- Příspěvek #214233
- Nahlásit
Děkuji vám. Teda osmáků bych se bála, já je beru tak trochu na stejné úrovni jako myši 🤣 ale s králíčkem jste mi udělala radost, na zač.srpna jedeme pro něj.
Máte někdo zkušenosti že by si kočka rozumněla a navázala přátelství s jiným zvířetem než kočkou? Rádi bychom si pořídili zakrslého králíčka, ale máme strach aby mu neublížila. Třeba i nechtěně. Naše míca při hře ráda vytahuje drápky a příjde mi že králík by se neuměl ubránit. Druhou kočku si pořídit nemůžeme.
….měla jsem králíka….teď mám morčata a osmaky….kočky tři, občas si chodily ke kralikovi lehat do klece, ten zase chodil lehat do kopuleny…k morčatům chodí všechny kočky, když přinesu čerstvou trávu, tak se pasou s nimi, morčata to neřeší…osmaci když jsou puštění, tak chodí kolem ležících koček a nic i když jim obča lezou i mezi nohama a pod hlavou….ale mám dva ragdolly a jednu jakoperšanku….takže poměrně tolerantní kočičí plemena..
Děkuji vám. Teda osmáků bych se bála, já je beru tak trochu na stejné úrovni jako myši 🤣 ale s králíčkem jste mi udělala radost, na zač.srpna jedeme pro něj.
….tak ať je to v pohodě …
Jo, to znám docela dost příhod, jak se kočka nebo pes kamarádili s morčátkem, kralíckem, andulkou i kolik let. Až pak se rozhodli, že stačilo.
Když si odmyslím různá internetová videa, tak v praxi, jediné zvíře, které se s kočkou dokázalo spřátelit, byl pes.
to si nemyslím, jako malá jsem měla králíka a kocoura a spali spolu v jedné boudě a tak.
Určitě existují výjimky, to nepopírám, ale zatím jsem se setkala jen s tím, že to časem nedopadlo dobře. Tak proč riskovat. Je pravda, že lidi, kteří takto se zvířaty dopadli, byli trestuhodně nekritičtí ke svým svěřencům.
…králičky s kočkami jsem měla v bytě roky a nikdy nic a to byl králík vždy na volno po bytě….pravda, když bylo čerstvé seno, tak kocour králíka z klece vyhodil a zalehl…kralik pak dospával v koupelně na koberečku…na chalupě se opět pohyboval králík na volno po dvoře a kočky se ho nesnažily nikdy chytat nebo jinak škodit….
My měli králíčka Koumáka - třičtvrtě kg a tři kocoury od 2kg do 12kg a všichni byli kamarádi, i všichni psi, včetně chrtů respektovali, že Koumák je kámoš a ne žrádlo. Barzojíky jsme museli hlídat a dohlížet jen první půl rok. Koumy toho zneužíval a všem velel, měl velký srdce a uměl ho rozdávat.
Tak to je super jméno - Koumák!❤️👍
No my když si ho vezli domů, tak dcera ho měla v přepravce na klíně a on ač malinké králičí mimi, cesta dlouhá, tak se nebál, ale pořád se dobývat ven, tak mu pootevřela, on vylezl na přepravku a celou cestu všechno sledoval. Už mu to zůstalo, doma koukal rád z okna i s kocoury. Proto Koumák 😉
…jo králici jsou fajn, až jednou na stará kolena nebudu moc mít ani psa a ani kočky, tak to možná doklepu s ušákem….
Dobrý den, my máme v bytě kocourka, psa a morče a všichni si dobře rozumí. Všichni mají k sobě trvalý přístup a nikdy nebyl žádný problém. Asi největší autoritu má to nejmenší - morčátko, ale zřejmě to bude tím, že je nejstarší. Kocoura máme od koťátka, kdy bylo ještě menší než morče, takže nedokážu posoudit jak by to bylo naopak, ale myslím si, že s králíčkem by neměl být problém. Přeji hodně štěstí.
Kdysi dávno, když jsem končila základní školu, měli jsme tři kocoury….takové, co si chodili domů a ven, jak se jim zlíbilo. A lovili, co se jim zlíbilo. Měli jsme slepice a králíky a o myši a potkany nebyla nouze. Jednou nám kocour přinesl i zakousnutou mladou kunu.
A pak jsem si pořídila potkana. Byl v kleci, kterou si uměl otevřít. Byl to jediný potkan, kterého mi kocouři nepoložili mrtvého na rohožku 😃 Kamarádi tedy nebyli, ale nechávali ho na pokoji. Občas po nich přeběhl, když někde leželi. To se moc netvářili, ale neohnali se.
Jinak nejhustější trojici, kterou jsem měla, byli dva kocouři a jedna fretka. To bylo opravdové přátelství. I v jednom pelechu často spali. A jak dokázali spolu blbnout, to bylo něco.
Jednu dobu jsem měla s kocoury i andulku. Byli s ní v poho, ale věděla jsem, že ve chvíli, kdy by andulka zamávala křídly, minimálně jeden by po ní rozhodně šel. Lovecký instinkt je prostě silný. Takže nikdy ani pod dozorem nebyla vypuštěna ve stejné místnosti, kde kocouři byli. Ale pusinky přes klec si dávali.
S agamou se přátelí, agama o to moc nestojí 😅 Ale když je vezmu ven, nikdo ji neloví. Ze začátku měli zájem o špičku ocásku, ta se jim líbila, ale jak agama povyrostla, přestalo je to tak lákat. Teď k ní jen přijdou, dají ducánek hlavičkou a zase odchází.
Králíčky jsem neměla, takže jak by soužití vypadalo, nemám tušení.
Ano, dají ducánek, přesně tak, na to jsem úplně zapomněla, to je na kočkách úplně boží, ikdyž třeba barzojíci na ducánky mají jiný názor než já, nezdá se jim to roztomilé a jen tiše trpí a dělají, že tam nejsou 😁