“Virus byl poprvé identifikován v prosinci 2019 v čínském Wu-chanu. Světová zdravotnická organizace (WHO) vyhlásila propuknutí globálního stavu zdravotní nouze 30. ledna 2020”
Já si teda pamatuju něco jiného. 😉 Začalo to v březnu 2020
Jojo, to byl pilíř kovidové léčby, paralen !:))))
V tom jsme byli tisíc let za opicemi, léčilo se dokonce i na Ukrajině, bavila jsem se o tom s tamními doktory,potkali jsme se tehdy na dovolené v Egyptě, tam si s tím tedy už vůbec nikdo starosti nedělal.
Ve Švédsku měli nakonec o dost nižší nadúmrť, než u nás. Zvládli to opravdu hezky.
megi-the-pes:Někteří lékaři v tom jedou dodnes. Naštěstí už mám dítě u dospěláckého. Ale asi nikdy nezapomenu, jak dr. diagnostikovala angínu ze tří metrů. Aspoň že tak, že jo. Jenže až po tom, co se mě zeptala, co jí (děcku) je, a já řekla - asi angína.
Jak jednoduché a krásné pro ně bylo léčit po telefonu - vystavit neschopenku a říct “dejte si paralen”.
A kde jsem koupila léky pro kamaráda? V Polsku. Na netu. U nás předepisováno jen z tlačenky,
v PL cena 300 za velkou krabici - bez receptu.A pak se divím, že lidé pili Savo, uvěřili plazmovému generátoru, vykoupili jodové tablety, protože bude konec světa…
Měli jsme to prostě hroznější než v jiných zemích. Ale záběry obyč. lidí z USA, kde je systém pojištěný, jaký je, a z Anglie teda nebyly super, pak tam pálili vakcínu Johnson & J (tam bylo hrozně zajímavé, že začali s vývojem v lednu 2020) a lidé měli velké problémy, velké.
Panikařil každý, a kdo říká, že ne, tak…
Panikařil každý, a kdo říká, že ne, tak…
Já ne. Mně nejvíc vadilo, že nebyly hospodské kvízy. A že děti nemohly do školy. Protože on line výuka to nemohla nahradit.
😀vám leithian se mohu pouze smát.
“Virus byl poprvé identifikován v prosinci 2019 v čínském Wu-chanu. Světová zdravotnická organizace (WHO) vyhlásila propuknutí globálního stavu zdravotní nouze 30. ledna 2020”
Já si teda pamatuju něco jiného. 😉 Začalo to v březnu 2020
No vidíte to. A Čína to WHO ohlásila 31. prosince 2019.
Po měsíci, kdy už bylo jasné, že to nezvládnou.
A pak musíme počkat na tu WHO… měsíc… měsíc.
Nikdo nemusí na nic čekat. Vystrašení můžou nasadit klidně dvě i tři roušky hned. I na noc.
to si pamatujete špatně. je to přesně takhle, od března se začalo blnout v čr.
Bodlinka:to si pamatujete špatně. je to přesně takhle, od března se začalo blnout v čr.
Přesně tak - pamatuji si, že to bylo v úterý a naše škola měla rozpracované praxe. A ve středu už děti ve škole nebyly. Vrátily se až na posledních 14 dní v červnu (?) A další rok to propuklo v půlce října - děti odjížděly domů se slovy - přejeme vám hezké vánoce! Jak prorocké.
Doron:Jojo, to byl pilíř kovidové léčby, paralen !:))))
V tom jsme byli tisíc let za opicemi, léčilo se dokonce i na Ukrajině, bavila jsem se o tom s tamními doktory,potkali jsme se tehdy na dovolené v Egyptě, tam si s tím tedy už vůbec nikdo starosti nedělal.
Ve Švédsku měli nakonec o dost nižší nadúmrť, než u nás. Zvládli to opravdu hezky.
Ve Švédsku jen upravili statistiky, jak mohli mít nižší nadúmrť, když nechali důchodce napospas přírodě. Na ty ostrovy se totiž nikdo nedostal. Běžně se nikdo o seniory nestaral a tohle se dělo i v Itálii.
Tam zdrhli balkánští zdravotníci domů a nechali starečky tak, než se to zjistilo, pomřela část na hydrataci.
No a milí zdravotníci nějak doma na Balkáně zapomněli na karanténu a dotáhli tam nákazu. Když je strčili do karantény, někteří byli tak drzí, že se vzpouzeli, oni jsou přece lékaři, bylo pozdě, už to jelo. Zdr. sestry nebyly lepší, mám tam rodinu a vím jak nadávali.
Někteří mají krátkou paměť. Španělsko bylo na tom podobně, jen u nás se to podařilo ze začátku omezit, bohužel díky tehdejší opozici, se nákaza rozšířila.
Na jaký ostrovy se nikdo ve Švédsku nedostal? Ve Švédsku se starali o seniory úplně normálně jako vždycky.
A my si zase zfalšovali statistiky směrem nahoru, však to bylo oficiálně přiznáno, že tam byli započítaní všichni umřeli s covidem a ne jen umřelí na covid.
Takže si nemáme co vyčítat.
Bylo by vhodné, kdybyste se už konečně začala ovládat.
Číst toto, co píšete drvodělce od někoho, kdo nejdříve plive svoje hnusy na zdravotníky, kteří v době, kdy sem covid vtrhnul a nic se o něm nevědělo , trávili značnou část dne v těch příšerných skafandrech a radši se zpočátku nestýkali ani se svými nejbližšími, aby je neohrozili a a pak toho stejného člověka - tedy vás 😀 vidět na ifauně plakat, jak se na něj zdravotníci vykašlali, je víc, než tristní. Zrovna u tohoto tématu byste měla speciálně vy zalézt do kouta a dělat, že nejste. Pokud se ze sebe nechcete tedy pozvracet.
vona to psala ale v srpnu
škoda slov, ne?
jo aha, no tak to pochopitelně. 😀
Škoda slov. A to i kdyby psala v březnu.
Chřipka přeskočí i na krávy
Dík za info, tak to jsem v pohodě, bát se nemusím.
Já jo, znáte to, chodí štěstí dokola…
Anonymní:
Mno, jak jsem psala jinde, na COVID jsem málem dojela. Na variantu Brigita. V té době ani žádné vakcíny ještě nebyly. Takže zpochybňovat smrtnost nemoci - hlavně těch původních variant - je jaksi nemoudré. Měl jste info z nemocnic? Z piteven? Z ARO? Já ano…
kometa:Přesně tak - pamatuji si, že to bylo v úterý a naše škola měla rozpracované praxe. A ve středu už děti ve škole nebyly. Vrátily se až na posledních 14 dní v červnu (?) A další rok to propuklo v půlce října - děti odjížděly domů se slovy - přejeme vám hezké vánoce! Jak prorocké.
Já už to skoro zapomněla, ale tak nějak to odpovídá. Vím, že semestr teprve nějak začínal, když se vše pozavíralo. Pak se organizovala výuka online. Brrr, já na to snad ani nechci vzpomínat, pro mě to byla těžká doba.
Btw, Masárna kvůli povodním teď posunula začátek semestru o týden, přičemž VUT začalo normálně - tak, jak měla začínat i Masárna. Zvláštní.
Drvodělko, OT: Kde Vy jste se vzala na zdejší diskuzi? Já si Vás z IF vůbec nepamatuji. Narazila jste zde na společenství milovníků zvířat náhodou?
Tak v tomto případku už já úplně v pohodě.