Jakým způsobem se zbavit nechtěných koťat. Kočka přivedla na svět 5 koťat a co teď, nechat si je nemůžeme maximálně jedno. Vezmou je v útulku nebo někam do kravína kde jich je plno a měli by se dobře. Nikdo z okoli nemá zájem. Na inzercich je Darovaných koťat plno .
Jakým způsobem se zbavit nechtěných koťat. Kočka přivedla na svět 5 koťat a co teď, nechat si je nemůžeme maximálně jedno. Vezmou je v útulku nebo někam do kravína kde jich je plno a měli by se dobře. Nikdo z okoli nemá zájem. Na inzercich je Darovaných koťat plno .
Jak jsou stará? Je to opravdu váš problém. A ne, nemůžete je odnést do kravína, bez vědomí majitele. Alternativa je veterinář, který je pravděpodobně uspí chloroformem. Možná takového najdete, zkuste to. Každé jiné usmrcení je považováno za týrání a ani to nezkoušejte - barbaři !
Veterinář, který je humánně utratí. Kravíny jsou plné vyhublých, usoplených a začervených koťat. Kočku nechat vykastrovat, pokud je vaše.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 01.06.2024, 15:44:14
Tak je necha zakousnout psem, flakne do popelnice, flakne s nima o zem nebo utopi. Nebo najde silenyho hadare kterej riskne zdravi svyho zvirete a zkrmi je. Veti by meli mit rozum a radsi utracet. Kort kdyz kocek je tezce premnozeno a ano za mne je to invazivni druh.
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 01.06.2024, 16:27:03
ptá se na humánní odstranění. humánní odstranění neexistuje. prostě buď bude nehumánní nebo se bude chovat jako zodpovědný člověk, co přizná svoje chyby (nevykastrovanou kočku) a najde jim domov.
prostě ta “regulace populace” není myšlená tak, že idiot nevykastruje vlastní kočku, pak čumí na koťata jako husa do flašky a hledá nějaký humánní, rozuměj pro něj bezbolestný způsob, jak se nechtěných koťat a zodpovědnosti za ně zbavit.
Děkuji. Možná by bylo řešením (nakloněním veterináře k uspání koťat ), přinést zaroveň kočku na kastraci, aby se problém zadavatele do půl roku neopakoval. Nejvíc mě děsí, že je bude zadavatel topit, mordovat, nebo skončí někde v krabici v příkopě a …..ani to nedopíšu.
Jen mi v článku vadí laxní přístup ke kastrování kocourů. Co na tom, že nevykastrovaní bijou a snaží se vypudit kastráty z jejich. Stejně je do dvou let něco přejede. Můj vykastrovaný kocour se bojí vystrčit nos z chalupy.
já si nemyslím, že je povinností veterináře porušovat zákon a ohýbat vlastní svědomí jen proto, aby se blbec zbavil nechtěných koťat a svět byl jakože lepší tím, že mohla umřít hůř.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 01.06.2024, 20:07:19
Pokud jsou koťata zdravá proč by je měl veterinář utrácet? Existují spolky, které podle mého koťata za úplatek přijmou (např. Šance zvířatům, nebo PetHeroes…)
já si nemyslím, že je povinností veterináře porušovat zákon a ohýbat vlastní svědomí jen proto, aby se blbec zbavil nechtěných koťat a svět byl jakože lepší tím, že mohla umřít hůř.
Nepsala jsem o povinnosti. Ani bych nevěděla, že lze chloroformem, kdybych to neviděla u veterináře.