Zajímavé. Já myslela, že GMO není UFO. Kukuřice takto upravená je snad proto, aby odolávala škůdcům a byl lepší výnos.
Tak na co bych pak na pole patlala zlou chemii?
Co produkty z řepy? Olej řepkový nikdo nekupuje? Cukr se nekupuje pro včely?
Ta řepa je gen. upravená.
Upravuje se kvůli odolnosti.
A samozřejmě Bayer/Monsanto monopol a šikana zemědělců a chovatelů, u nás teda ne, ale tohle je věc, proč jejich produkty bojkotuji, ne proto, že nějaká kytka je upravená. To jsou takové hnusy, jako že nesmíte uchovávat sadbu, musíte si koupit jejich…
Ječmen - jak říká Varaxi, průmyslové směsi, kterými krmíme stále, obsahují spoustu vylepšení, aby ta slepice z toho proteinu vůbec něco dostala. Kvalitní směs samozřejmě existuje, někteří vyrábí jen směs zrní, šrotů… a několik se dá koupit i bez GMO. Směs s ječmenem, i když jí pomohli enzymy a kdo ví čím, má stejně pořád horší výsledky než kukuřice a pšenice, to si může každý vyzkoušet.
Mě to baví. GMO je zlo a po pozemku si leju Roundup a kupuju metráky cukru, čím vůbec, ale vůbec nepodporuju zlo.
Povídalo se, že sladké brambory jsou všecky GMO, a už pár let se pro průmysl používají i GMO klasické brambory.
U té drůbeže, já tomu nerozumím, jo, ale složení si eště přečtu, jsou to nejlevnější blbosti typu ječmen, ubohá chemie typu BHA, BHT, směs do ostřikovačů… a jak si je chovatelé pochvalují. 😀
Ale GMO je zlo.
Žiš.
Názor je názor, všecky jsou hezké, ale fakta jsou fakta, sorry.
Co myslíte, že jíte, i když se vyhýbáte GMO plodinám? Všude je glyfosát. Je to kolem 500 tun ročně jen na polích.