Věříte že jde o kontroly v dobré víře odstranit množírny, já z toho mám pocit že chtějí načumovat do soukromí lidí a kecat i do chovu psů a koček a za chvíli nám ho zákažou stejně jako papoušky, rybičky apod. EU táhněte do ……. .
Prostě nejdřív přečíst, jinak je to jen dojmologie. jsem jako asi poslední, kdo by hájil nějaký eurovýmysl, ale nevztahuje se na
“chovná zařízení, která drží maximálně tři chovné feny nebo chovné kočky a produkují celkem nejvýše dva vrhy v jednom zařízení a kalendářním roce,”
přičemž „chovná fena“ je samice psa domácího od okamžiku prvního nakrytí nebo inseminace až po odstav posledního vrhu, který během svého života porodila a “chovná kočka” analogicky,
co ne nad je docela velká produkční jednotka a je úplně jedno, jestli s PP nebo bez. A ta věc, která je vidět, je inzerce po internetu, ne status FCI.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 27.06.2024, 16:39:13
No však, kolik má kdo fen a vrhů se ví jen u PP chovu, že má množitel 10 fen ve sklepě nikdo neví, však už dnes je povinnost registrovat více fen a žádný efekt to nemělo.
Případně je množitel rozepíše po rodině a nebo je jen jako hlídá.
Tohle mi už prostě v zákoně máme pár let a k ničemu to nevedlo, jen další povinnost pro PP chov kde je taky spousta chovatelů, kteří mají více fen.