»
Odpověď na příspěvek uživatele
Anonymní z 02.07.2024, 16:56:36
Tak to je mi vás líto, když vám půl roku nenesou;(.
Mně nesou, mívám obyčejné hybridky, takových 280 vajec ročně určitě a to nesvítím a i jim říkám, ať si v zimě dají pokoj🙂))
Řekla bych, že se u nás maji dobře,opravdu velk á stinná zahrada, kompost, ovoce, všeho,co hrdlo ráčí, mají i hodně pohybu a kohouta;)) V zimě možnost uchýlit se do skleníku.
No a teď počítejme.
Krmná směs (napůl pšenice, tu mají prostě rády, a napůl směs pro nosnice mě stojí 1140kč za metrák, tj 11,4 ķč za kg
Pro jednu slépku počítejme deset deka na den( ale ani tolik nesežere), to máme 36, 5 kg za rok.
Tj 417kč za rok, 1,14 Kč na slepici a den.
K tomu připočítám, 30 haléřů na den na obnovu nosnic ( při ceně240kč za slépku), to máme 1,44kč,připočítám deset haléřů za litr vody na slepici a den( je to dost, ale je potřeba něco umýt atd) a jsme na 1,54 Kč na slepici a den, tj.562,1 Kč na slepici ročně.
562 vydělím 280( počet vajec) a dostávám se k částce 2KČ ZA VEJCE !
Ještě kupuju křemelinu, podestýlku mám zadarmo, výdaje za veta nemívám, slepice bývají zdravé .
No nevím.., další výdaje mě nenapadají.., možná něco proti čmelíkům ?
Zbytky krmím hodně,hlavně bílkoviny, myslím, že kdyby neprospívaly , neponesou tak dobře do vysokého věku.
No, ale nesmí přijít liška !
Tak jsem si udělala finanční rozvahu, doufám, že mi tam nelavíruje desetinná čárka, to by zas bylo ostudy😂