Update po čase…
Šla jsem do toho. Nastudovala jsem co se dalo, pořídila EO (dogtrace professional ONE), nechala si ukázat co a jak trenérkou a naučila se s tím pracovat. A… jediné čeho bych mohla litovat je, že jsem to neudělala dřív.
Fena je mnohem spokojenější, protože může konečně běhat na volno. Já nechodím z procházek s vyškubaným ramenem celá naštvaná, ale opravdu si je obě užíváme.
Tím nechci říct, že by EO byl zázračný lék, který bych doporučovala každému na potkání (bože chraň!), ale u nás to byl poslední dílek skládačky, který zapadl na své místo. Samozřejmě stále moc chválím a odměňuji každé přiběhnutí a odpoutání od zvěře je něco, co oslavujeme víc než všechny narozeniny dohromady. Stále doufám, že se časem dostaneme k tomu, že zvěř jen ukáže a dojde si pro odměnu, nebo dokonce k její ignoraci, ale jsem šťastná i za to, jak to máme teď - Bez eo odvolám ze stopy a od zvířete, které neutíká. S eo od toho, co utíká, což se naštěstí nestává často, většinou chytnu ještě ten okamžík před, než přestane vnímat.