Rosťa:Dobrý den, rád bych znal váš názor na pohlaví této tři měsíce staré rosely. Děkuji za odpověď. 🙂
Zdravím,stopro samice.🙂
Dobrý den, rád bych znal váš názor na pohlaví této tři měsíce staré rosely. Děkuji za odpověď. 🙂
Rosťa:Dobrý den, rád bych znal váš názor na pohlaví této tři měsíce staré rosely. Děkuji za odpověď. 🙂
Zdravím,stopro samice.🙂
Děkuji za názor. 🙂
Anonymní:Děkuji za názor. 🙂
Není zač,je to tutovka,rosel jsem choval mnoho párů a odchovával,zkušeností naučeno poznávání pohlaví,uvidíte,že další zkušení napíší totéž-samice.Ať se daří.🙂
Já chovám mnoho let andulky a zebřičky celoročně ve venkovní voliéře. Jen tak pro radost. Po otci mi teď zůstal chovný pár rosel a jeden jejich potomek. Vyrobil jsem pro chovný pár novou voliéru a potomka jsem umístil k andulkám. Zatím ještě pohlaví rozlišit neumím, tak bych se vás chtěl zeptat na váš názor i na pohlaví potomka na přiložených fotografiích. Předpokládal jsem, že je to samice, tak pro ní sháním protějšek. Proto jsem se ptal na pohlaví mladé rosely v úvodu. To měl být potencionální protějšek.
Zdravím, tak v úvodu je určitě 0.1 samička a další foto vypadá, že by to mohl být 1.0 samec. Jinak hezké rozely 👍 S pozdravem Zappe
Děkuji za názor a za pochvalu. 🙂
Rosťa:Děkuji za názor a za pochvalu. 🙂
Osobně si netroufám s přesností určit pohlaví,zde je potřeba tutovka,aby nedošlo k omylu při koupi protikusu.To rubino je moc pěkné,jen nafoceno v klidu.Zkuste udělat další fotky v různých postojích na bidle .Jinak maličká kritika,máte tam moc tenká bidla,rosele by mohly přerůstat v budoucnu drápky.Jinak pěkné zařízení,mám rád dřevo,má své kouzlo.Ono sem doufám koukne více zkušených roselářů a pohlaví určíme.Nemohu v tomto ani nesouhlasit s Jardou Zappe,může mít pravdu,že je to samec,je hodně zkušený chovatel,znám ho z diskuzí z Ifauny,opravdu profík.🙂
Děkuji za připomínku. Tuhle voliéru jsem vyrobil původně pro andulky a zebřičky. Rosela zůstala po otci, tak jsem se jí ujal a umístil k nim. Má rozměry 2x1x2m + zálet mimo hlavní voliéru. Není to ideální, je to dočasné řešení. Rodičům této konkrétní rosely, které taky zůstaly po otci, jsem vyrobil voliéru větší. Silnější bidla už jsem pořídil, zbývá už je jen přidělat. Přemýšlím i o nějaké silnější větvi. Zkusím udělat další fotky a přidám je sem. Děkuji za odpověď. 🙂
…
Rosťa:…
Perfektní,dle mého názoru samice.Posečkejte i na další zkušené chovatele,můžu se seknout,ale jako samce bych to nekoupil.
Jinak je fajn,že pokračujete po svém otci v této zálibě,mám dceru a syna,téměř čtyřicetiletí ,ani jednoho to nechytlo.🙂
AAA:Perfektní,dle mého názoru samice.Posečkejte i na další zkušené chovatele,můžu se seknout,ale jako samce bych to nekoupil.
Jinak je fajn,že pokračujete po svém otci v této zálibě,mám dceru a syna,téměř čtyřicetiletí ,ani jednoho to nechytlo.🙂
Taky bych se přikláněl k samici, podle velikosti a tvaru hlavy a zobáku to na samce nevypadá.
Souhlas, obě rosely jsou samice.