Aktuálně: 3 715 inzerátů210 555 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Akvarium pre mladata cichlid

Gregor (neregistrovaný) 12.06.2024, 07:54:14 xxx.xxx.82.132

Ahoj, už dlho túžim po akváriu. Tatko mi tento sen chce splniť, ale zatiaľ mám mať akvárium len pre matky ktoré nosia malé v tlamke. Chcem vás poprosiť o radu, čomu sa mám vyhnúť a tak. Tatko vraví, že hnedˇ ako mladé matka vypustí z tlamky, treba ju dať preč, inak malé požerie. Vraví tiež, že akvárium musí byť bez dna. Je to tak? Možem dať do akvária aj mušle?

Janazevsi
Janazevsi 12.06.2024, 11:41:40 xxx.xxx.164.121

No, takhle zacínat není dobré. Akvárko pro matky? Ty ti nikdo s mladýma neprodá, musís mít velké akvárium, hejno ryb, zajistit ideální podmínky a pak, pokud se ryby budou chtít třít, chovný pár odlovit do vhodné nádrže. A chov a rozmnožování tlamovců už je vyšsí akvaristika a bez idealních podmínek ryby uhynou, natož aby se rozmnožovali. Zkus si chov najít třeba na rybicky.net,to je osvědčený akvaristický portál. 

A mušle nejsou dobrý nápad. Může uvolňovat soli a vápník, které ovlivní složení vody natolik, že to může způsobit i úhyn ryb.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.