Zdravím mám dotaz mám páru andulek samice zasedne na vejce pořád je na nich v budce a už po druhé se mě stalo že snůška byla jen z čistých vajíček nikdy nebyla oplodněná Sameš má 2 roky a samice rok a 3 měsíce může tě mi někdo prosím poradit čím to může být jestli vzít ještě jeden pár nebo nechat je tak děkuji za odpověď
Zdravím, tak informací je málo a důvodů více. Předně, viděl jste je pářit a jak? Andulky jsou v tomto celkem dost výkonné. Pak to může být výživou a je dobré do směsi přidat nahý oves, dáváte naklíčené, zelené, vaječnou míchanici s vitamíny a nasekanou mladou kopřivou(např.), nějaké jablko, mrkvu…a do vody Supervit D - dle návodu! S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 29.07.2024, 22:18:23
Pařit sem je neviděl právě jen to že samec ji pořád krmí a furt kolem ní poskakuje vaječnou směs dávám i ovoce zeleninu, nalíčenou ne zelené mají taky i ty kopřivy přidávám do vody také nic přidávám zeleného mají až dost nahý oves také mají chtěl jsem se zeptat (můžu dávat nalíčenou pšenici???)
Tak to je zajímavé a divné, že za celou dobu by jste je neviděl pářit se. Máte vůbec pár, dejte foto. Naklíčené můžete dávat - pšenici, nahý oves, proso, kardi, pak se dává kukuřice, hrách, mungo, černá slunečnice(pozor na plíseň), ale tohle je pak pro větší druhy. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 29.07.2024, 23:42:08
Ano pár mám andulky a korely už jsem měl takže to poznám samice snese snůšku 5 vajíček ale vždy prázdná a seděla na nich pořád a nic já nikdy naklíčené nedával, ale bylo mě řečeno od někoho pana že TCB andulky že je těžké u nich mít odchov tyhle mám poprvé takže právě moc nevím .a děkuji za rady a odpověď🙂
Andulky TCB nejsou složité na chov, ale jako u jiných papoušků mohou mít problémy s odchovy. Pokud prostě letos bude vše čisté, tak to zkuste příští rok. Vždy je možné pár vyměnit, nebo dokoupit nové protějšky.
Taky mám páry, které mi loni bezproblémů odchovávali a letos je to bída..
chovám Rosely Pestré,Pennantovy červené, modré. U červených se letos povedla snůška 4 mladé. Zhruba ve 2 měsících stáří došlo během dvou dnů k úhynu 3 mláďat. Nepozoroval jsem nic zvláštního jen během kritického dne již nevzali potravu.
Krmení vždy z odborného prodeje + ovoce vit. Odchov ve venkovních volierách.
Kolikrát těžko říci i s pitvou. Za posledních 5 let dva papoušci dáni na pitvu a ani jednou nezjištěna příčina. Asi je spíš veterina víc o vytahování peněz z lidí než o skutečné snaze pomoct.😟
Odpověď na příspěvek uživatele Alex66 z 07.08.2024, 22:53:51
Ne úplně. Ta vyšetření jsou holt drahá - patologie, mikrobiologie, parazitologie, toxikologie…. Záleží, co si objednáte a co jste ochotný zaplatit. Teda na SVÚ - já bych se ani jinam neobracela.