ahoj, obracim se na povolanejsi. Da se jeste v dnesni dobe sehnat ustajeni kone ne za penize ale za dobre odvedenou praci? Funguje to tak jeste v dnesni dobe nebo se na me kazdy vyprdne. Zlinsky kraj, Katka
Ustajeni za praci
Jestli tomu dobře rozumím, nabízíte práci za ustájení svého koně ? Nechcete jít ke mně ? 🙂))), bohužel jsem z UL. Druhým rokem nabízím ustájení formou platba za krmivo, stelivo, energie a zbytek si odpracovat společnou péčí o koně ( 4 lidi, 4 koně - nic dramatického), prostě někoho do party když já vypadnu z procesu - dovolená, nemoc…. Tady v okolí je to nastavené, že radši každý vypustí koně na louku ve jménu přirozenosti, jen párkrát do měsíce přijde ( v lepším případě) koně podrbkat, kouknout se že žije, pochytračit si a hotovo. Snažím se držet formu dřívějších JO - všichni dělají všechno, kdo přijde první začne kydat, případně sbírat bobky…, ale fakt se nikdo nehrne - mám aktuálně jedno volné místo. A to máme poměrně vymazlenou rodinnou stáj, 4 venkovní boxy na zimu, v létě přístřešky na dvou pastvinách cca 3,5 ha. PS. Tak kdyby to četl někdo z okolí TP, nebo UL tak víte kam se obrátit 🙂
Me to znelo jakoze ustajim u vas kone a platim si jen veta a kovare a za to budu makat. Jako nejaky soukromnik shanici spolecnika ke svemu koni nebo dvema by to uvitat moh. Vetsi staj pochybuji
U nás ve stáji (velká stáj) to takhle běžně funguje, hodně majitelů si část nebo celé ustájení odpracovává. Nemyslím, že by měl být problém sehnat.
Znám taky. Malá rodinná stáj i velká komerční.