Odpověď na příspěvek uživatele Marta z 19.05.2024, 10:18:50
Tak to jak která koza..počítá se denní nádoj od odstavení kůzlat do konce dojení, zasušení,když je koza březí..naše koza Míša 🐐 teď, po kůzlazech, doji něco přes 5 litrů denně, koncem roku pomalu ubírá , až do zasušení..připouštíme v říjnu..
Tak to jak která koza..počítá se denní nádoj od odstavení kůzlat do konce dojení, zasušení,když je koza březí..naše koza Míša 🐐 teď, po kůzlazech, doji něco přes 5 litrů denně, koncem roku pomalu ubírá , až do zasušení..připouštíme v říjnu..
Tak to je koza údernice. Tolik jsem mívala od tří.🤭
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.05.2024, 14:37:28
😀díky!..a to samé, i 6 litrů v létě,mi dávala jeji máma Růžena 😀..ale ta už má 11 let, uz jsme ji nepřipouštěli a dojit ji nechci..určitě by se rozdojila,ale máme mléka až moc..😏
U nás loni 5l ze dvou koz dohromady denně, tj. 2.5l na kozu (první laktace). Včera jsme udali letošní kozlíky a dneska bylo poprvé letos všechno mléko pro nás a holky daly 8.3l (tj. více než 4l na kozu) 👏
Ančovička má údernice a taky je dobře krmí . Ale pokud se ptáte na průměrný nádoj kozy ,není to úplně jednoduchá odpověď. Záleží na genetice , krmení a která je to laktace. Jsou kozy co dají jen litr. Průměrně dá koza podle mne dá 2 - 3 lt .