Děkuji Vám, vím jak těžké je žít s takou ránou. Člověk si uleví, řekne lékařům co a jak. Zeptá se. Ale zvíře, nic neřekne. Je to na lidech. Myslím si, že zdravotnictví máme na vysoké úrovni, ale někdy co pomáhá ostatním u jednotlivce selže. Pak léčba a hojení prostě trvá déle.
Také mi říkali ránu hodně větrejte, tak jsem se snažila. A přesně úspěchy se dostavovali po milimetrech, jakou jsem z toho měla radost.
Když jsem tenkrát po porodu císařským řezem, skončila v okresní nemocnici čtrnáct dní, pak jsem podepsala revers. Na chirurgii docházela každý den. K tomu doma mimčo, dneska si říkám jak jsme to doma zvládli. Tenkrát mi rána zůstala otevřená skoro rok. Kdo nevěděl co mi je, myslel že jsem v pohodě. Jezdila jsem s kočárkem, venčila psy, doma přebalovala, vařila v noci nespala. Dyť to znáte. Bylo mi 28 let. Po pěti letech další reoperace břicha. Teď skoro ve čtyřiceti mám za sebou už asi třetí. Přesně taky se mi nezdála lékařská péče v té okresní nemocnici, hlavně když mi jeden dobrý chirurg při jedné návštěvě řekl.,, Jste mladá musíte s tím něco začít dělat, já v tomhle ústavu končím, jdu do zahraničí". A tak jsem se dostala do Prahy do Vinohradské nemocnice. Kde mi jeden rodinný známý, udělal rychlé hlubší vykuchání na malém sálku. Pamatuji si jen jak jsem nemohla dojít ani do auta. Prosila jsem ho tenkrát o hospitalizaci, o větší operaci….. Prý to bude dobrý. Po pár dnech ležení doma to zase prasklo a celé se to otevřelo, zase chirurgie. Dávání hlubokých plastových drenů do rány. A pak jsem se jednoho rána probudila, a ve sprše zjistila že mi začíná to břicho modrat.
Bohužel už jsem byla ve stavu, kdy se mi k doktorům nechtělo…….Prostě přestanete věřit.
Zachránili mě v krajské nemocnici. Udělali velkou operaci, říkali že to bylo pár minut po dvanácté. A teď už chodím jen tam a věřím.
Pokaždé když se mi zase začnou otevírat ty mé staré rány a na ambulanci sedí třeba nějaký mladý doktor a povídá proč jste nešla do Vaší okresní nemocnice, povím mu můj příběh. A dodám velice si péče tady vážím, už jste mi párkrát zachránili život. Tím ho odzbrojím a léčí mě hned.
Doma mi říkají, že jsem případ… 🙂
Tenkrát když jsem šla rodit mě můj gynekolog překvapil otázkou jestli chci rodit císařem. Já mu na to povídám budu rodit tak jak určí lékaři. To si dneska ženy mohou vybrat,????
A stejně po vyvolávaném porodu, pak jsem po celém dni začala kolabovat, zjistili že mám úzkou pánev tak mi museli císaře udělat…..
Jsem blázen a stejně jsem chtěla ještě jedno dítě. Přítel je rozumný a nechtěl, asi se o mě bál.
A tak máme jen jedno a psy a zvířectvo.