Vecerni update - ten, kdo rikal, ze se to otevre i na druhe strane, mel bohuzel pravdu. Z prave strany se udelala zatim mala dirka a pri promackani okoli z ni vyteka asi mok s krvi. Jinak jsem se to snazila vic vyholit, vcetne dlouhych chlupu na druhem stehne, ale hlavne v okoli te rany to proste poradne nejde, aniz bych do nej tim strojkem ryla..
Zitra jdeme k vetovi, tak ho pro jistotu necham rano o hladu, kdyby mu to chtel precijen prohlednout a vycistit v narkoze.
Radu nemám, jen že je mi Hachiho líto… Držím palce, ať se co nejdřív uzdraví. Není to tak dávno, co jsem měla záněty způsobené zlatým stafylokokem, vypadalo to podobně a bolelo to jak čert. :/
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 09.06.2024, 22:33:28
Megalampion byl usit pote, co bez obtizi prekonql ten normalni, se kterym si prave ted vylizal tu nohu.. Cimz moc dekuji pani z vymazlenej.cz za ochotu. Jeste mam nabidku, ze mu do toho velkeho totiz zasise plastovy, aby to nemel tak jednoduche i s timhle, protoze i s tim si bohuzel umi poradit..
Ranni update: Rana vypada v ramci moznosti hezky, vrsek uz se zacal zase zatahovat, prava dirka je tak akorat velka na strikacku, takze to ma vyplachnute betadinou, a jak uz jsem zminovala, za dve hodky uz budeme u veta, tak budeme chytrejsi.
Dnes v noci jsme se i docela vyspali, buzeni jen onpulnoci, ve ctyri, v sest a v osm 🙂
Jinak Hachi uz venku zacina tahat na voditku, na zahrade si uz hral s micema, a aby toho nebylo malo, tak chtel i lovit chudaka ptacka (vybehl za nim, ale mela jsem ho na voditku).
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.06.2024, 13:02:45
3x denny vyplachuji strikackou betadinou, tak snad nic nezanedbame. Myslis, ze 3x je dostatecne, nebo radeji vickrat. Oplachujeme mnohem casteji (cca kazde dve hodky po curani nebo venceni), ale vyplach strikackou delam vzdy pred mazanim masti, protoze u toho musi lezet.
Jinak vetovi se rana libila a je s prubehem hojeni zatim spokojeny. Z jeho zkusenosti je pry lepsi nekrotickou tkan nechat samotnou odpadnout, protoze kdyby mu to cistil chirurgicky, tak je to tak velky rozsah, ze by se to nedalo zasit a mel by velkou hlubokou otevrenou ranu.
Takze pokracujeme v tom, co jsem psala vyse, plus mame po oplachu betadinou po cca 5 az 10 minutach nohu jeste oplachnout fyziologickym roztokem.
Jinak ATB od patku na deset dni. A pokud se neobjevi neco, co by se nam nezdalo, tak mame prijit na kontrolu v pondeli. Jinak mame psat, volat a posilat fotky, pokud se nam nebude neco libit.
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 10.06.2024, 21:06:49
Zrovna dneska jsem si říkala, že teda u Vašeho Idorka tu mrtvou tkáň veterináři všechnu odstranili, léčili a překrývali a u Hachiho se nechává léčená mrtvá tkáň na místě s tím, že se teda neví, jestli někde uvnitř není třeba zapíchlé bůhví čím kontaminované stéblo nebo jestli to teda je nebo není kousnutí od kočky, která má v hubě spoustů všeho možného, když chytá myši…stěr asi nebyl? ATB zabírají? Já jsem asi hrozná, ale měla bych na veterináře, jakožto laik, spoustu otázek 🤷♀️
Nerozumím tomu, ale doufám, že mě to celé mile překvapí a půjde léčba dobře…🍀🍀🍀
Ja fakt nechapu, jak je mozne, ze se mu stale postupne oteviraji nove a nove rany.. Zase z mini dirky sotva na strikacku obri rana. A v miste zeleneho krouzku to vypada, ze se otevre dalsi.. :(( Jak se mu tohle sakra stalo?!
prostě je tam kapsa jak prase, žije si to svým vlastním životem a ta kůže nad tím nekrotizuje. časem ze z toho klidně může udělat taková jako krajková hadra, prostě samá díra
jako rozumím vašemu odporu k další anestezii a volbě konzervativní terapie, jasný, cesta nejmenšího odporu, ale moje zkušenost je taková, že chirurgicky se v tom vrtat je prostě lepší než čekat, až si tělo nějak poradí samo. prostě hele klidně tam může být ve svalu kus klacku a betadinkou se to bude “hojit” tak dlouho, dokud tu revizi někdo neudělá.
celá ta “žlutá” kůže nahoře, to je mrtvola, už tam prostě nemá co dělat. ono prostě v tomhle jsou dvě možnosti, buď udělat revizi, nekrotickou tkáň odstranit, nechat všude živou spodinu - a jo, nedá se to šít, je to díra, ono by se to nedalo hned žít ani pak, to by se “zavřelo” a špatný, ale prostě máte čistou ránu a tu pak hojíte a podle rozsahu se granulovaná rána nějak třeba i vyšít dá, nebo se dá zmenšit nebo se udělá nějaký lalok
nebo prostě revizi neuděláte a pak tělo musí všechnu nekrózu nějak odhojit a pak teprve je to čistá rána co se hojí. a může být klidně i větší než v prvním případě.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 10.06.2024, 23:48:52
Kdysi,jako dítěti, se mi udělala taková kapsa po úrazu na koleni. Hnisalo to snad tři měsíce.
Moji rodiče, lékaři, si s tím nevěděli rady. Pak se naštvala teta Tesařová, kuchařka,ránu pořádně otevřela a nasypala mi tam snad celý balení framykoinu v prášku🙂)))
Zafungovalo to zázračně.
Chci tím říct, že i lokální aplikace antibiotik může dost pomoct.
Bodlinko, případný klacek nebo jiný předmě by na rentgenu snad objevili? Nebo ne ?
Já jako pacient s kožními záněty říkám: do malých nezasahovat, nechat uzrát do provalení, pak citlivě vymačkat. Velké nechat na chirurgii otevřít, vyčistit a ošetřit.
Nejsem pes, původ rány byl jiný, neměla jsem nekrotizující tkáň… Ale toto se mi teda vůbec nelíbí, to se fakt divím, že se to nechává být.