Jde o víru chovatele. Muj děda věřil že nemocným ptákům pomáhá vytržení veškerého peří z ocasu. Kupodivu většinou “to” vedlo k uzdravení. Bůh ví proč.
To jo…ale ne u kohouta!🤣
To jo…ale ne u kohouta!🤣
Jde o víru chovatele. Muj děda věřil že nemocným ptákům pomáhá vytržení veškerého peří z ocasu. Kupodivu většinou “to” vedlo k uzdravení. Bůh ví proč.
Aha. Takto jsem na to nekoukala. Mezi lidmi je cca 30% tzv. placeborespondérů…takže vlastně proč ne…
Vyhnání čerta ďáblem + pacient se obával , že je škubán do poliftky a tak se radši honem uzdravil.
Možný dost. Prý pelichání vyvolává u ptáků nějaké změny metabolismu které souvisí s obranyschonosti…možná stejně působí velká ztráta peří…
…Prý pelichání vyvolává u ptáků nějaké změny metabolismu které souvisí s obranyschonosti…možná stejně působí velká ztráta peří…..
ahá? to by pro mě jako laika znělo i jako, že by na tom něco mohlo být. Nebo prostě šok, tělo začlo honem řešit něco jiného. (bolelo mě v krku, cestou pro lyže jsem spadla ze schodů a při pádu mi ruka zůstala v zábradlí, bolelo to jako sviň, ale v krku to okamžitě přestalo = mohla jsem jet na závody 😀, tzn. ten čert a ďábel prostě fungujou)
edit - držím kohoutovi a zadavatelce palce, aby to klaplo
Taky to vnímám jako nějaký restart, jiný vysvětlení nemám. Veterináři říkají že je to pi.ovina. Náhoda.
Dumám si tady nad tím, že bych to stejně tomu zvířeti nedokázala udělat, ale na druhou stranu, pokud by to měla být záchrana, nebo aspoň pokus o ni, před sekerkou, tak…. lepší asi to zkusit, než hlavu na špalek?
Proč ne, nic to nestojí a na kopání díry je vždycky času dost..
Anonymní:Výběh mají obří a stejně mi furt lezou na terasu 🙂 . Je to Faverolka velká, povahou je přátelský jak ke slepicim, tak k lidem. Dneska z něho vyšly i podivne bobky.
Tak jsem šla schválně studovat ty bobky od našich slepic... některé je maji stejné 😀také zelené 😂😂…a jsou zdravé,jako rybičky👍..tak v tom to nebude…jak to s kohoutem dál vypadá?…
Zrzavci:Dumám si tady nad tím, že bych to stejně tomu zvířeti nedokázala udělat, ale na druhou stranu, pokud by to měla být záchrana, nebo aspoň pokus o ni, před sekerkou, tak…. lepší asi to zkusit, než hlavu na špalek?
Možná nějaký podobný princip jako pálení šlach u koní nebo blistrování ?
Kůže nad zraněnou šlachou se přejela žhavým železem nebo namazala tou blistrovací mastí a bílé krvinky se přemístily, aby řešily jiný problém. A pak se zase chladilo.
Tak jsem to alespoň pochopila.
Dneska zkončil na špalku ☹️ . Nelepšil se, tak jsem to ukončila.
Kůže nad zraněnou šlachou se přejela žhavým železem nebo namazala tou blistrovací mastí.
Cílem bylo převést chronický zánět na akutní a ten pak léčit. S bílými krvinkami to nesouviselo.
olik1:Dobrý den. Od včera mi nechodí kohout. Žije ve volném výběhu s lesem. Do této chvíle zcela zdravý. Nohy jsem mu umyla abych zjistila jestli si něco nezapíchl. Vypadá to, že ne. S nohami se mu dá hýbat, bolest neprojevuje. Jednu nohu má zarůžovělou, napadá vás někoho jestli může být problém v tom a co případně s tím?
Dobrý den, možná by bylo dobré nahrát ho na video, abychom viděli, jak tada špatně chodí nebo nechodí.
Kohout je už dávno zabit a sežrán, takže video nebude.
Je fajn si nejdřív pročíst celou diskuzi.😉