Ať mi nikdo neříká nic o tom, že změna identity je nepřirozená. Moje zvíře dokázalo jen během tohoto rána změnit identitu z Vikinga Blitoně Poblitsona na Římana Serinkuse Maxima a zpátky třikrát. Někdy má ještě identitu pana Smrdíška, ale tomu jsme dnes díky včasnému zásahu předešli.
Dnes je venku krásně slunečno, ale chladno. Rajče a paprika kvete jak o žovot, naopak to definitivně vzdala jahoda. Byla pohřbena se ctí v žížaláriu.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 13.06.2024, 08:52:38
😂
Serinkus Maximus -pooooooooooooooooooooooooooomoooooooooooooct!!
měl tam vajíčka, ž ejo, v tý plíně, vajíčka na hniličku. Nejhorší varianta! Jste statečná žena, že se s tím popasujete. Tohle už ten rum chce, to bez debaty 😀
Já měla už štyry jahody!! Mám je v truhliku. Ale teď nějak se ty velkojahody začly převlíkat za ty lesní . Rajčata - jedno má jedno, většina kvete a jedno jich má deset, ale velikosti těhotný špendlíkový hlavičky. Taky mám dvě zelený papričky velikosti čílí papriček. Jsem zvědavá, zda se někdo z jmenovaných dožije dospělosti.
Tak to u nás byla úroda jahod suprová, miska ze dvou závěsných květináčů. Rybíz se taky celkem zadařil, na to že ho máme od loňského podzimu a k tomu kamčatský borůvky 😉 Ale ten zimolez začal nějak skomírat a nevím, co to zase je🙄 Rajčata a papriky nemáme, neboť javor ze sousedního parku nám už zastiňuje půl dvorku.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 14.06.2024, 10:43:05
😂
Vy hospodáři už nevíte samejma roupama co by, s kachnou ke kadeřníkovi, kdo to kdy viděl! Pak to nemá bejt tak drahý! Kolik stojí takovej kadeřník pro kachnu?
Vy hospodáři už nevíte samejma roupama co by, s kachnou ke kadeřníkovi, kdo to kdy viděl! Pak to nemá bejt tak drahý! Kolik stojí takovej kadeřník pro kachnu?
Nějaké kytky pro obveselení. To je asi to jediný, co se mi letos na té zahradě daří, macešky by snad měly mít už “po sezoně” a mně se teprv rozjely. To na kytkách prosím nejsou cizopasníci, ale piliny, proti větru se řezala prkna 😀
Jinak asi ještě na iF jsem psala, jak jsem si pořídila malý nízkotlaký stacionární lis na seno. Tak jsem ho loni těsně před koncem sezony s elektrikářem za cenu tří odložených elektromotorů, které byly zbytečně nakoupené, uvedla do provozu v souladu s naší elektrocentrálou.
A o víkendu slavně vytáhla a slisovalo se první seno! Dostali jsme od známých, výsledek vidíte na přiložených foto. Balíky mají rozměr asi metr na metr na čtvrt metru a dají se nabodnout vidlemi a poponášet, tak budou hádám tak pětikilové. Ale parádní práce s tím je, foukne vítr, a nemáte to po všech pláních.
Slepice o víkendu dostaly nový výklenek k výběhu, nezasíťovaný a bez elektrické ochrany, tak snad si toho nevšimne kmotra. Potřebuji, aby mi “posekaly” kolem malin, nechce se mi tam zaklekávat a zabývat se tou buření, co tam roste. Děvčátka v počtu stálých 13 kusů se činí velmi zdatně 🙂 Postupně jak budou mít odpracováno jim budu oplůtek posouvat, aby zpracovaly všechnu buřeň pod keři.