Nesrovná…nejspíš genetická vada..
Na fotce je kachna pižmová. Jedné roste peří na křídlech takto divně do boku, myslíte že se to srovná? Ostatní jsou v pořádku.
Na fotce je kachna pižmová. Jedné roste peří na křídlech takto divně do boku, myslíte že se to srovná? Ostatní jsou v pořádku.
Nesrovná…nejspíš genetická vada..
Bohužel to vypadá že máte pravdu. Budou to andělská křídla. Ke krmení dostávali směs pro kachny, teď už k tomu pšenici a brambory se šrotem. Krmením to nebude tak genetika??? Je to jedno stejně to jsou kačky pekáčové ale nikdy sem se s tím nesetkal.
Je pravda ze andelska kridla u labute zpusobuje krmeni pecivem/chlebem? Pry jo ale mne se to nezna, neni to dedicny spis?
Labutě krmit pečivem???.."velice zdravé a výživné"🤦
ne. je to způsobený nevyváženou krmnou dávkou během růstu křídel a per na nich.
Bodlinka:ne. je to způsobený nevyváženou krmnou dávkou během růstu křídel a per na nich.
já jsem majitel té kachny na fotkách nahoře, andělská křídla má dodnes a už se ji to nespraví, brzy ale půjde na pekáč, tak je mi to jedno. Ale nemyslím si, že bych zanedbal krmení, spíš genetika taky může hrát roli ??
Zdravím. Ne zcela zanedbané. Ale pouze nevyvážené. Přespříliš bohaté na proteiny, popř. chudší na minerálie, nebo obojí zároveň. Kost (jejíž vývoj chce svůj čas) zaostane v růstu a síle oproti měkkým tkáním a vede to k této deformaci.
Jestli je na vině i genetická predispozice (i třeba jen ve formě (v zásadě pozitivního) rychlejšího, avšak = uspěchanějšího (a tak na dispalance náchylnějšího) vývoje, je předmětem debat. Vím třeba o chovu hČ kolegy. Konkrétní chovný pár byl u něj přes 10 let. Chovný houser i husa s pěknými křídly. Když si dal kolega s vyvážeností krmiva pro odchov v daný rok opravdu záležet, měla i housata křídla pěkná. Jak to v jiný rok přehnal, tak mu snad všechna housata opravdu snadno a výrazně andělíčkovala. Podle mě možná až příliš ochotně na to, aby tam nebyl i nějaký vrozený předpoklad. Jde samozřejmě pouze o moji domněnku.