- Příspěvek #212064
- Nahlásit
PROSÍM O RADU KDO MÁ ZKUŠENOSTI S ODSTAVOVÁNÍM KOZLETE MÁM 4-MĚSÍČNÍ KOZIČKU KTEROU SI CHCI NECHAT ALE STÁLE CUCÁ OD KOZY MLÉKO JAKÝM ZPŮSOBEM MÁM ZABRÁNIT NEBO JAK ODSTAVIT KOZLE MÁM STAROST.
PROSÍM O RADU KDO MÁ ZKUŠENOSTI S ODSTAVOVÁNÍM KOZLETE MÁM 4-MĚSÍČNÍ KOZIČKU KTEROU SI CHCI NECHAT ALE STÁLE CUCÁ OD KOZY MLÉKO JAKÝM ZPŮSOBEM MÁM ZABRÁNIT NEBO JAK ODSTAVIT KOZLE MÁM STAROST.
Jednoduše. Oddělit fyzicky od matky. Pokud vám to vadí.
Já se omlouvám, že neodpovím, ba naopak se jako laik zeptám. Proč se musí odstavit? Když si ji i necháváte, to nejde to nechat jen tak? Děkuju.
Odpovím, ač nejsem zadavatel.
Nemusí. Pokud člověk nepotřebuje/nechce mléko. Skoro každý den jezdím kolem výběhu se směskou masných plemen krav a pozoruji, jak i docela velká telata si od mámy cucnou. A je to (pro mě) moc hezký obrázek. Protože je to podle přírody.
Dík. Mi to taky přijde takový hezčí nechat to na přírodě. A jako laikovi - tím víc, že bych si to zvíře nechávala, protože si myslím??? - že je to pro něj zdravotní benefit, dlábes od mámy? Třeba se pletu.
Dlábes nepotřebují, zdravotní benefit z toho není, už jsou dávno na rostlinné stravě. Ale je to prostě hezké a jak jsem psala, podle přírody.
Však když samice znovu zabřezne, tak předchozí mládě sama odstaví.
Zrzavci:Já se omlouvám, že neodpovím, ba naopak se jako laik zeptám. Proč se musí odstavit? Když si ji i necháváte, to nejde to nechat jen tak? Děkuju.
Předpokládám aby bylo mlíko nebo víc mlíka. Naše kůzlata byly schopný nám vysát úplně všechno. Anuška (tele) když se omylem dostala k mámě na druhou pastvinu, tak do sebe byla schopná nasoukat 7 litrů za odpoledne a já jsem šla dojit a přišla úplně s prázdnou.