goro: Proč mají mnozí včelaři v České republice prázdné úly? (2020) https://www.ceskatelevize.cz/porady/1095913550-nedej-se/220562248420001/?fbclid=IwAR31O-kAagToGjElte4JzG7FLjAPtKI8uIt_C6bioM9yXQCR91DNGcDJ4bE#utm_content=organic&utm_term=%C3%BAhyny%20v%C4%8Delstev%202023&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
Tak jsem to skouknul celé. Jasně, někdo tu píše, že je to 5 let staré. Velice si vážím páně Gorových zkušeností, ale strašně mi na vás pane Goro vadí, ten liberalizmus. V tomto případě spočívá v tom, že se sám nevyjádříte zda je to video špatné nebo dobré, zda informace v něm jsou špatné či dobré. Máte nějaký názor jako chlap a nebo jako “kam vítr tam plášť?” a nebo jako bezpohlavní TO jednou tak, jindy jinak, jak je zrovna jeho nezkušené začátečnické milosti libo? Každý aby si vybral? Ale jek si může vybrat dítě v první třídě, když neví, co je správně? A my tu píšem pro začátečníky a ty, kteří jsou jako ti prvňáci a nevědí co je správně a co ne. A to je to, co mi na liberalizmu vadí a vadit nepořestane. Vy nikomu nepomáháte, nesnažíte se mu pomoct, necháte to na nich a oni přitom nevědí.
A ano, ti nej.itomější si vyberou protože věří, že je to čistě jen na nich, na tom, co se jim líbí a nebo zdá jako lepší. V tom se s vámi neshodnu a s žádným liberálem nikdy!
----------------------
Celé video obsahuje spoustu správných informací i názorů. Celkově ale vyznívá ve prospěch kyselin místo účinnějších akaricidů - to tam zastřeně zazní, že dělali srovnání. No a proč dělali srovnání když jsou si tak jistí?
Informace o neonikotinoidech jsou nepřesné, OK, je to 5 let staré. Ale nikdo to neopravuje a video tu je úplně stejně, jako církevní elaboráty o placatosti země a o tom, že je Země středem vesmíru a nevím o tom, že by se církev Galileovi omluvila za to, že ho trestala když tvrdil, že se otáčí.
Celkově ale video podsouvá další věci. Lže o převčelení a jen se nepatrně znímí jak je to doopravdy. Stačí, aby včelaři nebyli nenažraní a nebrali včelám VŠECHEN med. To tam ale jasně nazazní, protože autoři chtějí aby je měli všichni rádi jako to chce pan Goro o sobě, aby nikoho neurazil a náhodou se nedotknul jeho třtinové podstaty, která se hroutí ze sebemenšího nepohodlí a semeneší nehezké zprávy.
Martine, vy jste zbytečně zklamaný, naučte se ve změti liberálních sra.ek najít pro sebe a svoje včelaření podstatné.
Uzavřu tohle tím, že jsem patrnbě nepochopil o čem to tady je. Celou dobu mám za to, že všichni víme jak v pr.eli to kolem nás je a popisů, jako ve videu, jak je to strašné, je všude spousta. Já se ale snažím ukázat, jak se pokusit to dělat i v podmínkách KTERÉ NEMŮŽEME OVLIVNIT.
Možná by bylo potřeba dát žalobu na to, že video podsouvá, že je potřeba přestat ošetřovat pole. Pokud by se omezily postřiky, nevyrobilo se dost jídla pro rostoucí počet lidí na planetě a tudíž je to vyzývání ke genocidě hladem. Je něco nesprávně na takové interpretaci? Je to fantasmagorie? Pokud se omezí postřiky, musí nějací lidé umřít hlady. TEČKA!
A tak se bavme jen o tom, jak včelařit ve změněných podmínkách.