Jak to Megí myslíte?
Jo a jmenuje se František Jaroš ( pro paní Zrzavcovou). Koukám, že knihu mu vydalo nakladatelství František Jaroš.
Jak to Megí myslíte?
Jo a jmenuje se František Jaroš ( pro paní Zrzavcovou). Koukám, že knihu mu vydalo nakladatelství František Jaroš.
No že si nemyslím, že je v jádru ten člověk zlý. Hledal, jak si poradit s tím staffordem, našel tu zlatou a stříbrnou a kdovíjakou akademii, zjistil, jak cca se pes učí, fungovalo to… Přirovnám to k pádu do sekty.
Jsem mu psala, když to vylezlo, esi si to nechce rozmyslet, že je to zle vysázené, že to udělám zadarmo, když to jsou pejskové… ne-e, ego… 🙂
…..no to on si určitě nemysli…..odmítla jse psa mít v kotci, krmit ho z tuky, chodíme na FUJ cvičák a všelijak jinak svého psa týrám….
To je dobře, že jste mu nepomohla.
Jako…, chápu, pes třeba magůrek, jináč to s ním možná nešlo..
Ale tohle přeci nejde, zobecnit tuhle zkušenost a radit lidem, aby se svými psy zacházeli jako s duševními invalidy.
To je jako by nějaký samozvaný pediatr radil, že nejlíp dítě vychováme v klecovém lůžku.
A ta arogance! On napíše rovnou Bibli!
Na Vinohradech měli kdysi podnik, jmenoval se Ráj kuřat , prodávaly se tam porcovaný syrový kuřata a taky kuřata grilovaný. Vždycky jsem si říkala, že kuřata by si asi ráj představovala jináč.
A psi by si svoji bibli asi taky tahle nepředstavovali, počítám..
Kilian:…..no to on si určitě nemysli…..odmítla jse psa mít v kotci, krmit ho z tuky, chodíme na FUJ cvičák a všelijak jinak svého psa týrám….
Aha.
Hele, nedalo mi to , vstala jsem, a vyblejskla pejsky, jak neumí odpočívat .Asi by ty klece potrebovali…☹️
…no já si myslím, že ta jeho bible budou z 90 procent vykradená skripta ATY a z10 procent jeho domněnky a protože nemá se psy zkušenosti a neumí to s nimi, skoro nic nepochopil a vše vede do absurdity, vznikl z toho ten jeho paskvil….
Nejhorší na tom je, že spousta lidí se toho může nejen chytnout, ale šířit to jako dogma…je to v Psí bibli, tak to musí být pravda..
Dodnes si pamatuju jednu výměnu manželek, kde měli…tuším labradorku…která doma byla zavřená v kleci, šli s ní ven a přišli a šup s čubou do klece…a když jí pak konfrontovala vyměněná manželka, že to je hrůza, tak panička tvrdila, že takto je to v pořádku, že jim chovatel řekl, že je to jako by měl pes boudu, že mu to vůbec nevadí…že takhle je to cajk. A ti lidi byli opravdu přesvědčení o tom, že takhle je to správné, že psu to vůbec neva. A věřím tomu, že tohle moudro byli schopní trousit jako “dobrou radu” i jiným majitelům psů.
Z mého pohledu to není o tom, jak kdo má nebo nemá zkušenosti se psy…s výchovou, výcvikem, prostým soužitím, ale o tom, jestli někomu vypadl mozek a nebo jestli ho má furt v palici plus nějaká empatie…
Už za Sáry se mi vždycky chtělo říct, když jsem narazila na nějakýho “ošklivýho” člověka…tak přijď k nám, ona ti to Sára vysvětlí…Gina je oproti Sáře prdlajs radikál, ale věřím tomu, že i ona by to byla schopná polopaticky vysvětlit….nebo…já mám z takových lidí mrazení a myslím, že kdybych řekla “bojim, bojim”, tak by si to dotyčný za rámeček nedal a snad by do smrti smrťoucí nechtěl žádnýho psa ani vidět, natož někomu udílet rady.
To jste napsala moc hezky, ano, to nebezpečí napodobování"autority" je u hloupých lidí velký.
A ty fantazie, že by si to s ním nějaký pes vyřídil, mám také..☹️:;))
Gučkák to dokonce udělal. On je strašně hodný a k lidem laskavý a empatický. Je mu deset let a jen dvakrát v životě se obrátil proti člověku.
Jednou to byl násilník na zastávce a podruhé taková primitivní a hloupá alkoholická paní, která pomáhala svojí dceři s obchodem se psy, jak jsem se později dozvěděla.
Chtěla ho pohladit a on po ní opravdu ošklivě vyjel, nekousnul, ale pěkně ji vydesil, dodnes nechápu..
Doron:To jste napsala moc hezky, ano, to nebezpečí napodobování"autority" je u hloupých lidí velký.
A ty fantazie, že by si to s ním nějaký pes vyřídil, mám také..☹️:;))
Gučkák to dokonce udělal. On je strašně hodný a k lidem laskavý a empatický. Je mu deset let a jen dvakrát v životě se obrátil proti člověku.
Jednou to byl násilník na zastávce a podruhé taková primitivní a hloupá alkoholická paní, která pomáhala svojí dceři s obchodem se psy, jak jsem se později dozvěděla.
Chtěla ho pohladit a on po ní opravdu ošklivě vyjel, nekousnul, ale pěkně ji vydesil, dodnes nechápu..
Já to chápu, myslím, že spousta psů, možná všichni, z některých lidí cítí, že nejsou ok, že se jim prostě v hlavince rozsvítí varovná kontrolka a i když k nim dotyčný přistupuje přátelsky, tak mu, jak to nazvat, vidí až do duše. I když někdy stačí, že jim ten člověk nevoní nebo že se z jejich pohledu chová divně.
Pani! Vy máte bezhlavýho psa!
Akvárium i byt jsou v podstatě klece, prostě výrazně omezují životní prostor zvířete oproti přirozenému stavu. A ten pes se na rozdíl od těch rybiček nebo bytových koček z té klece alespoň občas dostane.
Zrzavci:Pani! Vy máte bezhlavýho psa!
Pani, to je sice pravda pani, ale už sem ho aspoň naučila odpočívat !
To je taková Jarosova mantra. Musíme mít psy doma v klecích, jinak je týráme nedostatkem odpočinku.
na rozdíl od těch rybiček nebo bytových koček z té klece alespoň občas dostane
Máte pravdu, ale ty rybičky do Amazonky nevypustím. Tak se jim aspoň v rámci možností snažím udělat hezké akvárium.
Ad kocouři - starší nechtěl ven nikdy. Jako opravdu - i kdybych nechala celý den otevřené dveře. Mladší tak jednou za půl roku vyběhne, zmizí v roští u baráku a je rád, že za chvíli může zase zpátky.
No, tak pro psa by taky mohl sloužit jako klec celý byt, si myslim.
Je přece trochu rozdíl,jestli máte rybičky v lahvi od okurek nebo pěkným velkým akváriu.
Já jsem tím klecovacím trendem úplně zděšená, hodně lidí si pořizuje klec jako základní výbavu, ještě než si přivedou stěně , a psi tam tráví většinu dne.
Je to týrání.
Jj, ta kočky, co nejsou zvyklé na venek, to tak mají. Je to smutný, když člověk ví, že akční rádius kocoura je třeba 20 km.
Já prostě jen poukazuju na to, že je to pro mě dost velký rozpor, když lidi, co drží jiná zvířata v mrňavých protorách, viz třeba ty rybičky a bytové kočky, se pohoršují nad psem v kleci, který ani v té kleci není 100% času jako ta ostatní zvířátka.
Tak mě klec zase jako taková nepřijde tak špatná a je dobrý mít psa naučeného na klec.
Nevím co je ted za trend, ale já znám lidi, co klec v bytě běžně mají, zavírali do ní štěndo v době nepřítomnosti, klec násobně větší než štěně a teď mají z klece otevřenou boudu.
Stejně tak mi přijde dobrý u domku se zahradou mít kotec a mít psa na něj naučeného.
Člověk nikdy neví kdy se to bude hodit.
Já teda klec nemám, ale mám kennelku a když jedu k někomu, kdo nemusí psí chlupy nebo mu vadí psí drápky na plovoučce, tak psy strčím do kennelky. Neučila jsem to nikdy od štěněte, ani v ní doma nikdy nebývají, ale přesto nemají problém do ní kdekoliv jít, i když je otevřený vlez. Jo, může se to leckdy hodit. Nepotřebuju ji ale na to, aby se pes naučil odpočívat, protože jsme s tím nikdy neměli problém. Kotec nikdy mít nebudeme, protože mně přijde zbytečný rvát do něčeho, co v podstatě nevyužiju, tolik peněz. Psi mají svůj pokojík v domě, ve dveřích mám branku, takže pokud je potřeba a nechci, aby obtěžovali návštěvu, tak jdou tam, stačí říct “místo”.
Jen jsem tím chtěla říct, že každej to může mít jinak a nemyslím si, že by to bylo špatně. Ten pán všechno moc zevšeobecňuje a navíc si občas i dost odporuje. Koukla jsem na jeho FB…nemůžu používat intonační navigaci, a to jako proč? Nesmím mu zakazovat naskakování na jiné psy, protože je to prý přirozené chování, hmm, ale leckterý pes si to taky líbit nenechá a rovnou po něm vyjede. Obrany jsou špatně, protože pes se učí lovit lidi. A jak to tak vypadá, tak někteří na FB mu to dost žerou.
Rozumím tomu správně, že obhajujete konání toho magora, co napsal Psí bibli? To jeho zavírání psa do klece, abych byla konkrétní?
Že se nějaký film jmenoval “Ještě větší blbec, než jsme doufali”? Nějak se mi to asociovalo..
Tak jsem se ještě dočetla, že krmení z misky je týrání psa, nebojme se to nazvat pravým jménem🙂)))
A barfem by i krmil ( je totiž zastáncem prirozenosti), i když je to z ruky složitější, ale nemá to cenu, v mase je totiž málo krve a krev je základ života.
…a než bych vymýšlel krmné dávky barfu, budu raději vymýšlet program na prochazku…slova Frantova….