»
Odpověď na příspěvek uživatele
Anonymní z 03.07.2024, 09:50:51
Zelenina nemá vysoký obsah vlákniny. Určitě ne v porovnání se zrním… navíc se stravitelnost upravuje strouháním atp., myslím, že nikdo nehází slépkám mrkev vcelku.
Mrkev má 2,4… květák taky, okurka nemá ani procento, ona zelenina je totiž převážně voda…
Ořechy a luštěniny jsou něco jiného, tam ano, lněné semínko umí i 30.
Vtipné jsou klíčky, to taky někdy dělám, pšeničné, říká se, že protein, ale je tam třeba i 15 % vlákniny… a kdo na tohle myslí, když dává klíčit pšenici…
Ale úplně jste vynechal rozpustnou a nerozpustnou vlákninu.
Ve směsích je psaná nerozpustná, to se totiž udávat musí, aby každý věděl, že tohle množství krmiva vlastně vyhazuje oknem… jenže ona je taky potřebná… dost… lehce se dá vyzkoušet, co dělá krmivo se 3 a 5 procenty, už tady je rozdíl.
A kolik jí v té směsi je… pod 3 g na sto to nebývá, že. A teď dáme slépce ke směsi nějakou tu pastvu, jabko…
Krmím-li tedy občas nějakou tou okurkou a mrkví, ne sto kilama na deset deka proteinu, naopak slépce dělám radost - rozmanitá strava, zábava, ony rády hledají a tak - a dostává tak akorát, bez vlákniny samozřejmě nikdo nefunguje.
Vám můžu o antinutrientech povídat 3x osm hodin, ale musím balit vajca. 🙂
Fakt neprozradíte, jaké slépky máte? Už ze mě děláte blbechka potřetí, furt že si vymýšlím ta vajca, ale Vy jste asi jediný, komu takhle blbě nesou, pardon, nemyslim to zle.