Myslím, že takový kus přírody se jen tak někomu vytvořit nepovede. : ) Barnard límcový jeden den na svobodě. Poté co vyhládl, se sám vrátil k voliérám, kde jsem ho i odchytil.
Jinak jsem se taky pokoušel napodobit přírodu, ale vždycky to vydrželo jen dočasně. Do voliér jsem dával různé čerstvé větve. Nejdéle jim vdržely asi jedlové větve.
Nedávno jsem prořezával vrbu a tak jsem jim tam dal velkou větev jejíž konec jsem dal do nádobky s vodou a vrba tak vydržela déle čerstvá, teď dokonce narostly kořeny, takže se ji pokusím do voliérky zasadit natrvalo. Ale myslím, že ji rosely dřív oštípou, než obroste. /možná ji tam zasadím obrostlou až najaře/.
Ve vnitřní voliéře mají penanti od země po strop kmen z bezu a pestrým jsem tam taky umístil takový pěkný strom. Alespoň to nemají tak jednotvárné jako s jedním bidlem.
Do nějakých větších "akcí" jsem se však nepouštěl.
Já se jim snažím do voliér dávat bidla tak, aby co nejvíce připomínala stromy a přidávám březové větve (ty dají ptákům nejvíce "práce" a nejdéle vydrží).
pro p.Tomiška: Moc pěkné, jak udržujete vodu v jezírku?
Taky o měn přemíšlím.
Není to tak úplně příroda, ale snažili jsme se udělat skalku. Chtěla jsme jezírko, ale zatím mají jen bazén. A taky bych chtěla něco pěstovat, ale asi jen ve velkým květináči, ale ještě nevím co.
Marty: taky se mi stalo neco podobneho z barnardy sami si otevreli a uletl mi cely par na vecer se zase vratili myslel jsem si ze jsem spatne zavrel a tak jsem to nijak neresil a druhy den rano si zase otevreli a uletli na vecer jse zase vratili ale to uz jsem to prokoukl a zabezpecil jsem dvere kdyz jsem je chvili pozoroval tak se zase pokouseli otevrit dvere ale marne