Aktuálně: 3 733 inzerátů211 075 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Pokousání psem a jak vymámit očkovák

kometa
kometa 09.07.2024, 09:05:54 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

No jo, i toto mám za sebou. Za těžkýho socíku…v mým věku 11 let.

Spolužačka na VŠ (80.léta) si tím taky prošla. Tenkrát k dispozici jenom sovětské vakcíny aplikované přímo do sleziny a s nepříjemnými vedlejšími účinky. Doteď si pamatuji, jak mluvila o hodně zvětšených mízních uzlinách.

kometa
kometa 09.07.2024, 09:10:15 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 08.07.2024, 15:20:05

A pak je tam tuším nějaký doporučená časová prodleva na píchnutí, jinak to už pak pozbývá smyslu ne? 

No, ono to spíš pozbývá smyslu po časové prodlevě. Už jsem jednou psala - pravda, je to 30 let zpátky - kdy se k nám vrátil jeden Vietnamec po návštěvě rodiny v jeho rodné zemi a tam ho kousnul vzteklý pes. A až u nás se objevily klinické příznaky. Pak ho akorát drželi pod sedativy, aby netrpěl (čekalo se na to, až umře) a chodili se na něj dívat medici.

kometa
kometa 09.07.2024, 09:11:29 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Injekci?? Musím se podívat na dnešní schémata. Dostala jsem antisérum a pak chodila na asi 6 až 8 injekcí (postexpoziční vakcinaci). Ale je to sto let zpět.

Koukněte, prosím. Zajímá mě to.

kometa
kometa 09.07.2024, 09:18:08 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Peťka z 09.07.2024, 06:47:56

Starosta s ní nechce taky nic mít, jen řekl neřešte to však ji všichni známe. Ano známe ale kdyby došlo k horšímu pokousání třeba někoho dalšího nebo pošťaček, tak co potom 😠

A to já bych řešila. Ale chápu, že pokud bydlíte na nějaké malé obci… Takhle jsem snadno hrdina. 

kometa
kometa 09.07.2024, 09:20:33 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.07.2024, 07:29:21

Ale pokud paní ten očkovák nemá a očkování nedoloží,

Tím spíš bych to rozmázla. Paní očkovák ze zákona mít MUSÍ (jako já musím mít řidičák, když jezdím autem). A starosta by to měl vědět.

kometa
kometa 09.07.2024, 09:23:45 xxx.xxx.147.163
Xerxova:

pokud je znám pes, nebude dítě nikdo očkovat. Očkuje se tehdy, když není pes (či jiné zvíře) dohledatelný a nemůže být zkontrolován jeho zdravotní stav

Tady je pes znám, ale jeho očkovací průkaz ne.

hmn
hmn 09.07.2024, 09:37:24 xxx.xxx.43.233
Xerxova:

pokud je znám pes, nebude dítě nikdo očkovat. Očkuje se tehdy, když není pes (či jiné zvíře) dohledatelný a nemůže být zkontrolován jeho zdravotní stav

nedávno mě kousl cizí kocour (si myslím, že jedněch obob sousedů), samozřejmě sepse takže atb+se rýpal chirurg, a vůbec nikoho pachatel nezajímal ani nějaká potencionální vzteklina (narozdíl od tetanovky)

a stejně tak při minulém kousanci, po kterém jsem skončila ve špitále.

lesnizinka
lesnizinka 09.07.2024, 10:08:30 xxx.xxx.81.86
Xerxova:

Bohužel to není pravda. Psa znala celá vesnice, i majitele, kousnutých bylo asi šest během pár týdnů, ale tohle šla paní s dospělou dcerou a pokousal obě, tak z toho bylo větší haló. Jenže pes zaočkovaný nebyl. Což se klidně může stát i u zadavatelky, když píše, že paní je ,,zvláštní". V tom případě dítě prostě očkovat budou, protože bude záznam a na triko si to nikdo nevezme. 

Buggyra
Buggyra 09.07.2024, 10:08:40 xxx.xxx.198.226

My jsme po kousnutí koněm chodili s lidmi k našemu veterináři pro potvrzení, že kůň je na vzteklinu očkovaný 😂 To bylo dobrý, tak jednou do roka byla výprava, veterinář se smál, ale vzteklinu nám očkoval.

lesnizinka
lesnizinka 09.07.2024, 10:14:08 xxx.xxx.81.86
hmn:

nedávno mě kousl cizí kocour (si myslím, že jedněch obob sousedů), samozřejmě sepse takže atb+se rýpal chirurg, a vůbec nikoho pachatel nezajímal ani nějaká potencionální vzteklina (narozdíl od tetanovky)

a stejně tak při minulém kousanci, po kterém jsem skončila ve špitále.

Toto je celkem zvláštní přístup. Jasně, kočky ze zákona očkované být nemusí ale: vesnická kočka venkovní😉 se s liškou pravděpodobně setká mnohem častěj, než pes, i když je na dvorku, či v zahradě. K nám liška pravidelně chodila, chodila kolem koček i psů, 3m od nich, měli nějakou nepsanou dohodu, že zblajzne, co oni ne😉 Nevím, jestli ještě chodí, neviděla jsem ji nejmíň měsíc, ani stopy po ní, tedy rozhrabaný kompost😟 

Doron
Doron 09.07.2024, 13:21:32 xxx.xxx.166.104

A co tedy na zvláštní paní odpověděla,  když jste chtěla očkovací průkaz?

lesnizinka
lesnizinka 09.07.2024, 14:11:21 xxx.xxx.81.86
lesnizinka:

Toto je celkem zvláštní přístup. Jasně, kočky ze zákona očkované být nemusí ale: vesnická kočka venkovní😉 se s liškou pravděpodobně setká mnohem častěj, než pes, i když je na dvorku, či v zahradě. K nám liška pravidelně chodila, chodila kolem koček i psů, 3m od nich, měli nějakou nepsanou dohodu, že zblajzne, co oni ne😉 Nevím, jestli ještě chodí, neviděla jsem ji nejmíň měsíc, ani stopy po ní, tedy rozhrabaný kompost😟 

Cituju sama sebe a doplňuju: liška už se našla, krabička z mekáče se válela v půlce zahrady, takže tu jistě byla😉

Fikovnice
Fikovnice 10.07.2024, 14:03:33 xxx.xxx.32.96
lesnizinka:

Pokud vám jde o principy a chcete hnát dítě na očkování proti vzteklině, můžete to rozmáznout. Ale pokud paní ten očkovák nemá a očkování nedoloží, vaše dítě si užije svoje, očkování je velmi nepříjemné. Není ani kouslá, vykašlala bych se na to. Co když kousne pošťačku? No tak si to vyřeší pošťačka. U nás se to takto řešilo, byly to dvě dospělé ženské a pes místního podivína, ožraly. Paní musely jezdit na očkování do okresní nemocnice a mátily se do hlavy, že se nechaly postrašit vzteklinou a zatáhnuly do toho právě i policii atd. 

To se říkalo v době mé vakcinace, že je strašně bolestivá (a šlo o rok cca 1982). Byla tu ruská vakcína a vojáci v Mar. Lázních měli francouzskou vakcínu. Tu se podařilo sehnat pro mě…a vůbec to nebylo bolestivé. Píchalo se do břicha, z čehož jsem jako dítě měla hrůzu, ale ono to bylo s.c., tudíž opravdu bezbolestné (téměř). Tak dnes ten posun bude určitě ještě víc k lepšímu.

Sardullah
Sardullah 10.07.2024, 14:52:02 xxx.xxx.189.104

Jako mě na tom udivuje jedna věc…samozřejmě neznám situaci, ale obecně…můj pes někoho kousne, tak poskytnu součinnost co největší…chcete vidět očkovák…tady je…chcete potvrzení z veteriny…tady je. Já jsem přeci za psa zodpovědná a z toho vyplývají nějaké povinnosti.

Místo, aby se majitelka minimálně omluvila a sama “nabídla” očkovák, tak ještě dělá vlny…se nic nestalo…stalo, dítě má otisky zubů, její pes tudíž dítě kousnul…ale pro nějaký lidi je to asi ok… 

Buggyra
Buggyra 10.07.2024, 14:55:23 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.07.2024, 14:52:02

Lidi mají pocit, že když si problém nepřipustí, tak neexistuje. No a spoustě to také tak vychází 🙂

lesnizinka
lesnizinka 10.07.2024, 18:31:42 xxx.xxx.81.86

Sardullah, on jde spíš o to, že zadavatelka napsala, že je paní ,,divná". Normální člověk takto postupovat bude, bude se stydět, omlouvat i ušima a všechno dodá. Ne ,,divný" člověk, ne ožrala atd. 

Orionka (neregistrovaný) 10.07.2024, 19:00:30 xxx.xxx.155.37

Taky jsem divná (takových tu je ! divných) a přece, když můj pes trhnul paní kůži na noze (nekousl ji, jen do ní narazil), tak jsem kmitala - pomeranče, bonboniéru…očkovák a veterina samozřejmě taky.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.