Nedokonalá samice zvenčí, o které píšete = mužský pseudohermafroditismus.
Myslím, že hermafrodit ≠ nelze rozmnožit. Když budete gůglit, najdete.
V odkaze se říká, že herm. je ze skupiny inter. a že se úplně všici neshodují, co vše v inter. je a není. Hlavní je, že dnes se o lidech nemluví jako o herm., užívá se prostě tento jiný, moderní a nehanlivý termín. Nelze říct, že ten a ten jedinec je tohle, nebo tamto, oba termíny označují to stejné, ale inter. označuje… musím jít sbírat vajíčka, už je tma, co je, prosinec? Inter. označuje NEJEN stav, který můžeme vidět (i kdyby až při pitvě).
Takže včera jsem pro jistotu volala našemu bývalému vetovi, jakpak se to vlastně dělalo s těmi selaty. A pokud byla varlata viditelně sestouplá vyřezal se spolu s jinými kanečky do 48 hodin po narození. Pokud byla jakákoliv pochybnost nechal se na kastraci s kryptorchydy. Taky mi říkal, že se průměrně narodilo 1 takovéto sele na cca 300 porodů. Takže poměrně zanedbatelné procento. Ale pravdou je, že u nás probíhala poměrně tvrdá a pečlivá brakace prasnic.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 28.08.2024, 20:29:05
Nepravému se říká pseudo.
Jasně, to je totéž,
A jasně - slovíčkařím - ale hermafrodit (nebo intersex) má za mě oboje pohlavní žlázy. Když má jenom jedny (v tomhle případě varlata, i když zvenčí je to nedokonalá samice), tak to není hermafrodit. Ani nepravý ani pseudo.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.08.2024, 10:48:33
Jsem zase koukla do zakona na ochranu zvirat, kde je ta odpoved docela jasna:
(3) Jestliže je zákrok prováděn osobou odborně způsobilou podle veterinárního zákona2), pak se znecitlivění rovněž nepožaduje při a) kastraci samců mladších 7 dnů u prasat, skotu, ovcí nebo koz, kteří netrpí anatomickou vadou pohlavních orgánů,
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 03.09.2024, 13:28:02
My si pořád nerozumíme.
Samozřejmě, pokud má kulky i vulvu, je to vada pohlavních orgánů. A pak probíhá kastrace v celkové anestézii. Protože takový jedinec je současně i kryptorchid (což je taky vada, která nemusí souviset s intersexem).
Jsem vyhrála v tombole dvě koupání/sestřih v psím salónu. 😅 No a protože z mých to nikdo nepotřebuje, tak jsem vzala ostříhat sousedovic Inku, a mojí Maggie jen vykoupat. Nakonec mi ji stejně ostříhali, vyfoukali do souměrného válečku, vypadá jak tetka s trvalou. Přiznávám, že se mi vůbec nelíbí. 🤣 Aspoň budu mít čtyři mašličky na adventní věnec. Teda jestli se mi to podaří odstřihnout, jsou přilepený docela fest.
Já se přiznám, že jsem ještě s Bambulí u kadeřníka nebyla. Mám strach, že mi ji ostříhají na můj vkus moc. Nechci mít místo svého psa nějakou jako plyšovou hračku.
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 20.11.2024, 05:05:33
Jo, dávají buď šátek na krk, nebo mašličky. Bylo mi řečeno, že dostanou šátek, tak jsem to neřešila. Nikdy mě nenapadlo, že ty mašličky lepí. Chudák Inka má teď nad uchem lysinu, protože jí jednu přilepili až na kůži.
Na fotce to tak nevypadá, ale Maggie je teď fakt jak buřtíček, širší než vyšší, prdelku jí zastřihli pěkně do kulata a hlavně jí ostříhali i ocas. Místo krásně vlajícího praporku má takovou divnou štětku. Budu muset doufat, že jí to doroste.
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 21.11.2024, 01:39:14
Dobre ranko😉,
jako fakt lepí? To snad ne! Příště trvejte na šátku🤔. Chudák malá.
Nebojte doroste, ale asi to bude trvat déle. Já si taky teď našla paní tady na dědině, aby mi střihala psy. Beru, že nevěděla ani, že existuje tahle rasa. Bála se, že je veme hodně, tak to dopadlo, že jsem si objednala nůžky a strojek, no a musím do dodělat. Vypadaly jak by nebyly u holiče, jen tělo jim sjela strojkem až mi jedna klientka tvrdila, že mám “ vypelichané psy🤣”.
Neva časem doladíme a budou zase fešáci. Můj říká, že nejhorší střihačka, ale já ji bráním protože paní se snažila a fakt je měla poprvé v ruce.