vím, že budu asi vypadat za největšího tupce - ale o víkendu jsem kocourům dala vepřové. (bio maso předmražené.) Staršímu kocouru to nic neudělalo, ale mladšímu viditelně nesedlo.
Už v pondělí jsem s malým byla na veterině. A dostal injekci proti zvracení, která částečně pomohla. Tj. udrží vodu a čerstvé kuřecí maso.
Bohužel cokoliv jiného vyzvracel - i gastro konzervičku či granule. Tak jsem dnes jela na veterinu znovu. Dostali jsem injekci proti zvracení, antibiotika (pokud by mi někdo vysvětlil rozdíl mezi 3 a 5 denní dávkou injekčně - ocením.) Jak kocoura rozjíst, krmím ho po malých dávkách - ale vždy na začátku si uplivne, jelikož má prázdný žaludek.
Nevím - dostal antibiotika, proti zvracení a proti nevolnosti. Ale názvy nevím. Zatím kocour drží, sežral Cosmu konzervičku (nevyzvracel), a trochu kapsičky tuňáka. Granule jsem raději uložila.
Nevím - dostal antibiotika, proti zvracení a proti nevolnosti. Ale názvy nevím. Zatím kocour drží, sežral Cosmu konzervičku (nevyzvracel), a trochu kapsičky tuňáka. Granule jsem raději uložila.
Jani, nemáš žádnou zprávu z veteriny? Nemůžeš si tam pro info zavolat?
Jedeme tam znovu na druhou injekci. Ale lepší se to vše bez konzervantů udrží tj. Voda. Kuře cosma či schesir konzerva. Ale kapsička zatím moc nejde. A granule jsou zapovězený.
Já kočku rozjídala po kapačkách rozmixovanou konzervou, nebo recovery paštikou z veteriny. Nacpala jsem to do větší stříkačky a po troškách jsem jí to ztlačila do tlamky a hlídala, že to fakt spolkne. Myslím, že to stačilo 2x, potom už to samé jedla z misky sama.
Ale naše kočka nejedla z důvodu, že nic necítila přes ucpaný nos.
Ampilicin a musím říct, že asi zabírá, dnes bez zvracení s chutí snědeno - jedna Cosma konzerva, a na kuře byl jak divý. Otázka je jestli pokračovat v léčbě pět dní (a potřebuji, aby byl v pohodě, jelikož bohužel musím na pár dní do nemocnice na plánovaný zákrok.) Nebo jestli mít léčbu tři dny a pak pokračovat s Clavaseptinem.
Tak uvidíme večer zkusím kapsičku co to udělá.
Ps. jinak jak já rozjídám kocoury -přes miamor pastičku či pitíčko. Vždy namočím daný kus a oni to pak snědí. (ale po velmi malých porcích 3-4 ks po dvou hodinách.) a většinou předtím dlouhá diskuze, že mu to bude chutnat a určitě se nepozvrací.
(ps. za chyby se omlouvám mám velmi starý PC, současný je na vyčištění a zde nefungují všechna tlačítka klávesnice.)
Tady jde o to že ho potřebují mít za každou cenu ok. Příští týden jdu na dlouho plánovanou operaci a tak až ho bude hlídat sousedka musí být ok. Jinak dnes už udržel granule. Tak snad jsme na dobré cestě ještě je potřeba mu vrátit nadšení z jídla
Na příští týden už mám vše připraveno. Dva litterboxy, pamlsky pro sousedku na úplatky, celý spajz žrádla a oblíbených kapsicek, feliway sprej, pipety proti stresu Navíc sousedka slíbila že si s nimi bude hodinu hrát a věnuje ji trochu pozornosti