Dobrý večer. Chci se zeptat,jestli můžu dát Papouškům zralé bobule černého bezu. Občas se liší názory i na podávání bezových větví k okusu,tak se chci zeptat,jak je to s plody.. Jeřabiny čas od času podávám a máte vidět ten rachot:-))
Tak super. Za barákem máme hromady bezu:-)) Květy jsem jim dával taky. Dokut nebylo zralé obilí,tak dostávaly to,momentálně dávám jeřabiny a občas kukuřici. Ale úplně nejvíc se mě osvědčilo obilí v mléčné zralosti. To jsem udělal větší "kytici" a korely s andulkama tomu nedaly pokoj,dokud tam zbylo alespoň jedno zrníčko. Navíc to korely používají místo bidla k nocování. Stačí zavěsit trs slámy a jak si v tom libují...
Černý bez podávám také(úplně všechno:větve,květy,listy,bobule) berou to v pohodě,žádnou otravu nepozoruju:-))))Ale ten červený by mě taky zajímal,to jsem si ještě netroufla zkusit.
Hezký den, tak já už jsem z toho bezu "jelen".
Našla jsem ho mezi jedovatými v seznamu,prosím, ví někdo, jestli je vhodný pro mníška? Větve, listy, květy, plody?
Děkuji.
to máte těžké, v seznamech dřevin nevhodných či lehce toxických jsou kromě černého bezu uvedeny i téměř všechny ovocné stromy.
sám černý bez - vyzrálé větve - upřednostňuji na bidla a při prořezávání mých višní, třešní, hrušní a jabloní vše skončí na okus u mých papoušků. plody i květy černého bezu podávám také, ale jsou přijímány papoušky sporadicky
Cone - dopadlo to přesně tak - bidlo okusoval, listů a květů se ani nevšiml.
U těch ovocných stromů jsem si spíše myslela, že jsou v seznamu proto, aby se nepodávaly nějaké
postříkané proti různým škůdcům, jinak je snad používá úplně každý.