Aktuálně: 3 769 inzerátů208 898 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Blaník a melecitoza

MS (neregistrovaný) 29.08.2024, 19:35:54 xxx.xxx.47.194
Tom50:

Neřešte to, nepochopil jste, že se do toho zamotala a že jí jde o nasírání a odvádění od tématu? Tvrdí nesmysly typu vzduch je směs mnoha plynů a tak není pravda, že do plic člověka se dostává všechen vdechnutý kyslík, protože spolu s ním vdechujeme i jiné plyny a dusík drtivě převažuje. Proto tvrzení, je pro život člověka nezbytný kyslík, je nepravdivé a není třeba číst dál. Konkrétní příklad jak lze vystudovat vysokou školu na b…, který není schopen rozpoznat jádro sdělení, v tomto případě Staňkovy přednášky.

Kometu jsem varoval, požádám majitele o ochranu před trollingem. Jestli má právo tady ona a podobní být, OK, já mám zase právu mezi takovými kre… nebýt. Nikdo jiný se mě nezastane, kromě jednoho anonyma a tak tu určitě chcete víc kometu než mě. A uvidíme, jestli tu bude chtít majitel odbornost, jakou sem vnáší nevčelařka kometa a anonym MS.

Už zase žalujete? Tady nebudete určovat, kdo zde smí a kdo zde nesmí psát. Raději reagujte k tématu.

Tom50
Tom50 29.08.2024, 20:51:15 xxx.xxx.139.241

Právě jsem požádal pana Zbyňka zda zasáhne proti trollingu a proti štěkům anonymů. Když jsem sem vstupoval, šel jsem někam, kde o moje názory byl zájem, BYL JSEM POZVÁN. 

Kometě a podobným nešťastným chuderkům: 

PÍŠU SEM ZADARMO VE SVÉM ČASE A NIKDY JSEM NETVRDIL, ŽE VÍM VŠECHNO A ŽE SE NIKDY NEMÝLÍM. SNAŽÍM SE O DEBATU, DISKUZI, KDE SE PRÁVĚ SÁM A NEBO I OSTATNÍ SNAŽÍME NAUČIT CO NEVÍME A NAOPAK NAOPLÁTKU DÁVAT, CO MÁME. VČETNĚ NEPŘESNOSTÍ A DOKONCE I ÚPLNÝCH OMYLŮ. Kdo chce přesné informace, musí si zaplatit na nějaké škole, výzkumném ústavu a nebo na lampárně Hlavního nebo jiného nádraží.

kometa
kometa 29.08.2024, 20:58:26 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 29.08.2024, 20:51:15

PÍŠU SEM ZADARMO VE SVÉM ČASE A NIKDY JSEM NETVRDIL, ŽE VÍM VŠECHNO A ŽE SE NIKDY NEMÝLÍM. SNAŽÍM SE O DEBATU, DISKUZI,

Ale já to dělám úplně stejně. Tak v čem je mezi námi rozdíl?

Martin83
Martin83 29.08.2024, 20:59:52 xxx.xxx.124.223
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 29.08.2024, 19:15:26

Dobrý večer.

Shlédl jsem to video celé. Z vyjádření p. Přidala a p. Musila mladšího to vypadá tak, že zanedlouho se bude léčit pouze “zeleným” léčivem a to kyselinama viz. na slavný západ od nás tak všichni léčí a my musíme přeci také! A k tomu jsme ještě těžce převčelení😄. Když slyším západ a vidím modrou vlaječku s žlutýma hvězdičkama chce se mi zvracet!!!!

Anonymní (neregistrovaný) 29.08.2024, 21:11:46 xxx.xxx.16.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele Martin83 z 29.08.2024, 20:59:52

Ono to video je skoro pět let staré. Na druhou stranu co se u nás zmenilo, resp. k jakému pozitivnímu posunu došlo? 

Na “západě” rozhodně kyselinama všichni neléčí. To jenom u nás potřebujeme kolektivní psychózu abychom měli pocit, že děláme pro věc všechno správně, vždyť to dělají všichni.

Anonymní (neregistrovaný) 29.08.2024, 21:15:41 xxx.xxx.16.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 29.08.2024, 20:58:26

Ve vědomostech v oboru. A potřeby vyjadřovat se ke každému oboru od včel po krávu…sdílení vědomostí googlu 

Tom50
Tom50 29.08.2024, 21:39:17 xxx.xxx.139.241
Anonymní:

Ono to video je skoro pět let staré. Na druhou stranu co se u nás zmenilo, resp. k jakému pozitivnímu posunu došlo? 

Na “západě” rozhodně kyselinama všichni neléčí. To jenom u nás potřebujeme kolektivní psychózu abychom měli pocit, že děláme pro věc všechno správně, vždyť to dělají všichni.

Víte, jsem v minutě 7 a mám velký problém to dokoukat. Jeden nesmysl vedle druhého. No a když v minutě 7 hlas skvělého herce, který čte, co mu připravili, říká, že kleštík včelí žije se včelou východní v symbioze - to slovo tam nepadlo (podotýkám pro lidi rozumu mdlého), že včela medonosná si s ním neporadí. Předpokládám, že když je hned na začátku Přidal, že to snad skouknul a žasnu, že tuhle pitomost pustil. A jestli si nezkomtroloval, co za nesmysly zazní ve videu, kde je i on, svědčí o tom, že je odborník mizerný a nebo že jde o něco jiného. Tento Přidal je ten, jak řekl v ČRO, že i kdyby padlo v ČR 50% včeslstev (a logicky i 50% včelařů) nic se nestane. Vyplývá mi z toho, že je to horkou jehlou spíchnuté, tendenční, levné video, mající za účel odvedení pozornosti od skutečných problémů.

Pozoruhodný je mladý inženýr, který říká co já, že v létě nesmí vzít včelám med jestli chce mít vitální a hlavně ŽIVÁ včelstva. 

Pokusím se přemluvit sám sebe tu snůšku tendenčních lží a polopravd nějak dokoukat.

NO TO JE SÍLA!!!!!!!! v minutě 8 Přidal zkoumá měl, co mělí vůbec není, asi mysleli, že na to nebudou koukat včelaři. No a mě to připadá, že, a Přidal to jasně říká, že panenství se dosáhne jedině intenzivnějším šu.áním a ne jen v určitou dobu, ale musí se do toho bušit furt!!!!

Bonmot o panenství a souložení není můj, je od Benjamina Kurase z jedné jeho  knihy. Na toto ale sedí dokonale!

V minutě 11 tam mladý říká lež, že zanechává v medu rezidua. Důkaz? není a nebo Dr. Perotka, kterého jsme se veřejně výslovně zepotal, lže. V medu není nic co tam být nesmí a moderní diagnostika najde stotisíciny i menší množství ATB, Amitraz by se jistě naše též.

MS (neregistrovaný) 29.08.2024, 21:41:50 xxx.xxx.25.70
Tom50:

Právě jsem požádal pana Zbyňka zda zasáhne proti trollingu a proti štěkům anonymů. Když jsem sem vstupoval, šel jsem někam, kde o moje názory byl zájem, BYL JSEM POZVÁN. 

Kometě a podobným nešťastným chuderkům: 

PÍŠU SEM ZADARMO VE SVÉM ČASE A NIKDY JSEM NETVRDIL, ŽE VÍM VŠECHNO A ŽE SE NIKDY NEMÝLÍM. SNAŽÍM SE O DEBATU, DISKUZI, KDE SE PRÁVĚ SÁM A NEBO I OSTATNÍ SNAŽÍME NAUČIT CO NEVÍME A NAOPAK NAOPLÁTKU DÁVAT, CO MÁME. VČETNĚ NEPŘESNOSTÍ A DOKONCE I ÚPLNÝCH OMYLŮ. Kdo chce přesné informace, musí si zaplatit na nějaké škole, výzkumném ústavu a nebo na lampárně Hlavního nebo jiného nádraží.

SNAŽÍM SE O DEBATU, DISKUZI, KDE SE PRÁVĚ SÁM A NEBO I OSTATNÍ SNAŽÍME NAUČIT CO NEVÍME

To vidíme jak reagujete na nějaké upřesnění. O debatu Vám nejde.

Anonymní (neregistrovaný) 29.08.2024, 21:45:39 xxx.xxx.16.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele MS z 29.08.2024, 21:41:50

Pokud je “upřesnění” evidentní ptákovina, jaky smysl ta debata mela?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.08.2024, 22:14:01 xxx.xxx.171.125
MS:

SNAŽÍM SE O DEBATU, DISKUZI, KDE SE PRÁVĚ SÁM A NEBO I OSTATNÍ SNAŽÍME NAUČIT CO NEVÍME

To vidíme jak reagujete na nějaké upřesnění. O debatu Vám nejde.

Sakra, co konkrétně jste sem ke včelám napsal speciálně vy?

Napište na jaké míře včelaříte, jak léčíte nebo řešíte nějaký problém okolo včel a jestli včely nemáte a jen tu otravujete, tak jděte do háje.

Tom 50 možná někdy zatahuje do debaty kontroverzní věci, ale z velké většiny tu mluví k věci , to jest k chovu včel. 

Vy tady plkáte o kokotinách a chcete poučovat o věcech, o kterých narozdíl od Toma nebo Gora víte málo nebo nic.

MS (neregistrovaný) 29.08.2024, 22:22:24 xxx.xxx.47.194
drvodelkafialova:

Sakra, co konkrétně jste sem ke včelám napsal speciálně vy?

Napište na jaké míře včelaříte, jak léčíte nebo řešíte nějaký problém okolo včel a jestli včely nemáte a jen tu otravujete, tak jděte do háje.

Tom 50 možná někdy zatahuje do debaty kontroverzní věci, ale z velké většiny tu mluví k věci , to jest k chovu včel. 

Vy tady plkáte o kokotinách a chcete poučovat o věcech, o kterých narozdíl od Toma nebo Gora víte málo nebo nic.

S dovolením si budu psát kdy chci a o čem chci. Je legrační, jak moc střílíte vedle. 😉 Nicméně máte na svůj názor právo a je dobře, že jej můžete prezentovat.

Tom50
Tom50 29.08.2024, 22:35:50 xxx.xxx.139.241
goro:

Proč mají mnozí včelaři v České republice prázdné úly? (2020) https://www.ceskatelevize.cz/porady/1095913550-nedej-se/220562248420001/?fbclid=IwAR31O-kAagToGjElte4JzG7FLjAPtKI8uIt_C6bioM9yXQCR91DNGcDJ4bE#utm_content=organic&utm_term=%C3%BAhyny%20v%C4%8Delstev%202023&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Tak jsem to skouknul celé. Jasně, někdo tu píše, že je to 5 let staré. Velice si vážím páně Gorových zkušeností, ale strašně mi na vás pane Goro vadí, ten liberalizmus. V tomto případě spočívá v tom, že se sám nevyjádříte zda je to video špatné nebo dobré, zda informace v něm jsou špatné či dobré. Máte nějaký názor jako chlap a nebo jako “kam vítr tam plášť?” a nebo jako bezpohlavní TO jednou tak, jindy jinak, jak je zrovna jeho nezkušené začátečnické milosti libo? Každý aby si vybral? Ale jek si může vybrat dítě v první třídě, když neví, co je správně? A my tu píšem pro začátečníky a ty, kteří jsou jako ti prvňáci a nevědí co je správně a co ne. A to je to, co mi na liberalizmu vadí a vadit nepořestane. Vy nikomu nepomáháte, nesnažíte se mu pomoct, necháte to na nich a oni přitom nevědí.

A ano, ti nej.itomější si vyberou protože věří, že je to čistě jen na nich, na tom, co se jim líbí a nebo zdá jako lepší. V tom se s vámi neshodnu a s žádným liberálem nikdy!

----------------------

Celé video obsahuje spoustu správných informací i názorů. Celkově ale vyznívá ve prospěch kyselin místo účinnějších akaricidů - to tam zastřeně zazní, že dělali srovnání. No a proč dělali srovnání když jsou si tak jistí?

Informace o neonikotinoidech jsou nepřesné, OK, je to 5 let staré. Ale nikdo to neopravuje a video tu je úplně stejně, jako církevní elaboráty o placatosti země a o tom, že je Země středem vesmíru a nevím o tom, že by se církev Galileovi omluvila za to, že ho trestala když tvrdil, že se otáčí.

Celkově ale video podsouvá další věci. Lže o převčelení a jen se nepatrně znímí jak je to doopravdy. Stačí, aby včelaři nebyli nenažraní a nebrali včelám VŠECHEN med. To tam ale jasně nazazní, protože autoři chtějí aby je měli všichni rádi jako to chce pan Goro o sobě, aby nikoho neurazil a náhodou se nedotknul jeho třtinové podstaty, která se hroutí ze sebemenšího nepohodlí a semeneší nehezké zprávy.

Martine, vy jste zbytečně zklamaný, naučte se ve změti liberálních sra.ek najít pro sebe a svoje včelaření podstatné.

Uzavřu tohle tím, že jsem patrnbě nepochopil o čem to tady je. Celou dobu mám za to, že všichni víme jak v pr.eli to kolem nás je a popisů, jako ve videu, jak je to strašné, je všude spousta. Já se ale snažím ukázat, jak se pokusit to dělat i v podmínkách KTERÉ NEMŮŽEME OVLIVNIT.

Možná by bylo potřeba dát žalobu na to, že video podsouvá, že je potřeba přestat ošetřovat pole. Pokud by se omezily postřiky, nevyrobilo se dost jídla pro rostoucí počet lidí na planetě a tudíž je to vyzývání ke genocidě hladem. Je něco nesprávně na takové interpretaci? Je to fantasmagorie? Pokud se omezí postřiky, musí nějací lidé umřít hlady. TEČKA!

A tak se bavme jen o tom, jak včelařit ve změněných podmínkách.

Tom50
Tom50 29.08.2024, 22:37:23 xxx.xxx.139.241
MS:

S dovolením si budu psát kdy chci a o čem chci. Je legrační, jak moc střílíte vedle. 😉 Nicméně máte na svůj názor právo a je dobře, že jej můžete prezentovat.

Tak právě majitel fora dostal ode mě můj jasný názor a může rozhodnout, zda tu chce mě a nebo vás a vám podobné. Já budu jeho rozhodnutí respektovat.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.08.2024, 22:38:31 xxx.xxx.171.125

Pište, ale k chovu včel. Pokud máte co, protože zatím jste toho moc nepředvedl. Pokud jste včelař je vždy dobré vidět i jiný úhel pohledu a já si to s chuťí přečtu. Pokud jsem v názoru na vás vedle, je to chyba vašeho vystupování,  protože ať pátrám, jak pátrám, nenarazila jsem tu v debatě o včelách na jediný váš příspěvek, který by se dal označit za přínosný a z kterého bychom se dozvěděli my ostatní cokoli o včelách a jak , jestli vůbec je chováte.

MS (neregistrovaný) 29.08.2024, 22:51:48 xxx.xxx.47.194

Vážená, s ženami se obvykle nedohaduji, 20 let manželství mě naučilo, že žena má vždy pravdu, takže další reakce na Vaše výtky již nečekejte.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 30.08.2024, 07:33:34 xxx.xxx.171.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 29.08.2024, 22:35:50

Mě se to video celkem líbí. Jasně, sejdeli se deset včelařů, mají jedenáct názorů, ale názor který převládá, je že se musíme všichni v chovu včel přizpůsobit měnícím se podmínkám. Takže nesouhlasím se vším , ale s vyzněním ano.

Také tam mluví,i když jen málo, o hladu včel. Nechci nikomu nasazovat psí hlavu, ale jsem dost přesvědčená , že řada úhynů je způsobená normálně hladem. Co pozoruji ve svých úlech, kdy musím začít krmit a léčit a co vidím u včelařů okolo, mi to jen potvrzuje. Náš předseda je opravdu vzorný v dodávání léčiva a už někdy po polovině července upozorňoval, že si ho můžeme vyzvednout. Když jel v druh půlc srpna na dovolenou., ⅔ lidí si ho ješt nevyzvedli.   U nás byla snůška max do ½ července. Lidé vytočili ale ani nenakrmili ani neléčili. Je tu téměř měsíc, kdy nechali včely doslova o hladu. Jak má být cokoli podvyživené životaschopné?

goro
goro 30.08.2024, 09:13:43 xxx.xxx.199.128

Petra, myslím že si pochopila o čom to video je a prečo som ho sem dal… nesie odkaz že sa v chove včiel musíme prispôsobiť meniacim sa podmienkam …plky o tom kto čo povedal v ktorej minute a prečo nejaký liberálny včelár nenapíše (to čo už napísal 100x), že používa amitraz a nie kyseliny, len kalia vodu … skutočne je taká situácia že v chove včiel je viacero ciest, mnohé vedú k úspešnému cieľu a nie sú slepou uličkou, čo dokazujú tisíce včelárov… jedinú správnu cestu poznali len komunisti a vieme kde sa dostali…😉 .. rovnako môže skončiť aj modrá europa, ktorá sa snaží v mnohých veciach hlásiť jedinú správnu cestu . Takéto diktovanie jediných správnych právd je práve tá slepá ulička, len rôznorodosť metód a skúšky nediktovaného sú zárukou pokroku v každodennom  živote aj v chove včiel……  .

Tom50
Tom50 30.08.2024, 10:50:47 xxx.xxx.139.241
goro:

Petra, myslím že si pochopila o čom to video je a prečo som ho sem dal… nesie odkaz že sa v chove včiel musíme prispôsobiť meniacim sa podmienkam …plky o tom kto čo povedal v ktorej minute a prečo nejaký liberálny včelár nenapíše (to čo už napísal 100x), že používa amitraz a nie kyseliny, len kalia vodu … skutočne je taká situácia že v chove včiel je viacero ciest, mnohé vedú k úspešnému cieľu a nie sú slepou uličkou, čo dokazujú tisíce včelárov… jedinú správnu cestu poznali len komunisti a vieme kde sa dostali…😉 .. rovnako môže skončiť aj modrá europa, ktorá sa snaží v mnohých veciach hlásiť jedinú správnu cestu . Takéto diktovanie jediných správnych právd je práve tá slepá ulička, len rôznorodosť metód a skúšky nediktovaného sú zárukou pokroku v každodennom  živote aj v chove včiel……  .

Příspěvek plný bludů o různosti. Pak se v Německu místo různosti lidí zakazují VŠEM nože a ne jen těm liberálně různým. To jsou zase vaše konce, kdy je potřeba různost názorů. A to je to, co mi na vás a liberálech vadí. A zajímavé je, jak liberální xxx nechtějí nic kolektivně,a ale kvůli pár cizáckým teroristům budou němci KOLEKTIVNĚ trestat všechny i 99,9% nevinných tím, že zakážou nože. To je psychyatrická léčebna, nemyslíte lidi? A já se proti této zhovadilé doktrině snažím bránit.

Včelaři mají růlné názory, protože LIBERÁLNÍ posvátní kráva a výsledek je pořád úhyny. Některý rok hodně, jiný méně, ale pořád. A vy se tváříte, že jsou úhyny normální a i kdyby nebyly normální, je tu posvátná mantra. Proč mi tolik připomíná, že za komančů bylo nepřekročitelné kolektivní vlastnění výrobních prostředků? Oni věděli že zkrachují, ale jako katolík nepřipustí, že se možná Ježíš nikdy nenarodil a jestli existoval, že nevstal z mrtvých, protože prostě nebyl mrtev. Viz kniha Německého teologa Holgera Kerstena - Manipulace s Bohem. Prostě vy jste Goro dogmatik, fanatik nejvyššího řádu. Já se snažím aby úhyny nebyly žádné a nebo málo a ne, že úhyny jsou normální a je mnoho názorů jak s tím nakládat. Těch vašich hodně metod vede k volání po omezení počtu včelstev a cpaní do včel víc a víc kyselin. Stokrát jsem vysvětlil jak tupé tohle uvažování je. Zopakuju, jestli je cílem panenství, intenzivnějším šu.áním, pokud možno s co nejrůznějšími partnery - přece různost je univerzální prostředek, tak takhle vám garantuju, že se panenství nedosáhne nikdy. A o to tady jde. Jako farmaceuticko-lékařská mafie nechce zdravé lidi, potřebuje nemocné aby co nejdéle vydrželi kupovat jejich léky a léčení. Jako hospodský taky nepotřebuje aby jeho štamgasti prošli protialkoholní léčbou, nechce největší distributor "léčiv" aby byla včelstva plošně zdravější. 

Chytřejší to pochopí a když ne, dají si říct a ti rozumu mdlého budou chtít donekonečna různost. Opakuju, doslova dnes je to tak, že se maminky ptají ročních a dvouletých dětí na názor a co chtějí, jako kdyby ta dítka měla rozum a mohla vědět, co je pro ně nejlepší. A to je liberalizmus a nejfanatičtější zde na CHZ jste vy pane Goro!

Začátčníci včelaři nemusí nejprve studovat a prokázat, že rozumí chovu včel a tak jsou jako ta dvouletá děcka. Různost názorů jim rozhodně nepomůže, nevědí jak se rozhodovat, když nevědí co je správně. Jo vlastně, podle Gora je správně všechno, kdo jak chce, aha, to jsem teda osel!

Včelaři zjevně díky různosti názorů mají problém, já tvrdím, že ne různé cesty, ale jen jediná je správná. A tu hledejme! Kam přivedla včelařství liberální různost, kdy si každý dělá co chce, vidíme na stavu úhynovosti. 

A výše uvedené platí obecně úplně ve všem.

tom4
tom4 30.08.2024, 11:29:46 xxx:xxx.144a:aacd

Tome, nezlobte se, ale to už je snad moc. Jediná správná cesta ? Stejně jako ve včelařství, stejně tak v životě neexistuje jediná správná cesta. Nepleťte do toho liberalismus.Jako lze bezúhynově včelařit s úlem Blaník, stejně tak Goro píše, že se mu daří úspěšně včelařit s jeho NN systémem. Někdo včelaří v pohodě i na 39x24. Píšu-někdo..Ono to zřejmě nebude až tak jenom rámkovou mírou, ono na 99% záleží hlavně na tom, kdo stojí za úlem a na tom, jak se ke včelám chová. Nedávno tu píše Drvodělka, že spousta včelařů nechává teď včely hladovět. Ano, souhlasím, také takové znám. Naopak u mě je vidět, když měly včely dost melecitozního medu a vlastně dost medu po celou sezonu, protože snůška byla letos enormní, jak jsou včely vitální a jak početná včelstva i teď v úlech jsou. Nad tím bychom se měli zamýšlet, zda je tohle ten správný etalon na vitální včelstva ? Jsou v jiných letech v podstatě podvyživená, když jim vytočíme med, sice nakrmíme, ale náhražkou-cukrem ? Je to pro ně stejné, jako být celou dobu na medu ? Asi v tom bude rozdíl, že ? Jsme na včelařské diskuzi, tak pojďme řešit toto a ne , co u sousedů pos…la Mm. Merkel a jí podobní

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.