Tohle vlákno čtu už od začátku, Hachi je pes, co má v životě opravdu smůlu, těch operací, co už měl, paničky je mi fakt líto, já bych byla z toho už na prášky. Moc přeju, aby to byla jeho komplikace fakt už poslední, dobře se zahojil a měl nadosmrti pokoj. Bohužel já neporadím, nejsem vet a ani jsem nic takového nezažila. Až včera, no měla jsem strach opravdu. Šli jsme se se psem koupat na rybník Zvůle, byl hyc, jezdíme tam leta. CHodíme dozadu, kde nikdo není, vede tam taková vyšlapaná úzká cestička, vyšší suchou trávou, vykáceli tam stromy, no tak si jdeme, Ori před náma asi 3 m, najednou vyskočila přes půl m do vzduchu a stop, ihned se vrátila k nám. Stála, jak sloup a koukala na to místo a já dále nejdu. Hned mě napadla zmije. Tak jsme pomalu pokračovali dál, dupali do země, Orinu u nohy. Když jsme došli na to místo, Ori se zastavila, nechtěla jít dále, pak šla, ale to místo nepřešla normálně, ale přeskočila dost vysoko, jako přes překážku. No měla jsem z toho hlavu v pejru, protože slepýše a ještěrky jsme tam viděli mnohokrát, včera taky, ke slepýšovi čichne a jde dál, toto bylo fakt pro ni překvapení, úlek. Zmije tam žije, Česká Kanada, 620 m/n.m., stráńka plná kamenů, pařezů, vykácená paseka v blízkosti vody. Několikrát jsem ji prohlížela celé tělo, jestli neuvidím otok, nebo ranku, ještě v 23.30 hod. Nic, naštěstí, je normální i dnes, žere, pije, hraje si tak snad OK, po 24 hodinách, už by se asi něco dělo. No, měla jsem nahnáno.Ten výskok do vzduchu jsem ještě neviděla. Fikovnice, jak psala puma, ano je černá forma zmije, tu klikatou čáru není skoro vidět, ale zmiji od užovky poznáte podle zorničky(čárka) užovka kulatá, trojúhelníkové hlavy a pileus je jiný, ale kdo by to v tom okamžiku zkoumal, že ? Tělo je tlustší. To by jste ji musela potkat se někde vyhřívat, aby jste si ji prohlídla a viděla rozdíl. Hachimu přeju BRZKÉ ZOTAVENÍ a více štěstí v životě, už si toho prožil dost