Co to melete o násilí? Chovám drůbež téměř padesát let a stale mě fascinují udílené rady amatérů vice na základě vlastních úvah a ojedinělých pozorování než objektivních znalostí podpořených mnohokrát ověřenou praxí.
Kvočna na vejcích
Upřímně, vaší validitu a víru ke komukoliv mám u rekta. Vyjadřuji svůj názor k nesmyslům o “týrání” kvočny. To je diskuse. Nikomu nic nenutím na rozdíl od vás
Jak tak koukám, opět nám tu řádí hrdinný anonym, co nví všechno nejlíp a projevuje se napadáním ostatních. A kupodivu ti ostatní dávají validnější rady, než ten anonym🤔
Ale zase i pobaví, argument já to tak dělám 50 let, tak je to tak jedině správně, ten se nikdy neomrzí. 😀
Anonymní:Upřímně, vaší validitu a víru ke komukoliv mám u rekta. Vyjadřuji svůj názor k nesmyslům o “týrání” kvočny. To je diskuse. Nikomu nic nenutím na rozdíl od vás
Ehm - ve kterém příspěvku někoho k něčemu nutím? Citujte, prosím.
Možná si to zkuste nedržet kvočnu násilím na hnízdě, ale dát jí přirozenou volnost a uvidíte
Napadlo mě, že tazatelka nedrží kvočnu na místě jen tak z plezíru, ale třeba je to právě proto, aby měla kvočna ten “svůj klid”, aby byla oddělená od ostatních a nikdo jí tam nelezl. Třeba tazatelka zrovna teď jinou možnost neměla, třeba to příště vymyslí jinak 🙂 Ono taky pokud kvočna zasedne na ne zrovna vhodném místě a člověk jí chce to soukromí dopřát, třeba není moc na výběr. A s málem zkušeností člověk dělá co umí.
Na rozdíl od lidí kteří drůbež znají z Kauflandu, jsou jejich názory opravdu…validní
Tak libtarde nekoukej a dej do placu nějaký moudro z vlastní tykve. Jinak seš tady jenom další plácal co napadá druhý
Jujda nehádejte se mi tady. Kvočna sedí v bývalých maštalích, velký prostor, kde má na zemi v rohu hnízdo. Může se proběhnout dle libosti ale krmítka s krmením a vodou má v blízkosti hnízda aby je nemusela hledat a tam právě také jenom jde, dál po maštali se nepustí. Drží se na malém prostoru a hned se vrací tak snad není hloupá a dělá co potřebuje.
Měl jsem taky takovou kvočnu, co se od hnízda téměř nehla. Na druhou stranu, jiná zase trajdala, že jsem si říkal, že si na ta vejce chodí jen odpočinout 😀 Pokud možnost má a nechodí, nechte to na ní. Jen to nebylo patrné, tak se někteří obávali, že tu možnost nemá.
Anonyma si nevšímejte, jen si tady honí ego a moc mu to nejde. Takové je dobré přehlížet, půjdou pak obtěžovat jinam
Jujda nehádejte se mi tady
Však se nehádáme. Jenom diskutujeme. A nakonec jsme se snad dobrali k něčemu pro vás užitečnému, ne?
Anonyma si nevšímej ty, ty pokrytecký šašku, ten jediný, na rozdíl od všeznalých chytrolinů, tady nemlel furt dokola o týrání kvočny
Anonymní:Tak libtarde nekoukej a dej do placu nějaký moudro z vlastní tykve. Jinak seš tady jenom další plácal co napadá druhý
Další co utekl z ústavu. Lista nech na pokoji, v hlavě máš nas*áno tak si to kompenzuješ útoky na místní zkušené chovatele. Až ti praskne céva, bude klid, ale řešil bych to spíš s odborníky.
kometa:Upřímně, pro mě jsou validnější příspěvky od ančovička, assil nebo ladd. Ty už znám. Na anonymy mám mírnou averzi.
Zadavatelka nechť si přebere a rozhodne se sama.
Assil: Ale blbost, kvočna, když má možnost, tak každý den minimálně na půl hoďky z vajec sleze a jde se projít a zapopelit a prohrabat si peří. Držet jí jen u hnízda je týrání.
Popeleni a sluničko potvrzuji.
Tady se hlásit nemusíš, mě je fuk že utíkáš z ústavu. Až tady bude nejaky zkušený chovatel, dej vědět. Zatím jenom samej nadutej čučkař
Zadavatelko, dejte jí tam bednu s popelem a suchou hlínou, pískem, ať se může popelit.
S tím chlazením nohou mi to jako klukovi řekl děda. Začal jsem pak do výběhu, když bylo nasazeno dávat pekáč s vodou a párkrát jsem v něm kvočnu načapal.
Jednou jsem měl kvočnu, která při odpoledním vypouštění z hnízda courala opravdu dlouho, že mi to přišlo už dlouho. Kuřata se vylíhla přímo ukázkově. Dvacátý den večer se vylíhla první a během noci byla většina venku, ráno se dolíhli opozdilci. Takové líhnutí jsem nezažil nikdy před tím ani potom.
Mne babička učila ,že má mám kvočnu oddělit, dávaly jsme ji do králíkárny do spodního fochu, a dvakrát denně ji vybídnout, aby se šla najíst a napít , měla otevřeno, zavíraly jsme jen na noc.
A babička také několik dní před vylíhnutím vejce kropila vodou , tak jemně, jako kropila prádlo.
Tak jsem se pak v dospělosti po ní opičila a měla jsem s tím dobré výsledky.
..také mívám kvočnu zavřenou kvůli ostatním slepicím, které by ji rušily,jsou schopné sedět a snášet v oblíbeném hnízdě po dvou🤦…ve stejný čas se kvočna pouští ven na jak dlouhou dobu chce..pohlídám návrat na hnizdo a závírám…tedy,nikdy jsem vejce pod kvočnou nekropila, myslím, že to neni potřeba..
mě je fuk že utíkáš z ústavu.
Mně je fuk, že…
Dobrý den, máme hybridky, 2 roky staré a jedna z nich už asi potřetí kvoká. Vždycky ji z kukaně vyhodíme a zavřeme zvlášť do ohrádky asi po 14 dnech to přejde a chová se zase normálně. Je ještě jiná možnost, jak ji odkvokat?