovali?
Už jen to, že se ptá, znamená že si nepřečetl ani ceduli na kleci😂
A tak třeba má doma mravence v kredenci.🙂 Ivan Mládek.
Možná když budete někde v tropické Asii či v Africe v pralese…
Pána chápu.
Já bych si zase strašně přála lenochoda.
Jako, že by se vám "procházel" v obýváku nad hlavou?
Vlastně to není tak hloupý nápad - prospí 20 hodin denně (takže nic neničí), kálí jednou za týden (velmi praktické). Nároky na teplotu, vlhkost a potravu by asi šly vychytat.😉
Pro jistotu píšu, že je to nadsázka. Zůstanu u svých šneků, rybiček a kocourů.
Tak to už by byl u Doron úplnej a totální hard core a já bych musela přijet snad do hodiny!!!😂
Přijely bychom spolu!🙂
Hele, ale vyste vůbec nepostřehly, že jsem poslala návod i s obrázky, kam si zajet chytit luskouna.
Já jsem viděla ve zveráči k prodeji (za slušné peníze v té době, asi za pětku) nosála. Měl klícku asi dva metry na metr na metr a vykazoval stereotypní chování. Bylo mi ho líto, ale domů bych ho nechtěla. Netuším, jaké má nároky. Líbil se mi, no asi to nebude chovací mazlík. Kočka je lepší.
drvodelkafialova:Hele, ale vyste vůbec nepostřehly, že jsem poslala návod i s obrázky, kam si zajet chytit luskouna.
Ale postřehly! Ale nemám v úmyslu se kodrcat někam do východní Asie, kde je horko, vlhko, nemoci, paraziti, jedovatci a kdo ví, co všechno dalšího, bez čeho se rozhodně obejdu.🙂
Líbil se mi, no asi to nebude chovací mazlík. Kočka je lepší.
Myslím, že je ochočitelný jako ta kočka. Ale řekla bych, že je společenštější, že chovaný o samotě to nebude ono (ona ani ta kočka, že jo). Jinak vyloženě náročný mi nepřipadá, ale potřebuje teplo a prostor.
Koukám na ně pravidelně na Hluboké. Mají tam hezký výběh, kde můžou slídit, šplhat i vlézt do vody.
V Lbc mají i venkovní výběh (nosál červený) a běhali tam i v zimě, tak možná s tím teplem jak který druh…?
A už je zákaz jejich chovu jako u mývala, invazivní druh, už s nosálem máme smůlu.🙈
Buggyra:V Lbc mají i venkovní výběh (nosál červený) a běhali tam i v zimě, tak možná s tím teplem jak který druh…?
Tam mají taky červeného. A když tam jsem po ránu, i v létě, tak jsou stejně zalezlí ve vyhřívané ubikaci. A ven se nehrnou. Asi jsou ti liberečtí otužilejší.
Teda dámy tady se to rozjelo!!! Já čekám, kdy některá z Vás napíše, že touží mít doma krokodýla!😂 Vlastně kdoví, zda by se nelíbil Leithian…?😄😛
kometa:Přijely bychom spolu!🙂
To je jasný, a cestou bychom ještě někoho nabraly!😄
Já se k Doron chystám už dlouho, ale jak říká můj kamarád:"Jo jo, furt se něco děje!"😀
A její pesany pak umazlím a asi nejvíc se těším na Frama!
Fikovnice:Teda dámy tady se to rozjelo!!! Já čekám, kdy některá z Vás napíše, že touží mít doma krokodýla!😂 Vlastně kdoví, zda by se nelíbil Leithian…?😄😛
Krokodýl se nedá podrbat za ušima.