zkoušel někdo odchovat mladého ještě pruhovaného divočáka mlékem a flašou? zemědělci zasekli starou bachyni a mužu mít mladé nevím jesti do toho jít. Jestli by byl krotký až by dospěl.
Odchovat jde snadno, ale je to PRASE, inteligentní , ALE nemá potřebu dělat člověku radost, není to slouha, naučí se spoustu věcí (třeba pomoci klikru), odměnu pak chce i “přes mrtvoly”. V dospělosti (lépe sviňka, nebo vepř) zvláště kanec je nebezpečnej. Chov možný pouze v opravdu bytelné ohradě. Nebo ho zkonzumovat (v cca 40 kg).
Fyzicky nezvládnutelné… (když se rozhodně, že někam půjde - tak tam jde)
U nás,na kraji Prahy, takový extravagantní pán, dvě selata divočáka odchoval, jmenují se Hubert a Dáša.Jezdil s nimi i autem do lesa, tam na ně vždycky hodiny čekal, chodil na procházky, lidi se báli , utíkali.., divočáci pochopitelně neposlouchali, ale tak nějak pána následovali, to zas jo..
Hubert( kanec) s ním bydlí v maringotce( tedy spí), Dáša prý nechce. O povodních mu Dáša uplavala a běhala u nás v ulici, naštěstí jsem ji poznala, pán s Hubertem si pro ni přišel a odvedl ji do bezpečí, byli tenkrát i v televizi.
Teď už bude prasatům určitě deset let, neli víc a venku jsem je dlouho neviděla.
Mně teda přijde, že je soužití pro takové silné povahy..
Můj kamarád, co cvičí zvířata pro film, měl taky krotkého divočáka, chodil s ním i do hospody, ale jen do doby než dospěl, pak ho dal někam do obory, říkal.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.07.2024, 13:46:12
Nejsou.
Pán mi říkal říkal, že u divočáků se prý mezi sebou přímí sourozenci nemnoží ( jako je mi to divný) ale on má i jiná prasata a s těmi se tedy množí , takže má partu prasat s čírama.
Pán mi říkal říkal, že u divočáků se prý mezi sebou přímí sourozenci nemnoží ( jako je mi to divný) ale on má i jiná prasata a s těmi se tedy množí , takže má partu prasat s čírama.
No nevím, jestli jsou zrovna divoká prasata tak uvědomělá, že se incestu nedopustí.
No nevím, jestli jsou zrovna divoká prasata tak uvědomělá, že se incestu nedopustí.
Ale ten kanec přece musí smrdět. V maringotce.
Mě říkali, že bachyně, stará, nedovolí mladým samičkám se pářit - mají očividně nějakou kontrolu porodnosti, aby skupina zůstala funkční a zdravá..takže bych tomu i věřil