Ahoj, mám dotaz. Máte někdo zkušenost s výrobou koňských pamlsků s minerálkou? Již jsem tu v minulosti zmiňovala, že mám vybíravého koně. Teď jsem narazila na minerálku, která je dobrá - ale sypká. Ráda bych dala minerálku do pamlsků, aby se co nejjednodušeji podávala v pastevním režimu. Většina receptů je ale uváděna jako pečící recepty.
Jaký je Váš názor - znehodnotí pečení minerálku obsaženou v těstíčku? Anebo prostě smíchat třeba s vločkami a prostě usušit? Nebude se to rozpadat? Díky za případně tipy!
Pečení rozhodně znehodnotí vitaminy, případné bílkovinné živiny (enzymy, kvasnice…), podle technologie taky může nevhodně zoxidovat další sloučeniny, znehodnotit organické vazby v chelátech…
Smíchejte se slizem z lněného semínka (s nabobtnalým lněným semínkem) a usušte 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 24.05.2024, 07:51:39
Hippolyt a Salvanu nežere, v Reforminu Stixx skoro nic není a Pavo stojí 800 na měsíc 😀
No a granulovanou formu musím do něčeho míchat, jinak to nesežere taky. Máme ztížené podmínky přes léto v ustájení, chci něco, co dají z ruky a půjdou, máme uzavřenou silnici a objíždějí o 15 km déle než za normální situace…chci jim přes léto, než s eto vyřeší, ulehčit.
Hippolyt a Salvanu nežere, v Reforminu Stixx skoro nic není a Pavo stojí 800 na měsíc 😀
No a granulovanou formu musím do něčeho míchat, jinak to nesežere taky. Máme ztížené podmínky přes léto v ustájení, chci něco, co dají z ruky a půjdou, máme uzavřenou silnici a objíždějí o 15 km déle než za normální situace…chci jim přes léto, než s eto vyřeší, ulehčit.
Asi to budete mať naštudované, ale reformin sa výraba aj v tekutej forme.
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 24.05.2024, 10:39:26
Tekuté se ale musí zase míchat do kyblíku a jak říkám, přes léto, když takhle dojíždí, chci ulehčit. Mám koně na pronajatém pozemku ustajovatele, ten bydlí o cca 10 km dál, ale dojíždí každý den, teď ale dojíždí ještě dál a má ještě klasickou práci.