Aktuálně: 3 713 inzerátů209 695 diskuzních příspěvků18 241 uživatelů

Budky přes zimu

Boris (neregistrovaný) 04.06.2024, 06:23:27 xxx.xxx.264.195

Zdravím. Stavím nové voliéry se záletem. Zajímá mě jak to máte vy ostatní přes zimu s budkama. Necháváte je přístupné po celý rok nebo na zimu sundate nebo nějak jinak uzavřete? Díky, Boris

Santi
Santi 04.06.2024, 09:09:42 xxx.xxx.26.22

Souhlasím s příspěvkem výše. Není důvod je tam nechávat.

Záleží pak na chovaném ptactvu. Např. zebřičkám (místo budek) instaluji na zimu pod strop “lavice” z prken. 

Alex66
Alex66 04.06.2024, 18:19:46 xxx:xxx.6db2:bfa

Nepíšete jaké druhy chováte nebo chcete chovat. Já např. u kognů jižních nechávám budky celý rok, ptáci v nich nocují.

Obrázek
Boris (neregistrovaný) 10.06.2024, 11:50:53 xxx.xxx.264.195

Jde mi spíš o větší druhy amazoňany, doteď jsem je na zimu stěhoval do tepla do jiné místnosti ale budu mít konečně zálety a ty budky jsou velky a těžky tak by mi víc vyhovovalo je nechávat uvnitř ale záleží jak je to potřeba. Ucpat překližkou vlet nepomůže to si dokáží lehko vyštípat díru novou.

Anonymní (neregistrovaný) 14.06.2024, 23:10:46 xxx.xxx.141.100

Já sundám čistím provádím dezinfekci a vrátím zpět. mnohokrát odskousene. ptaci Vám nezahnizdi v teplotách kolem nuly . Tok přijde až nástupem jara. Takže za mě určitě nechat budky. Ještě řadu těm co vyvěšují budky v dubnu  nebo v kvetnu nedělejte to, narusite ptakum rytmus hnízdění a potom slyším kolem sebe  stížnosti na čisté vejce a pod. Viz muj spor tady s tím Slovákem  který mě vyzýval k vyvěšení budek v lednu.to nedělám protože budky už mam

Anonymní (neregistrovaný) 15.06.2024, 11:25:24 xxx.xxx.295.142
Anonymní:

Já sundám čistím provádím dezinfekci a vrátím zpět. mnohokrát odskousene. ptaci Vám nezahnizdi v teplotách kolem nuly . Tok přijde až nástupem jara. Takže za mě určitě nechat budky. Ještě řadu těm co vyvěšují budky v dubnu  nebo v kvetnu nedělejte to, narusite ptakum rytmus hnízdění a potom slyším kolem sebe  stížnosti na čisté vejce a pod. Viz muj spor tady s tím Slovákem  který mě vyzýval k vyvěšení budek v lednu.to nedělám protože budky už mam

Jak se to vezme. Máte pravdu ale jak u kterých druhů. Běžná Austrálie startuje na první podněty a ty většinou přichází v únoru nebo začátkem března kdy je kratší perioda teplejších slunečných dnů a k tomu prodlužující se den a je vymalováno. Po takovém oteplení pak zákonitě přijdou mrazy a vejce jsou v budce.

Anonymní (neregistrovaný) 15.06.2024, 12:55:26 xxx.xxx.141.100
Anonymní:

Jak se to vezme. Máte pravdu ale jak u kterých druhů. Běžná Austrálie startuje na první podněty a ty většinou přichází v únoru nebo začátkem března kdy je kratší perioda teplejších slunečných dnů a k tomu prodlužující se den a je vymalováno. Po takovém oteplení pak zákonitě přijdou mrazy a vejce jsou v budce.

S výjimkou andulek a korel , ty ale nechovam tak mě ani nenapadly.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.