Ten španiel vyzerá ako španiel, ja žiadny extrém nevidím, ale z tých fotiek sa nedá posúdiť tukový hrebeň na krku, ani iné úložiská a je potrebné si ten tuk aj ohmatať.
Môj neschudnuteľný hucul ( v zime na starine, príkrm nejaké zabudnuté balíky občas a niečo, čo spásli keď utiekli) je teraz v novom stáde, pastvina je v kopci a už po pár dňoch bolo vidieť, že sa mu tukové vankúše za lopatkami zmenšujú, heh, domáce kobyly ho totiž síce jemne, ale vytrvale pohybovali hore dolu + útočí na kravy a odháňa ich od koní, norička tá schudla viditeľne- boli predtým na rovine.
Rezky sú v pohode, tá legenda, že sa z nich priberá vznikla preto, že to často bola jediná vec, ktorú dokázali zožrať kone so zlým chrupom a trošku sa na nich spamätali, ale to preto, že do seba dostali síce repnú, ale predsa vlákninu. Je vhodné sa opýtať , alebo si na vreci prečítať obsah melasy, ale inak za mňa ok.
Hladovať s košíkom by som ho nenechala, načo, a na slnku a s hmyzákmi…uf…pokiaľ je možnosť koňa zavrieť, sú iné spôsoby, ako mu zabrániť v konzumácii trávy.
Nezabúdajte, že obézne kone NIKDY nesmú hladovať.
Zadýchavať sa môže aj preto, že má piroplazmózu, dávali ste ho testovať? To je import?
Chrčivé zvuky môžu veštiť LRN, hlavne u veľkých, rámcových koní.
Videla som kone v Cordobe, no, to boli dobré obézy, je to proste také plemeno, pokiaľ to nežuje v 45 °C horúčave nejaké vyschnuté drevnaté byle, tak budú obalení stále.
Ale je možné byť aj fat and fit. K tomu ale asi 2 x týždenne pobyh nestačí, hoci lepší, ako nič, pokiaľ na pastvine veľa nechodia.
EDIT- na fotke nie je ten španiel, sorry.
P.S. práve obedujem a mám food comu, hehehe.