Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda má někdo zkušenost s cementovými bidýlky?Zajímalo by mě,jestli je to vyrobené z obyčejného cementu co se dá koupit ve stavebninách nebo to je nějaký speciální zdraví neškodný cement na bázi bioložky?Je možné si to vyrobit doma?
Zdravím, za mě úplné blbosti a vyhánění peněz z kapes! Odjakživa se používali přírodní z ovocných stromů, bříza, černý bez… a vše bylo v pořádku! A nebo už když tak z kávového dřeva nebo liány 👍 S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 23.06.2024, 09:29:55
Ale teď jsem v pasti,co jsem se ptal jednoho chovatele,co má pár papoušků tak mi tvrdil, že klacíky z ovocných stromků jsou pro papoušky jedovaté,nevím právě se na ptám.Ta mě je to volovina, protože ptáci nesedí v přírodě na dřevotřísce 😀.Zkoušeli jsme i delší klacíky aby si mohl papoušek obrušovat zobák,ale toho se bojí a sépiové kosti se ani nedotkl.Mam udělané bidýlka o průměru cca 1,5 cm. a z tyče na garnýže,ale taky že začátku se bála,než si na to zvykl.Vyzkouším vaši radu.Diky za tip S pozdravem Jarda
Zdravím, no v pasti být nemusíte a bidel z ovocných stromů se určitě neobávejte, ale nikdy jsem nedával ze švestky! A tu garnýžu, tak to snad NE, úplně nevhodné = hladké stejně silné! No nepíšete pro jaký druh papoušků ty bidla mají být, ale normálně se vybírají, tak aby papoušek, když na něm sedí, to bidlo neobejmul prsty celé, ale aby drápky byli aspoň v půlce bidla. S pozdravem Zappe
Na obrušování drápků si vyrábím bidla sám ,ale brusný písek lepim zespodu bidla jen do poloviny, aby si papoušek neodiral dlaně nohy, ale obrušoval jen drápky. Pochopitelně má v kleci většinu bidel přírodních.
Na obrušování drápků si vyrábím bidla sám ,ale brusný písek lepim zespodu bidla jen do poloviny, aby si papoušek neodiral dlaně nohy, ale obrušoval jen drápky. Pochopitelně má v kleci většinu bidel přírodních.
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 23.06.2024, 15:07:25
Také zdravím při neděli.Omlouvám se, že jsem nenapsal co chovám.Jsou to asi 2 roky co jsem dal jako dárek na vánoce mamince Alexandr malý modrý (samice).Máme jí v bytě, každý druhý den je s námi pouštěna z voliéry.Nikdy jsem neměl většího papouška než je korela(sameček)která nám bohužel nedávno uhynula vydržela s námi úžasných 21 let.Tak jsem chtěl udělat radost ,jen jsem nevěděl do čeho jdu, protože korela byla s námi pořád na volno v bytě a spávala na kleci,zavřeli jsme jí jen když se umývala okna.Po pořízení Alexandra jsme objednali voliéru na kolečkách o rozměrech 54x54x120cm.a dostala do ní hračky jako je zvoneček,malého plyšáka,žebřík na laně atd.Jen jsem nedokoumal pár věcí jako jsou třeba ty bidýlka.Děkuji za radu a v nejbližší době to napravím.S pozdravem a příjemnou neděli zdraví Jarda.
Odpověď na příspěvek uživatele Luboš z 23.06.2024, 16:41:15
Zdravím,to je super, vyzkouším to,jen se obávám že na přírodní dlouhé větvičky neproleze, má z toho strach jak čert z kříže.Myslim si že to bude nějaká špatná vzpomínka od předešlého majitele,měl totiž za vnuky dva malé kluky co ničemu nedali pokoj,ale to se už asi nedopatrám.Nicméně díky ta tip a přeji hezký zbytek dne.Zdraví Jarda
Ptáky chovám už několik desítek let, nikdy jsem nepoužíval toto bidlo ani jemu podobné a nikdy sem neměl problémy s drápy. Dokážu si to představit jedině v pokojové menší kleci na obroušení. V prostorné venkovní voliéře naprostá zbytečnost.
Ptáky chovám už několik desítek let, nikdy jsem nepoužíval toto bidlo ani jemu podobné a nikdy sem neměl problémy s drápy. Dokážu si to představit jedině v pokojové menší kleci na obroušení. V prostorné venkovní voliéře naprostá zbytečnost.
Zdravím. Taky chovám ptáky několik desítek let. Ale tady se bavíme o domácích mazlech , co jsou doma v kleci. Ve voliérach je to samozřejmě nesmysl.