Canko jinak jste se ptala, jak se mám. Globálně se mám dobře, spokojenost. Teď mám “konečně po tej dovolenej”, byly to fajn dva dny strávené s rodinou, a i když puberta těžká, tak aspoň hrady a zámky jí dokážou navnadit, a super byla plavba lodí napříč Vranovskou přehradou. Sice nás na zpáteční cestě na lodi chytla větší bouřka, my se s dcerou schovaly v bráně bítovského hradu, a manžel šel pro auto, to jsem o něj měla strach, ale dopadlo to dobře. Bouřka asi byla i u nás, protože nám nebije ohrada, a i když jsme to celý obešli, a pár větví bylo popadaných na drátech, tak to nebije stejne, musím tedy do práce 😁 a podsekat zase ohradu, ale já to dělám ráda. Pustím hudbu do uší a mám pokoj. Z dlouhodobějšího hlediska jsou trochu trable v práci, začínají ty podmínky pro menší zemědělce být takové v něčem hraniční, takže musíme pořád přemýšlet, a jistota budoucnosti žádná. Kdybysme nechtěli stavět dům, tak v pohodě, ale musím ještě něco vydělat. Ale s výkrmem skotu máme v plánu skončit a věnovat se jen údržbě krajiny. Jen je to prostě o jiných penězích. No a asi jako všude v republice problém se senem, zachránily nás loňský a předloňský stoh, tak je 200 balíků “navíc”. Pro sebe jsme seno udělali, a něco málo ještě mohli těm stálým odběratelům prodat, ale fakt poskromnu. A největší legraci jsem si vymyslela v podobě školy, přihlásila jsem se na učňák zemědělec-farmář, příští rok snad zvládnu učňovské zkoušky. S odstupem času je to prča, ale v těch momentech, kdy o něco jde je to takový…. Po 15 letech v zemědělské praxi musím plnit školní praxi, a nemůžu u sebe, tak jsem na praxi u manžela 😁, protože ve školství uznávají vzdělání jen 10 let zpět, a já mám letos 25 let od maturity, tak všechny (no všechny, třeba zeměpis nemáme) předněty hezky znovu. Ale třeba mám z matematiky konečně jedničku 😂, na gymplu jsem měla čtyřky. Jen ty odborný předmět, jsou takový… prostě vtipný no, když praktika “učí” o skoro půlku mladší teoretik 😁. Nejhorší je domluva, učitelé prostě nepobíraj dospělého člověka, a jednaj se mnou jak s tím puberťákem. Ne všichni, to bych křivdila, ale bohužel většina. Kamarádka učitelka, sice na základce, zástupkyně ředitele, mi to vysvětlila, prej jim “ničím jejich poklidný život” 😁. Tak to ještě rok musíme na obou stranách vydržet. Co se zvířeny týká, když jsem koně před 4 lety brala, myslela jsem, že to do druhé pětiletky “eliminuju”, a oni pořád žijou… jako jo jasně ,pořád je co řešit, ale prostě… to vždycky pořešíme, a jedem dále. Akorát mi končí MVDr, a to fakt nevím, jak bude dál. Sice mám 2 nahozený, ale jedna je daleko, a s tím "jediným" tady mám trochu pochyby, že se snesu. Ale co mi zbyde, že jo. No tak asi takhle 😁.
Mě zaujal Váš Londýn. Chce se Vám popsat?