Aktuálně: 2 693 inzerátů230 121 diskuzních příspěvků18 553 uživatelů

Začátečník, prosba o radu

Adam Malina (neregistrovaný) 22.03.2025, 06:29:44 xxx.xxx.9.209
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 21.03.2025, 18:44:13

Ano dělám si srandu. Já jen, že díky lenosti některých, se pořád dokola opakují ty samé otázky…

Přiznám se, že jsem včelařův rok zatím nečetl, ale četl jsem např. Zákonitosti ze života včelstva od O. Brennera a Včelařskou encyklopedii od V. Beránka…

Adam Malina (neregistrovaný) 22.03.2025, 06:43:29 xxx.xxx.9.209

Ať jen nekritizuji…mám někde uložený “vánoční dárek” od pana Kršky jak postupovat od pořízení oddělku krok za krokem a ještě možná jeden postup s kmenovým včelstvem. Můžu to zkopírovat sem nebo poslat na mail. 

Tom50
Tom50 22.03.2025, 06:56:15 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Adam Malina z 22.03.2025, 06:29:44

Lidi jsou už takoví. Než by hledali je pro ně snazší se ptát znovu. Jen tady je za asi 14 měsíců 1.383 mých příspěvků a vlastně asi není otázka, na kterou bych neodpověděl. V něčem se můžu mýlit a něco mohl nevyzkoušet, ale píší sem i další zkušení a ti už případné omyly upřesní nebo uvedou na pravou míru.

Beránkovu knihu neznám a Brennerova (vámi nepřesně) nazvaná kniha by měl být pro každého včelaře Slabikář a měl by to znát jak když bičem mrská. Vlastně si myslím, že kdo je obzvlášť líný číst a tupý chápat psané slovo, stačila by mu i jen tahle kniha.

Někdo si tu stěžuje, že často zabrousím do politiky. Ostatní se k nedávnému nesmyslu o včelách na balkoně paneláku vyjádřili jasně. Já v tom ale vidím víc, vidím v tom politiku a něčí pokřivený charakter, že ho vůbec nenapadne, jestli by tím neobtěžoval ostatní a jediné, co ho trápí, je výška nad zemí. Patrně ještě neslyšel o stromech a že bývají i 40 a i víc metrů vysoké. Čeština má pro tento druh lidí jednoslovné a velmi peprné výrazy. Já se ale dívám po kořenech, kde se vůbec v někom může vzít tolik sprostoty a bezohlednosti? A to je politika, liberální ideologie, která tvrdí, že vše se musí podřizovat jednotlivci a že každý jednotlivec má PRÁVO na cokoli, z logiky pak vyplývá, že má on právo a ostatní nemají práva žádná a nebo menší. Kromě nelogické idiocie je to nemorální, sobecké a zhovadilé, ale přece tuhle hnusnost učí ve školách už 35 let bývalé soudružky učitelky, které se ze dne na den staly paními učitelkami a s obdivuhodnou lehkostí se třeba z učení ruštiny staly učitelkami primitivní anglické hatmatilky. Ale soudružky byly ještě dobré, za soudruhů byly mezilidské vztahy stokrát lepší a společnost měla páky jak bezohledné zmetky zkrotit. Jenže dneska už učí děti sami liberální zmetkové. Bude trvat několik generací, než se lidské myšlení a jednání vrátí k nějakému normálu. Myslím, že ale nevrátí, do pár let vše ovládne umělá inteligence a ta se lidí zbaví, protože jí programují zmetci co tvrdí, že nejhorší škůdce ve vesmíru je člověk a že každá hnusná škodlivá nebo nebezpečná havěť je důležitější než lidi. Jak jinak si vysvětlit vysazování vlků, rysů, ochranu medvědů a ochranu vyder, kormoránů, bobrů a spousty dalších škůdců? Připravte se občánkové na úplný zákaz opoštěšt města, nikam se nebude smět, ani na polkní cestu a na les zapoeňte úplně. ak budou ti, co vysadily nebezpoečnéš elmy tvrdit, že zákaz vstupu do přírody je v zájmu občanů aby se jim tam něco nestalo. Mladí blbečci, kteří nic nečtou a starých se na nic neptají, nebudou pamatovat, jak se dřív dalo všude bezpečně chodit a dokonce pobývat v přírodě. A bude jim ten zrůdný svět zákazů, omezení, regulací a zelených buzerací připadat normální. U nás stěží někdo zakáže ve veřejném prostoru ve vyjadřování státních úředníků slovo uhlík, jako zakázal Trump. A když slyším našeho ministra ŽP žasnu, do jakých škol asi chodil? No, možná do podobných jako blbuše (dokáže si někdo představit, že by toto individuum bylo prezidentkou? To snad i guma je inteligentnější se svým IQ 101, nebo dokonce 104?). Mimochodem, mají USA vůbec nesmyslné a v důsledcích zhoubné ministerstvo životního prostředí?

Tak si užijte těch posledních, jak říká Musk 5, možná 8 nebo max 10 let a pak už bude všechno jinak.

Adam Malina (neregistrovaný) 22.03.2025, 12:57:17 xxx.xxx.9.209
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 22.03.2025, 06:56:15

Ano máte pravdu, chybně jsem si zapamatoval jméno knihy Zákonitosti života včelstva. Pro mě to nebylo lehké čtení, pan Brenner často užívá trochu jiný než dnes běžný slovosled a dlouhá souvětí, pro první informace o včele/včelstvu jako hospodářském zvířeti, je v ní i podle mě vše dostačující. 

Tom50
Tom50 22.03.2025, 14:56:13 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Adam Malina z 22.03.2025, 12:57:17

Taky používám dlouhé složité věty, jsem ze staré školy, z doby, kdy řeč ještě nebyla impotentně vykastrovaná na dnešní heslovité holovětné štěky. Jestli si chcete počíst češtinu, když byla ještě krásná, vemte do ruky třeba Karla Čapka - Věci kolem nás, mám knížku z roku 1954 a je to kompilace jeho krátkých článků z let 1922-24.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.