Aktuálně: 3 714 inzerátů210 538 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Pes vyjel po kočce

Anonymní (neregistrovaný) 22.07.2024, 21:18:05 xxx.xxx.27.138

Dobrý den, 

mate někdo zkušenosti s tím, ze Vám pes z ničeho nic vystartoval po kočce? 

Fenku mame z útulku od dubna, normálně spolu vycházeli, ale dnes po něm z ničeho nic vyjela.

Nechápu proc a začínám byt opravdu z toho nervózní, zatím spolu žádný problém neměli. Sice se honí po bytě občas, buď prozene ona je nebo ono ji, ale vše je to jen hra, ale toho jednoho asi nema moc rada. Pouze jen sel kolem, cele jsem to viděla na vlastní oči. Neprovokoval ji. Jen sel proste kolem, ani se na ni nepodíval. 

Děkuji za odpověď 

rapotačka (neregistrovaný) 22.07.2024, 22:15:17 xxx:xxx.b6c5:c091

Rada? 

Nesmí!!! se to opakovat a to musíte zařídit vy.

rapotačka (neregistrovaný) 22.07.2024, 22:17:38 xxx:xxx.b6c5:c091

A honičky? NE!

Sarah01
Sarah01 22.07.2024, 22:38:38 xxx.xxx.162.253

A pes je jaké plemeno?

Je možný, že s tím prostě nic neuděláte a pes - fena to má jednoduše v krvi.

Doron
Doron 22.07.2024, 23:01:24 xxx.xxx.166.104

Jak vypadalo to vyjetí ?  Pronásledovala ho nebo jenom odehnala?

Co máte za psa a kolik máte koček?

Ono to soužití může být složité, vzájemně si nemusí rozumět, to, co Vám může přijít v pohodě,může být pro psa narušení jeho prostoru. Možná fenka potřebuje prostě trochu klidu.  

U nás je to naopak, tři psi a jen jedna kočka , ještě klidná a rozumná.  Žádné spokečné hry u nás neprobíhají, psi mají od malička zakazané kočku honit a ona to také nedělá ( kočka může chodit ven a i v domě je hodně prostoru).

Napište trichu vic o tom, jak to u Vás doma chodí a společné honění zazrhněte.

Doron
Doron 22.07.2024, 23:03:14 xxx.xxx.166.104
Sarah01:

A pes je jaké plemeno?

Je možný, že s tím prostě nic neuděláte a pes - fena to má jednoduše v krvi.

Myslím,  že doma se to naučit dá skoro vždycky, jiná věc venku.

Tenurri
Tenurri 23.07.2024, 07:34:45 xxx.xxx.213.168

My nedovolili štěněti hned od začátku honit kočky i v případě že by s tím v tu chvíli byla kočka ok. Ona se ta hra může velmi rychle změnit v nehru. 

Mám štěně, ale…

ze začátku, než to pochopil byl ve společných prostorách bytu na vodítku. Pojistka. Když se u koček choval klidně, pochvala, odměna. Když měl tendence za kočkou běžet, prostě jsem ho jemně zastavila vodítkem, řekla “ne” a přesměrovala jsem ho jinam. Když jsem na něm nemohla mít pozornost, byl v ohrádce, kde má pelíšek, tam většinou spí, kouká z okna nebo si něco hryže. V noci ho tam stále ještě zavírám, jinak přes den má otevřeno. Ono i kočky občas napadají nesmysly, jako třeba jít si čuchnout ke spícímu psovi a pak ho otravovat packou…nechci nic takového v noci řešit 😀. 

Stejně jsem trénovala i s kočkama. Prostě všici leželi vedle sebe a dostávali na střídačku dobroty, že jsou nejhodnější na světě. Oni spolu nemají problém, ale kočky nemají zájem o hru se štěnětem a chci aby byli v pohodě. Klidně si vedle něj lehnou, ale když divočí, klidí se na vyvýšená místa. 

Další…kočky jso jen bytové, ale mají škrabadla a spoustu vyvýšených míst na stěnách, skříních, atd. kam se mohou uklidit. Pes dostává jídlo v ohrádce, kam kočky nechodí (vyjma kocoura mu pít z misky)…jinde “jeho” místo není.

U vás to bude složitější, je to útulkáč…většinou trvá  2-3 měsíce, než se pes pořádně zabydlí a projeví. Asi bych se nebála vyhledat i nějakého trenéra, který by s tím měl zkušenost. Ono to bude případ od případu velmi individuální záležitost a záleží i na povaze koček. 

Náš Jack se třeba chová jinak k Lyařře (ha, divně napsané jméno 😀 - Lyarra) a jinak k Willymu. Lyarra se vůči němu velmi výrazně ohrazuje, když jí přijde, že si jí pejsek moc všímá, takže ji kolikrát obchází obloukem. Willy je ťunťa a nechá se otravovat i když mu to není příjemné, takže tam to musíme víc korigovat.

Sarah01
Sarah01 23.07.2024, 07:40:05 xxx.xxx.162.253
Doron:

Myslím,  že doma se to naučit dá skoro vždycky, jiná věc venku.

Za přítomnosti lidí asi jo, ale to musí být pořád ve střehu. V příspěvku ani není, jak je fena stará, takže pokud s kočkama nevyrůstala, bude to dost těžký. Popravdě, já bych to nedávala. Znám ty svoje, kočka je pro ně prostě kořist, takže bych si ji nepořídila. 

Tenurri
Tenurri 23.07.2024, 07:47:49 xxx.xxx.213.168
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.07.2024, 07:40:05

Já si třeba z tohodle důvodu netroufla pořídit si psa z útulku…musela jsem přemýšlet, co můžu přinést ke kočkám domů a na co si troufnu. Prý skoro všichni z “našeho” vrhu mají doma svoji vlastní kočku 😀…

každopádně být zadavatelkou, počítala bych s tím, že bude třeba psa a kočky za nepřítomnosti lidí rozdělovat. Taky má toho psa chvilku. 

Orionka (neregistrovaný) 24.07.2024, 09:37:12 xxx.xxx.169.138

Ony kočky taky dovedou být pěkné potvory. U známých: fena spala, kočka jí útočila na ocas, králík se naštval a kočku zmlátil. Ještě že se feny zastal, ta ač jinak velký kočkobijec, doma kočku absolutně tolerovala. Kočka jí to oplácela i dobrým, třeba jí shazovala cukroví z  stolu. Protože fena by si ze stolu nevzala, ale ze země klidně sežrala 😃

Orionka (neregistrovaný) 24.07.2024, 09:47:03 xxx.xxx.169.138

Z mé zkušenosti pes dovede rozlišovat kočky svoje a cizí. Když jsem se se psem už starším nastěhovala do chalupy s kočkami, rychle je vzal na milost. A to tak, že s kočkou mohl spát na jednom kanapi. Jednou ode mě kocour dostal facana, když z   židle sekl po psu, který šel okolo.

Cizí kočky proháněl s maximální náruživostí. Dvakrát si ji podal, když nebyla dost rychlá. Ani jednou nezakousl, pustil-musel.

Doron
Doron 24.07.2024, 10:00:24 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.07.2024, 09:47:03

Určitě to dokáže rozlišit.

Můj kavkazák bohužel kočky zabíjel,  tomu se opravdu nedalo zabránit,  když vlezly k nám na zahradu ☹️. 

Našim kočkám by nikdy neublížil,  ani doma ani venku.

anonymní (neregistrovaný) 24.07.2024, 11:13:08 xxx.xxx.87.55

Pokud je v domácnosti pes a kočka, musí se pracovat na tom, aby pes na kočku “nevyjížděl”. Kočce vytvořit bezpečné prostředí a možnosti úniku - odpočívadla ve výšce.

Mám bordíka, který přišel jako štěňátko k mému půlročnímu kocourovi. Sžili se dobře, hráli si spolu, respektovali se. Ale nebyli spolu o samotě v bytě. Pes doma a v kotci, kocour doma a venku . Kocour po 13 a půl letech umřel , bordík zatím ne, takže dostal nadělenýho novýho kocoura. Zvykala jsem je na sebe přes přepravku + na volno pes na vodítku a zvykli si na sebe. Vzájemně se respektujou, dokonce spolu lížou jeden hrnec nebo pekáč když předmejvaji.  Jinak bordík je zabiják a honič koček, čemuž se samozřejmě snažím předcházet (úspěšně) - cizí kočku na zahradě, proštěkne a vyžene.

K oběma domácím kocourům choval a chová úctu a respekt. Však maji pěkně ostrý drápy a kdo by se chtěl nechat doma podrápat.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.