O rosele nádherné jsem jště neslyšel:D.Znám jen papouška nádherného a rosely pestrou, pennatouvou a další..Pokud opravdu existuje rád bych se o ní něco dozvěděl:D
Je to poddruh rosely pestré. Rosela pestrá nádherná, rosela pestrá tasmánská a ještě další. Myslím, že v současných chovech se čistý poddruh nevyskytuje a pokud ano, budeš pátrat dost dlouho a cena bude také vyšší. Ale třeba se pletu. Tak ať se daří. Martin
Rozelu pestrou nádhernou jsem taky choval.Taky se jim říká goldmantel,latinsky platycercus eximius cecilea.Pár chovatelů ji u nás chová v čisté a kvalitní linii.Cena je 2000kč/ks.Není problém je u nás sehnat.Já jsem měl původní páry z dovozu z Holandska a Německa.
dobrý den můj známí zná chovatele z písku co chová goldmateli.chtěl je odněj koupit ale on že zatím neprodává jen rozsšiřuje.já jsem je ještě neviděl ,ale můj již zminovaný známí Mirek K. ano měj te se nashle
Ano může. Spousta chovatelů je svým paouškům podává.
Jak jsem přečetl váš text o rosele pestré nádherné, tak mě až zamrazilo v zádech. Musí to být super mít ve voliéře nezkažený čistý poddruh. někdy bych taky chtěl chovat čisté přírodní papoušky, ale bude to jistě ještě dlouho trvat. Nemáte nějaké jejich fotky, abychom se na ně pdívali? mě by to zajímalo. Liší se nějak o dnes chovaných rosel. jsou větší nebo výraznější? A ještě bych se chtěl zeptat na jednu věc, ikdyž to asi není k tématu. Čím je to, že některé dnešní rosely nemají pěkně krojené barvy na hrudí, ale červená a žlutá se jim vzájemně propíjí a zelená u noh se úplně stráci? To by mě také moc zajímalo. Děkuji. Martin Vašut
ahoj vsichni myslím si že to vytrácení přesnosti a barev je tím že se vše moc kombinuje.já sem pořídil samce myslím si že docela slušného.jednou sem ho chtěl prodat ale jak jsem ho chytil tak sem si ho musel nechat.nevím jestli byl mezi námi nějaký záblesk ale samce sem pustil a chovateli zaplatil cestu a dal sem mu tip na svého známého.no koukněte se zda sem udělal dobře?
A jak Martine podle tebe vypydá rosela pestrá nádherná? Já jsem ji ještě naživo neviděl, ale co jsem se dívl na internet, tak by to měly být ony. Už vím proč se jim tak říká. : ) V jaké voliéře je chováte/choval?