Byla by to pocta. 🙂
Péče o zuby
No a pak jsou majitelé, kteří si jméno vyberou sami a nakonec tak psovi stejně neříkají 🤣 To jsem právě já: nutně jsem potřebovala mít Dráčka, vrh byl nakonec od E, tak má v PP El Drago. Nicméně v roce to byl “Piškůtek” a teď ve 2 letech to plynule přešlo na Bobíka (Boba), takže se v okolních lesích denně ozývá moje zvučné “BOOOB!” 🤣🤦♀️ (Bobík s holkama na fotu.)
K tématu: od B pro mě jednoznačně vede Bonnie a Berry, takže palec nahoru a držím vše, co mám, aby všechno proběhlo v pořádku ❤️
Jejda, jste mi to připomněli, když jsem si kupovala prvního psa, tak jsem věděla, že to bude Dan, měl krásné jméno Ir, ale pro všechny byl už navždy Daneček. A teď u kluků, když už bylo jasno, že jsou naši, nám chovatelka dala možnost si je pojmenovat a bylo z toho 14ti denní bojiště celé rodiny o dokonalá jména na S🤣, nakonec prošli Santana a Solomon Kane , málokdo ví, že se tak jmenují, buď jim říkáme malej a velkej nebo klucííí nebo Satane a Kejný a je fakt, že je to dokonale vystihuje🙈
Klidně šlo Alfa Jerry, můj to má podobně a pár takových znám co se to muselo takhle zkombinovat.
Tak já jsem si taky vymyslela pro Mirečka honosný jméno do PP - Kaschmir Kamey. Chovatelka mu začala říkat Mireček a je to 😀
assil:Klidně šlo Alfa Jerry, můj to má podobně a pár takových znám co se to muselo takhle zkombinovat.
Šlo, ale všechna štěnda měla jedno jméno, měla ho i Alfa. Když se panička dozvěděla, že to bude podle PP Alfa, zajásala, že Alfička je hezká a je to Alfička celý život (za cca měsíc jí bude 9 let)
Sarah01:Jo, budou Béčka a klidně můžete dávat tipy. Zatím jich teda mám hodně, protože majitelka krycího psa je hodně kreativní, ale všechno moc dlouhý, já potřebuju kvůli názvu CHS tak max dvouslabičná jména. Zatím mám Bea, Bibi, Bonnie, pro kluky Benji, Balu, Buddy, Benny, pro obojí by mohlo být Bailey. Možná to bude stačit, ale pokud bude početnější vrh, minule jich bylo 11, tak to stačit nebude. Jo, a nechceme Bellu, Betty a Báru, protože ty prý má každej. 😄
….moc držím palce aby vše dopadlo na výbornou….u kluka Bert…
Já vždy chtěla grenendaela Baskervilla, zkráceně Baskiho, Baskiška. 🙂
Vahine:Teď, co jsem doma, čistím denně a jinak se snažím obden. Když je jóó krize, že nestíhám, tak minimum je 2x týdně. Taky používám enzymatickou pastu, ale střídám to ještě se dvěma jinými druhy gelů a občas na závěr použiju pár kapek zubního oleje pro psy od AromaKH. Kápnu na prsty a projedu běloušovi po zubech a zbytek otřu o jazyk a tím si to rozetře všude…bělouš bude muset letos se zuby po 3 letech pod narkózu, ale ani ne tak kvůli kameni, ale bude potřebovat asi 4 zuby vytrhnout….brouček 🐶
Tak běloušek je právě teď u paní doktorky na trhání a čištění zoubků. Tak uvidím, kolik těch zoubků půjde nakonec ven, abych měla vůbec co čistit potom 🙈 bude jich max. 12, ty vepředu no….už ať je v pořádku doma! 🙏 je mu už 9 asi a má dle crp zánět. Bojím se o něj!!!
A taky vařím masokosti s mrkví na masakéro alá Zrzavcová 😉 I když ta tam dává ještě brambůrky 🤔
Nooo, tak mi volala doktorka, že má běloušek trhání zubů za sebou a nakonec je těch zubů pryč 13! 🙈🤯 Ještě ho tam u sebe nechá dospinkat. Aspoň je pod lékařským dohledem, můj malej! 😳
Tak mi toho na čištění moc nezbylo 😳 a doufám, že už s tím takhle dožije, když budu i nadále pravidelně čistit…🤷♀️
Ať je kluk brzo cajk. A vy si dejte panáka!
Děkuju…asi potřebuju fakt panáka. Už jsem se vybulela, pak už se budu jen usmívat a musím dělat jako že se nic neděje. On je bolestínek.
Jako běloušek se ještě včera večer takhle usmíval…
Vahine:Děkuju…asi potřebuju fakt panáka. Už jsem se vybulela, pak už se budu jen usmívat a musím dělat jako že se nic neděje. On je bolestínek.
Jako běloušek se ještě včera večer takhle usmíval…
To bude dobrý, moje Wendulka přišla ve 12ti letech o 9 zoubků najednou
Zuby sem, zuby tam. Bez zubů se naučí jíst i žít. Granule zalité vývarem je taky mňamka. Nebo polovlhké granule, já kupuji Alpha Spirit, nebo konzervy a paštiky. Jestli ho bolely, bude rád, že je bez nich.
Pro ty co zvazuji nebo zavrhuji UZ kartacek - VRELE DOPORUCUJU.
Mame ho doma uz par let, pac seniori co k nam prijou mivaji obvykle v hube kamenolom. A ne kazdej je ve stavu schopnen. zvladnout narkozu a cisteni na veterine.
Ja jsem obecne lepml. Ale kartacek pouzivam cca 1 az 2x tydne na vsechny. Ti co maji zuby v pohode je maji v pohode porad. Ti co maji zubni kamen ho maji po pouzivani vyrazne mene a to jak rikam pouzivam malo.
Musi se pouzivat s enzymatickou pastou. Verim ze kdybych pouzivala jen pastu bez kartacku, bdue to fungovat taky, ale asi mene. Ten kartacek tomu dodava to “chveni”, takze ta pasta udela bublinky a vleze vsude a zmekci kamen. A ten pak jde vcelku dobre odloupat, staci fakt pouzit parkrat.
Taky verim ze kdybych to pouzivala denne, maji vsichni zuby (aspon ty co jim zbyly) uplne vystavni.
Toz asi tak.
Pro pripadne zajemce v okoli Praglu muzu predvest praktickou ukazku pouziti.
A který konkrétní používáte?
Mam kartacek i skrabku, oboji ultrazvukove.
Obr. 1 - kartacek. Ten s epouziva s pastou a je suepr ze je tichej a nevybruje a pokud neni pes ultranespolupracujici, tak jim v ty hube nijak zvlast nevadi.
Obr. 2 - skrabka. Ta vydava klasicky zvuk jako ultrazvuk u zubare, i kdyz mi prijde tissi nez co ma muj lidskej zubar. Pes musi byt klidnej aby si to nechal delat (u nas neni problem a krom kavaliru zvladaji vsichni). Jen tohle neni na klasicke cisteni a pouzivani dlouho na jednom miste. Nema to chlazeni jako lidsky zubarsky, takze je to jen jakoby tupnout na nanos kamene, nechat vterinu/dve a hned dolu a pak tupnout jinde. Kamen to narusi, jde pak dobre dolu, ale pouzivat to jako kartacek (tedy treba pul minuty na jeden zub), tak to muze narusit sklovinu.
Nicmene pro me kombinace obojiho super. Pokud prijde nekdo s fakt hnusnejma zubama a je klidas, pouziju nejdriv tu spachtlicku, otupam a narusim co jde a o zbytek se postara kartacek a pripadne klasicke mechanicky doskrabu jak srpkem. Pokud dotycny klidas neni, holt jen kartacek a pak rucni prace a trva to o trochu dele.
Na udrzovani zubu v prijatelnem stavu pak uz pouzivam jen kartacek.
Dík. Tu škrabku mám, kartáček ne a asi pořídím a budu zvykat na čištění.
Fiona.Praha:Zuby sem, zuby tam. Bez zubů se naučí jíst i žít. Granule zalité vývarem je taky mňamka. Nebo polovlhké granule, já kupuji Alpha Spirit, nebo konzervy a paštiky. Jestli ho bolely, bude rád, že je bez nich.
Jj, dneska už je o 80% lepší, zatím neskáče na gauč ( jen schůdky) a venku neštěká, když něco, tak vrká. Granule máme poloměkké Primal Spirit ( takže stejné značky jako Vy) a Platinum Vetactive. Primalky mě teď zklamaly. Měla jsem kilovku a po načnutí hned do popelnice-sem tam plíseň. Asi blbě skladované u prodejce, protože exp.1/2025. Platinum jsou větší, tak jen TEĎ půlím a už je jí buď samotné nebo přimíchané do mixu masokostí, co jsem mu dávala včera. Místo vody TEĎ radši nemastný vývar. On totiž rozmočený grancle nerad. Ne, ty sem tam kejvací zuby mu chybět fakt nebudou 😀
Arosek:Mam kartacek i skrabku, oboji ultrazvukove.
Obr. 1 - kartacek. Ten s epouziva s pastou a je suepr ze je tichej a nevybruje a pokud neni pes ultranespolupracujici, tak jim v ty hube nijak zvlast nevadi.
Obr. 2 - skrabka. Ta vydava klasicky zvuk jako ultrazvuk u zubare, i kdyz mi prijde tissi nez co ma muj lidskej zubar. Pes musi byt klidnej aby si to nechal delat (u nas neni problem a krom kavaliru zvladaji vsichni). Jen tohle neni na klasicke cisteni a pouzivani dlouho na jednom miste. Nema to chlazeni jako lidsky zubarsky, takze je to jen jakoby tupnout na nanos kamene, nechat vterinu/dve a hned dolu a pak tupnout jinde. Kamen to narusi, jde pak dobre dolu, ale pouzivat to jako kartacek (tedy treba pul minuty na jeden zub), tak to muze narusit sklovinu.
Nicmene pro me kombinace obojiho super. Pokud prijde nekdo s fakt hnusnejma zubama a je klidas, pouziju nejdriv tu spachtlicku, otupam a narusim co jde a o zbytek se postara kartacek a pripadne klasicke mechanicky doskrabu jak srpkem. Pokud dotycny klidas neni, holt jen kartacek a pak rucni prace a trva to o trochu dele.
Na udrzovani zubu v prijatelnem stavu pak uz pouzivam jen kartacek.
Šmarjá, to stojí 5 tisíc. 😲