alexandr malý-mluvení
Jakub: Zdravím a může se a Alexandrem Malým časem ven az se ochočí nebo ne díky a za jak dlouho se naučí mluvit třeba jedno slovicko deky
Dobrý den,
nepochopila jsem otázku, jak ven? Z klece nebo pustit do přírody? Do přírody nedoporučuji, nemají orientační smysl pokud se vyplaší. Mluvit se naučí podle nadání a pohlaví, většinou se samice naučí pouze pár slov. Já sledují u nich značné rozdíly, jeden je strašně ukecaný umím cca 30 slov, druhý zhruba 10 -15 slov a ti ostatní méně. Samice asi 4 slova jedna 2 slova a třetí vypískává melodie. První slova asi za půl roku.
Dobrý den.
Lidi, lidi, lidi.
Nic proti nikomu, ale proč máte pořád tendence s papoušků dělat magnetofony.
Dobrá, beru, když se papoušek naučí mluvit, ale aby to byla jedna z hlavních priorit ???? to snad.
Opakuji není to namířeno proti nikomu, ale je to scestné, a připomíná mi to skutečnost s dnešní módou....
Něco k daným papouškům.
Schlédl jsem za svou éru několik papoušků Z této trojice, bych řekl, že si nejlépe vedla korela. Rozela vůbec, a alexandr tak mezi. Ano, majitelé svým miláčkům rozumí vše. Jsou s nimi denně, denně je vnímají a rostou s nimi jako s dětmi. Cizí a nezainteresovaný člověk, jim najisto rozumět nebude.....
Viz pisatelky výše, kdy srovnává alexandra s žakem, je dle mých zkušeností hodně přemrštěné. Ač žaky nemusím, a ani je nechovám, je to v "mluvení" kapacita, s kterou se srovná jen málo papoušků a troufnu si říct, že alexandr to určitě nebude. Ale hádat se s Váma nebudu.
Ale zpátky k tématu mluvení.
Uvědomte si lidé prosím jednu věc. Papoušci jsou jako lidé a jiná zvířata, každý jiný. Co kus, to jiná povaha !!! Zatímco jeden bude mluvit jak p.Menšík, tak dalších 30 bude mluvit jako Otík.
Buď to v sobě má, nebo ne. To nezměníte.
Alexandr - korela
Za mě spíš korela, nadání stejné, ale bude klidnější.