- Příspěvek #220558
- Nahlásit
Horsana:Mno, ako som tak hľadala farebné a brouzdala internetom, našla som inzerát, tuná z blízkej dediny a bolo rozhodnuté…farebné síce nie sú, ale podmienky, v ktorých žijú ma natoľko šokovali, že ich tam proste nemôžem nechať.
Ja chápem, že sú to akože továrne na vajíčka atď. a že niektorí ľudia ich naozaj majú iba pre úžitok, ale to naozaj aj v malochove sa musia držať v takýchto podmienkach?
Čo to je, preboha?? ☹️
Keď si predstavím, ako sa vedia krásne natiahnuť a lebediť si a pípať blahom, keď dostanú čerstvý piesok na popolenie a tak vôbec…
A otázka- tieto boli zrejme liahnuté a boli v “škôlke” spolu, myslíte, že by sa aj tieto pozabíjali medzi sebou?
A druhá otázka-čo považujete za topku medzi krmivom pre prepelice v znáške?
Kŕmim prepeličí Energys a Boskop drvenú zmes pre nosnice, no ale že by im to nejak extra chutilo…ako, dozožerú to vždy, samozrejme tam s nimi nie som 24/7, nič naviac nedostávajú, lebo nič nechcú, max niečo zelené ďobnú, znášku majú priemernú, ale stabilnú. Teda, 1 vajce na jednu súdružku a deň (nie všetky nájdem, že áno).
Zase, je pravda, že keď tam som, tak im vždy dám čerstvý substrát na popolenie sa, teraz v horúčavách im dávam vlhký záhradnícky substrát a to teda až krochkajú, keď sa v tom rochnia, na ždrádlo pri tom isto nemyslia.
Krmivo vždy dosýpam čerstvé a kŕmidlá čistím (ale nie som tam každý deň). A možno to je normálne, lebo teda nemajú to tak, že jediné, čo môžu robiť, je žrať, ako tie na foto ☹️
Ta fotka je otřesná, ještě když si vezmu současné teploty. Je to tak že mladé si po krku nejdou ale jakmile pohlavně dospějí, tak to muže začít ikdyž do té doby vyrůstaly společně.