Zajímalo by mě, jestli někdo pozná chovatele na obrázku. Fotka pochází z knížky Unsere Haustauben od Horst Marks z roku 1975. Foto není moc kvalitní, ale předpokládám, že v ruce chlapík drží krátkozobého pražáka.
Zajímalo by mě, jestli někdo pozná chovatele na obrázku. Fotka pochází z knížky Unsere Haustauben od Horst Marks z roku 1975. Foto není moc kvalitní, ale předpokládám, že v ruce chlapík drží krátkozobého pražáka.
Zdravím,na odkazu je ten pán na fotu,sedí u stolu,jméno jsem zatím nedohledal.Sám tu fotku znám,nevím však odkud,kniha,časopis?Jsem bývalý holubář,hodně jsem pročetl před již před půl stoletím.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.06.2024, 11:31:12
Karel Štěpán, chovatel PRK, posuzovatel holubů a obchodník s holuby z Prahy 3 Jarova. V ruce drží skutečně PRK černého bělohrotého ( v holubářské hantýrce vajšpič). Jako začínající chovatel jsem koncem padesátých let minulého století, u něj na holubníku strávil mnoho nezapomenutelných chvilek a vyslechl mnoho moudra a historek o chovu PRK od něho a jeho kamarádů. Kub.
Děkuju za rychlé odpovědi, doplním si 🙂 V uvedené publikaci mě překvapilo i foto Václava Turečka (tentokrát s popisem), netušil jsem, že holuby chytal na holubníku "podběrákem".