Začala jsem přidávat svému A 1/1 24 let asi 1 kg vojtěškového sena k lučnímu senu, jen nevím zda to pro něj není nestravitelné (klackovité) a raději nedávat ½ kg granulované vojtěšky. Koník žere dobře. Dík za rady.
Vojtěškové seno
Pokud užvýká i ty klacky, tak ať si dá. Nestravitelná vláknina má též ve výživě koní své nezastupitelné postavení a v takovém množství bych se jí vůbec nebála (není to jako když půl dne má přístup kůň jen ke slámě, aby měl co do žaludku). Též jsem našemu plnokrevníkovi dávala na přilepšenou vojtěškové seno (v balíku po pozvolném nájezdu v podstatě adlibitně), loni jsem přešla na voj. senáž, protože ji mám k disp. v malých balících, dobře se skladuje a dobře se krmí, ale kdyby nebyla, zase bych vzala mileráda voj. seno a klackovitost mi není vůbec na překážku.
Granulovanou vojtěšku jsem dávala, než do ní začali přidávat diamanty (nebo jinak si tu cenovku neumím vysvětlit) a kůň mi ji žral se střídavými úspěchy, nějaká várka byla chutnější, nějaká méně chutná, někde to smrdělo kysele, někde spáleně, no… za ty peníze už fakt ne, díky.
Za sebe tedy mohu vojtěškové seno doporučit 🙂