Lapiny jsou teď dost k mání, tak si jednu kup, alespoň ozvláštníš smečku. 😀 😀
Před a po
To nende, dyk by zanedlouho vypadal jak Bartoš, jak by byl zadredovanej. Já nejsem česací, musim mít holoprtky.
Si myslíš, že Laponci mezi pasením sobů česali svý psy? 😀 Se nedredujou a podsada jim jde dobře ven, takže si to umí sami vytahat o keříky, Loki to umí i o zeď, asi to dělali i o skály. A taky zubama si to umí vytahat. Jak mám na keříkách chlupy, tak vím, že je čas česat, ale kdybych nečesala, tak to asi zas až tak nevadí. 😀
krásni hafani
Tak som si trochu vďaka tejto téme urobila časovú os - veru riadne to uteká …
Hafan pěkný a ještě koukám mi někdo ukrad kocoura. 😀
Jee, to je moc hezké téma, tak se přidávám. Na první fotce pes 7-8 týdnů, na druhé fotce bez měsíce 9 let 🥹. Fena 8 týdnů, a za 3 mesice 6 let.
A teda ten Idorek, to je masakr. Hlavně, ze to dobre dopadlo 😊. Když jsem měla opařenou fenu, tak bylo taky až neskutečný, jak rychle se to dokázalo zahojit.
Nechcete také přidat fotky vaši fenky, průběh, jak měla opařená záda?
assil:Hafan pěkný a ještě koukám mi někdo ukrad kocoura. 😀
A mně taky!!!😂
V zime naozaj niekto ukradol toho nášho kocúra … možno líška. Sme ho oplakali. To bol PÁN kocúr. Viac doma ako von - on si proste chodil ako chcel. Tak teraz máme novú mačku - a to je divočina. Ale napriek strachu čo s ňou spraví pes (cudzie mačky radikálne vyháňa) pochopil veľmi rýchlo, že toto je naše a rovnako ako kocúra už stráži aj toto treštidlo (ale to bude asi fakt len vonkajšia verzia - napriek trom týždňom doma). Testovala som to zrovna predvčerom - večer sa pes pýtal von - mača na schodoch. Tak som psa pustila a cez okienko na dverách pozorovala - pes ju doslovne prekročil - a ľahol na rohožku - mača si ľahlo o schodík nižšie. Tak som si v podstate vydýchla - bude to snáď už ok
assil:Lapiny jsou teď dost k mání, tak si jednu kup, alespoň ozvláštníš smečku. 😀 😀
Lapinky jsou krásné. Teď mám k pomazlení dvě štěnata, ale snažíme se jim vyhýbat. Jedno je kamaráda, ten si s výchovou hlavu neláme a jeho sourozence má jeden hodně starý pán z vesnice. Mívá ho buď doma, anebo uvázaného, ale nedávno mu utekl a šel si s náma hrát. Nepříjemný zážitek, pejsková se psů bojí. Byl se mnou syn, šel hledat pána do baráku a ten než se pak přišoural….. Teď jsou to hravá štěňata, ale co bude až vyrostou. Jeden dospělý lapiňák v zimě taky odněkud vyběhl, asi utekl. Naštěstí jen štěkal z povzdálí. No, je to tady divoký sever, na socializaci se tady nehraje. Znám jen jednoho pána co má dva husky mlaďochy a když se potkáme anebo jdeme kolem, tak je učí jak se chovat. Ale taky už jeden jednou utekl, postavil se nám do cesty a zahnal nás pryč.
Já teda ještě přidám mojí první a bohužel už za duhou, Dafinka
Si s nima hrajte, lapiny jsou obecně nekonfliktní a když si na vás zvyknou, nebudete mít s nima problém ani v budoucnu jako s dospělýma si myslím.
Což, já bych si hrála. Jenže jsem já a pes 🙂. Umíme v pohodě klidného psa obejít na blízko a štěkajícího na dálku. Ale jak se přiřítí štěne bez dozoru, tak je konec. Já jsem doufala, že díky tomu, že si kamarád pořídí psa, tak konečně spácháme nějakou socializaci a zvykání. Ale kdepak. On je svéráz. On má psa který všechny miluje, tak nebude nic řešit. No, to je na jinou diskuzi.
Taky dám
1. po příjezdu domů, 2 měsíce
2. asi 3 měsíce
3. asi 9 měsíců
4. 9/2003
4. a 5. letos
Anet10:Taky dám
1. po příjezdu domů, 2 měsíce
2. asi 3 měsíce
3. asi 9 měsíců
4. 9/2003
4. a 5. letos
Ty sklopený ouška u těch štěníků jsou vždycky tak srandovní🙂…a koukám, že máme stejný vedbetky 😎
….ona je fakt nadherná…..👍
Tomu psovi už je 20 let? To tedy vypadá dobře.
biaca:Tomu psovi už je 20 let? To tedy vypadá dobře.
No, jsem to nějak zmršila, to 4. 2003 tam být nemá mělo být 2023,ale to patřilo k jiné fotce co jsem smazala. Správně je to 4a5 letos. Evi( Kylián) je to běžný prac. ovčák, znám o hodně hezčí, ale mě na kráse nesejde, priorita je pro mě hlavně zdravé zvíře.
Nebylo by to krásný? Moje srdeční fena by byla bývala teď v červnu oslavila 24. narozky.
….já to pochopila🙂….hezčí jiný možná, ale mně se fakt moc líbí…tak jasně že povaha je priorita….ale tady se povedlo obojí na jedničku ne?