uvažuji o koupi svého prvního papouška a podle prostudovaných materiálů jsem si vybrala dva favority - korelu a neofému. Chtěla jsem se zeptat, co je pro začátečníky lepší a jednodušší? Samozřejmě s ohledem, že bych chtěla naučit svého papouška mluvit. Jsou také nějaké rozdíly v povaze u samic a samců? předem díky za odpověď :-)
pro začátečníky
uvažuji o koupi svého prvního papouška a podle prostudovaných materiálů jsem si vybrala dva favority - korelu a neofému. Chtěla jsem se zeptat, co je pro začátečníky lepší a jednodušší? Samozřejmě s ohledem, že bych chtěla naučit svého papouška mluvit. Jsou také nějaké rozdíly v povaze u samic a samců? předem díky za odpověď :-)
ráda bych také poprosila o radu, stejně jako paní na začátku diskuze.
Doma již máme korelu - dostala jsem ji jako dáreček, koupenou už velkou klasicky ve zverimexu, sice už se ji podařilo napůl ochočit (dá se chytit, posadit na prst), ale také má své dny, kdy na nás syčí, štípe a pod. Nyní bycom si rádi pořídili druhého papouška, už jsme mnohem sečtělejší (po roce brouzdání internetem) :o) , takže bychom rádi mládě, ručně dokrmené.
U nás je favoritů několik - buď další korelka, jenže nevíme pohlaví té první, takže je otázka, jestli se snesou, možná byste prosím mohli poradit podle fota - pozn. nemluví, občas na nás něco maličko vyloudí, tak jednou za den, ale ani nezpívá ani nekřičí, je to spíš kraťoučký tichý zvuk, nic víc. Za tipy na pohlaví moc děkuji.
nebo Aymara nebo Aratinga nebo Senegal.
Čas máme na obstarávání obou mazlíků dostatečný, oba by ale byli v domácí kleci (jedné nebo dvou, to přizpůsobíme), prolétávat necháváme několikrát denně po veliké místnosti. Jen nechceme uřvance, pískání a švitoření vůbec nevadí. Poradíte nám prosím?
Opravdu moc děkuji.
Snad jsem taky trochu pomohl
Ondra