Aktuálně: 3 859 inzerátů207 741 diskuzních příspěvků18 221 uživatelů

Vepřové nesedlo

biaca
biaca 31.07.2024, 19:08:32 xxx.xxx.47.71

Zdravím, 

vím, že budu asi vypadat za největšího tupce - ale o víkendu jsem kocourům dala vepřové. (bio maso předmražené.) Staršímu kocouru to nic neudělalo, ale mladšímu viditelně nesedlo. 

Už v pondělí jsem s malým byla na veterině. A dostal injekci proti zvracení, která částečně pomohla. Tj. udrží vodu a čerstvé kuřecí maso.

Bohužel cokoliv jiného vyzvracel - i gastro konzervičku či granule. Tak jsem dnes jela na veterinu znovu. Dostali jsem injekci proti zvracení, antibiotika (pokud by mi někdo vysvětlil rozdíl mezi 3 a 5 denní dávkou injekčně - ocením.) Jak kocoura rozjíst, krmím ho po malých dávkách - ale vždy na začátku si uplivne, jelikož má prázdný žaludek. 

biaca
biaca 31.07.2024, 19:58:05 xxx.xxx.47.71

Nevím - dostal antibiotika, proti zvracení a proti nevolnosti. Ale názvy nevím. Zatím kocour drží, sežral Cosmu konzervičku (nevyzvracel), a trochu kapsičky tuňáka. Granule jsem raději uložila. 

Fikovnice
Fikovnice 01.08.2024, 10:57:36 xxx.xxx.32.240
biaca:

Nevím - dostal antibiotika, proti zvracení a proti nevolnosti. Ale názvy nevím. Zatím kocour drží, sežral Cosmu konzervičku (nevyzvracel), a trochu kapsičky tuňáka. Granule jsem raději uložila. 

Jani, nemáš žádnou zprávu z veteriny? Nemůžeš si tam pro info zavolat?

biaca
biaca 01.08.2024, 12:24:09 xxx:xxx.56aa:818a

Jedeme tam znovu na druhou injekci. Ale lepší se to vše bez konzervantů udrží tj. Voda. Kuře cosma či schesir konzerva. Ale kapsička zatím moc nejde. A granule jsou zapovězený. 

Tenurri
Tenurri 01.08.2024, 12:53:28 xxx.xxx.22.64

Já kočku rozjídala po kapačkách rozmixovanou konzervou, nebo recovery paštikou z veteriny. Nacpala jsem to do větší stříkačky a po troškách jsem jí to ztlačila do tlamky a hlídala, že to fakt spolkne. Myslím, že to stačilo 2x, potom už to samé jedla z misky sama. 

Ale naše kočka nejedla z důvodu, že nic necítila přes ucpaný nos.

biaca (neregistrovaný) 01.08.2024, 17:50:01 xxx.xxx.47.71

Ampilicin a musím říct, že asi zabírá, dnes bez zvracení s chutí snědeno - jedna Cosma konzerva, a na kuře byl jak divý. Otázka je jestli pokračovat v léčbě pět dní (a potřebuji, aby byl v pohodě, jelikož bohužel musím na pár dní do nemocnice na plánovaný zákrok.) Nebo jestli mít léčbu tři dny a pak pokračovat s Clavaseptinem. 

Tak uvidíme večer zkusím kapsičku co to udělá. 

Ps. jinak jak já rozjídám kocoury -přes miamor pastičku či pitíčko. Vždy namočím daný kus a oni to pak snědí. (ale po velmi malých porcích 3-4 ks po dvou hodinách.) a většinou předtím dlouhá diskuze, že mu to bude chutnat a určitě se nepozvrací. 

(ps. za chyby se omlouvám mám velmi starý PC, současný je na vyčištění a zde nefungují všechna tlačítka klávesnice.) 

Fikovnice
Fikovnice 01.08.2024, 21:32:54 xxx.xxx.32.240
»
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 01.08.2024, 17:50:01

No, myslíš ampicilin. Spolu s ko-amoxicilinem (ten Clavaseptin) jsou to oboje PNC antibiotika. Nic z toho není lék proti zvracení.

biaca
biaca 02.08.2024, 05:20:11 xxx:xxx.e70c:6d56

Tady jde o to že ho potřebují mít za každou cenu ok. Příští týden jdu na dlouho plánovanou operaci a tak až ho bude hlídat sousedka musí být ok. Jinak dnes už udržel granule. Tak snad jsme na dobré cestě ještě je potřeba mu vrátit nadšení z jídla 

Na příští týden už mám vše připraveno. Dva litterboxy, pamlsky pro sousedku na úplatky, celý spajz žrádla a oblíbených kapsicek, feliway sprej, pipety proti stresu Navíc sousedka slíbila že si s nimi bude hodinu hrát a věnuje ji trochu pozornosti

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.