Já to načnu s pruhama (cca 2 měsíce a cca 5 měsíců), ale myslím, že tohle téma si nejvíc ze všeho zaslouží Aluška a Idorek. 🙂
Aluško, hodíte sem fotos, prosím?
Já to načnu s pruhama (cca 2 měsíce a cca 5 měsíců), ale myslím, že tohle téma si nejvíc ze všeho zaslouží Aluška a Idorek. 🙂
Ač nevyžádaně, ale také se připojím
Plaka:Já to načnu s pruhama (cca 2 měsíce a cca 5 měsíců), ale myslím, že tohle téma si nejvíc ze všeho zaslouží Aluška a Idorek. 🙂
Proužky rostou docela fofrem…doslova před očima 😄 už teď vypadá docela přísně ☺️
Aléé, no ten už nám taky hodně narostl, kolik mu je a kolik váží, kabrňák?
Jáák nevyžádaně? Naopak, všechno sem. Rezzy, zakladatelka štěňátkovského tématu, kde máte to štěňátko??? Stále kouše a dělá loužičky? 😀 Yoda s medvídkem se snad přidá…
Hrozitánské zranění a úžasné hojení u Idorka mě jen poňouklo tu založit téma. 🙂
Už je mu rok, má skoro 30 kg, jeho máma vedle něj vypadá jak štěně. Sílu má jak býk, tak začínám běhat, že ho zapřáhnu na canicross,ale kondičku mám mizernou, zajímají ho ženský, řekla bych až moc a je mu jedno, jeslí je kastrovaná nebo ne, tak snad se to nějak časem uklidní
Já to tady nějak poslední dobou nestíhám, práce, dvojčata, starší dcera, kočky, pes, zahrada, dům, po večerech většinou ještě chvíli pracuj a pak padnu do postele s knihou
Tak já dám pro pobavení našeho Dráčka - 8 týdnů a přesně 2 roky ❤️
tak tedy Arona Ruprechtice (únor 1994 - červenec 2000), Xerxes Bonoda (květen 2000 - červen 2006), Beta Black Triumf (červen 2006 - duben 2014), Night de Garaba (únor 2014 - leden 2022), Yoda Catley Ranch (prosinec 2021 - ?)
Bella po záchraně občanským sdružením, a po půl roce u nás,poprvé slavící narozeniny🥰
Lidožravá Bess, při nálezu u hnojiště na Slovensku, pak příjezd k nám a současnost po 9ti letech 😀. Vypadala jak odrostlý štěně, ale přitom jí bylo 4-5 let….
Idorek část první - po příjezdu od bývalého “ majitele ” , byl 6ti letý a současnost po 6ti letech u mě
hIdorek část druhá - při napadení prasetem a zhojení. Takže prase ho porouchalo v den jeho 12tin 17.4.2024. V pět večer jsem s ním upalovala na veterinu, že má odtrženou kůži na zádech. Vetka mu to skoro 2 hodiny sešívala. Říkala mi, že si myslí že se to nechytí. V noci když jsem vynášela Idorka čurat, jsem si všimla, že nedošlapuje na levou zadní. Ale říkala jsem si, že ho asi hodně bolí, podle vetky byl hodně zhmožděnej na celou levou stranu. V pátek už mi to nedalo, vetka udělala rtg a zjistila zlomeninu. Ona zlomeniny dělat neumí tak jsem v pátek večer obvolávala Budějce. Křížek v Budvetu tam nebyl, v Třeboni mi to nezvedli, v CB vetu mi řekli že nemají pohotovost a bla bla, na Vltavě mi řekli ať přijedu, že na to kouknou. Dělali si svoje rtg a vet že se mu nezdá pánev, že tam taky něco má a tolik věcí najednou že taky neumí, ať si seženu ortopeda. Mezitím volali z Třeboně co jsem chtěla, ať teda pošlou z Vltavy fotky, že se pan doktor podívá a zavolá mi zpátky. Volal po chvíli a říkal že ty snímky jsou nějaký divný, že ta pánev určitě není čerstvý zranění, ať přijedu v pondělí ráno, že o víkendu je pan doktor pryč, ale v pondělí si ho vyfotí sami a uvidí. V to pondělí se teda zjistilo, že měl ty 4 starý neléčený zlomeniny a kůže na zádech musela celá pryč. Do nohy dostal kovovej implantát, kterej se už nevyndá. První 3 dny jsem jezdila denně na převaz, pak už jsem převazovala sama doma a jezdila jen na kontroly. Prvních 10 dnů se rána očistila ( měla jsem od kamarádky ze špitálu Prontosan, nechala jsem mu chvíli napřed jsem očistila takovej šlemík a pak jsem mu na tý ráně nechala chvíli připlácnutej čtverec namočenej v tom Prontosanu) , pomazala medem ( ale opatrně, já byla zvyklá na pastovanej med, aby mi netek z chleba na ruce a u tohohle řídkýho jsem se nerozpakovala, nabrala med, plácla na psa a než jsem se otočila, steklo to dolů a pes se přilepil ke stolu 😀). Takže jen opatrně nabrat 2ma prstama ( samozřejmě v rukavicích ), potlapkat po celý ráně, na to se dával mastnej tyl, na něj vrstvu hydrogelu , na to gázový čtverce, na to omotat obvazovou vatou aby se udělala měkká vrstva a na to obvaz. Ta vata mě teda štvala, protože mu to celý včetně mastnýho tylu po chvíli sjelo dolů a ta blbá vata se přilepila do rány a pak odmáčet a tahat z rány přilepenou vatu je na prd. Kamarádka mi přinesla ze špitu takový nevím jestli taky gázový, velikosti A4 “ hadříky”, ten jsem přeložila, do toho dala kus tý vaty aby měl měkkou vrstvu na ráně, a přiložila na tyl a gázový čtverce ( místo omotávání celýho psa vatou v roli ) a i když tyl zespodu mírně odcestoval, tak se vata nepřilepila. Po 10ti dnech jsem začala mazat Alaptit a další postup byl stejný - tyl, hydrogel, obvazy. Po 14ti dnech jsem mu ránu stříkala Aloe first sprejem a mimo 1x denně mazat Alaptidem jsem ještě asi 3x denně stříkla tu aloi a mázla ještě aloe gelem a dávala Curenzym. Byl úžasnej pacient, krásně držel, doma jsem ho obvazovala sama. Posadila jsem ho do plechu na pečení, aby ten dezinfekční oplach netekl na stůl.
Mijunka, 2 měsíce a 11 let
Mireček 2 měsíce a 3,5 roku
Wendulka 6 měsíců a 16 let
Asanta Perla Sabeor (2005-2014)
Whoopie Pibaro (2007-2021)
efe:Whoopie Pibaro (2007-2021)
😂 ta sněžná fotka je boží
Šťopka (adoptovaná 2016 - 2023)