chtěla bych otevřít nedělní odlehčené (?) téma. Náhodně jsem narazila na tuto diskuzi: https://www.emimino.cz/diskuse/tchyne-nase-zvirata-a-miminko-519668/ a dost mě překvapilo, pro kolik lidí je nepřijatelné, že domácí zvířata spí v posteli nebo chodí po stole. Chápu, že zrovna na tom konkrétním webu je asi větší procento úzkostlivých matek, proto by mě zajímalo, jak to máte doma vy? Kam vaše zvířata (ne)mohou? Jediné místo kam nechodí náš kocour je kuchyňská linka, ale třeba na jídelním stole leží naprosto běžně, o spaní v posteli nebudu ani mluvit… 😄
Odpověď na příspěvek uživatele kocoura219 z 12.05.2024, 15:12:53
U nás můžou kočky všude až na kuchyňskou linku. Stůl nám nevadí, v posteli spí každou noc, jsou na to zvyklí. Kocour na linku ani nevyskočí, jen se tam natahuje, když jim chystám do misek jídlo. To se vždycky opře a natahuje packy. Osobně jsem se setkala s názory typu:“kočku bych v posteli nestrpěla, fuj!” A podobně od lidí co žádné zvíře sami nemají, nebo mají zvířata venku u baráku, protože “k baráku patří” a nic moc dál kolem nich neřeší. A pořídit si kočku s PP do bytu je pro ně úplně z jinýho vesmíru😅.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.05.2024, 19:10:54
Náš teda na tu linku ani nevyskočí, takže to nemusím řešit, bůhví jak by to vypadalo, kdyby na ní uměl vyskočit 😀 ale stejně, základem, stejně jako všude jinde, by samozřejmě bylo nenechávat na ní nic, co by mohlo přijít k úhoně 😀 Když jsem byla malá, měli jsme doma kočky, co na linku samozřejmě taky nesměly, ale občas se stalo, že se tam nějak dostaly…. no jednou na Vánoce tam dokonce ulovily rybu 😀😀
U mě nesmí Kocour většinu času do mého pokoje. Zbytek bytu je jeho výsostné rejdiště, vč. linky, na kterou ovšem neleze (co vím), není tam nic zajímavého. Do pokoje nesmí, páč tam skladuji oblečení, a nemusím zrovna chodit v “norkovém” kožichu 🙂 To je jediný důvod. Když mu občas dovolím, tak si to tam obejde, ožvejká zelenec, počumákuje sklo na okně, a způsobně si lehne ke mně do postele, ráno je pod ním koláč z těch chlupů 😀 Tak mě to zase na chvíli vyléčí. Nejlepší je, když se jde se mnou poňuňat po ránu a já jsem oslintaná a ochlupená po rukách, obličeji, všude… matky by trefil šlak.
Odpověď na příspěvek uživatele kocoura219 z 12.05.2024, 15:12:53
Zdravím. U mě doma v baráku mají naše dvě čičiny přístup všude. Včetně kuchyňské linky. Jsou čistě bytové, zdravé, bez parazitů, a mnohem čistotnější, nežli třeba já 😀. Máme s manželkou 15měsičního synka, a akorát do místnosti s ním neměly (v noci či bez dohledu) k němu přístup cca do roka. Ale vyhýbají se mu samy od sebe, dosud. Všechno zařízení bytu je u nás praktické a čistitelné. Bez koberců, jen lino a dlažba.
Většinou je pouštím i do své teramístnosti/obýváku, vyháním jen, když se tam příliš rozdovádí. V posteli se mnou spí prakticky denně, občas si vlezou i pod peřinu. Jsem výsostným majetkem té mladší, menší, avšak dominantní a dravější čičindy. Starší (asi jen o půlrok) tíhla vždy více k manželce, byť ta je v současnosti spíše okupována synkem.
Venkovní či polovenkovní číču bych však v ničem z výše uvedeného netoleroval.
Tak se přiznám. U nás psi v posteli nejsou, mají svůj gaučík, kam jdu já 🙂 . Ani kocór nespí v posteli, ale ten - zmetek jeden pekelná 😀 - se neptá, a krade náš gauč. Na psím nespí, ten mu není dost nóbl.
Na linku taky nesmí, je to koucour venkovní, lovec a zabiják, nemusím mít na lince všechno, takže pokud se tam hodlá dostavit, má utrum. Robot luxuje každý den, vytírá se, utírá se prach, máme myslím čisto. Zpravidla tak pět minut 😀 😀, než se některý z nich oklepe. teď zjara to byl brutál. Babička vižlí línala neskutečně, to jsem před zapnutím robota -aby se nezahltil, vždycky nahrubo smetla podlahu.
Kluci mohou všude tedy kromě kuchyňské linky. Moc dobře to vědí, i když starší to někdy poruší, zvlášť když tam jsou lentilky. (ale je to jednou za tři měsíce.) Mladší ne, že by na linku nevyskočil - když vyskočí na rameno, ale zatím to nikdy neudělal. A pak je tady ještě indukce, kam nesmí v žádném případě. Koupelna a toaleta je přístupná - dokonce tam mají i pozorovací stoličku. A do postele také, mladší dokonce naučil staršího spát s námi v posteli (dříve dokud jsem měla pouze staršího kocoura tak to nedělal.)
U nás je pes taky všude. Když k nám dorazí na návštěvu přátelé s dětma většinou slyším, že by chtěli mít takhle uklizeno😁. Letos pes pouští taky nějak hodně, tak to to nebudu lhát - jsem ráda, že mám jen jednoho. Bývala jsem lehkej bakterofob, nic extrémního ale myslela jsem si, že pes bude spát v pelechu, že nemusím zažívat 5x denně psí francouzáky…člověk míní, pes mění a já jsem ráda, že změnil. Teda ty francouzáky se odnaučil.
Teď mám v okolích pár prťat, až na válení se v hnoji tam ani moc rozdílů nevidím.
Taky mám pocit, že línání je teď extrémní, chlupy všude… 😀
Bývala jsem lehkej bakterofob
Já jednu dobu taky… a všude muselo být naklizeno 😄 teď jsou chlupy v posteli i na stole a všude v prostoru se válí plyšové myši 😎 Uklízet se samozřejmě snažím průběžně, ale jak psala výše Zrzavci, moc dlouho to nevydrží 😀
No s těma chlupama je to fakt na nic. Denně vyčesávám a pes se oklepe a mohla bych vzít zase vysavač, robotickej u nás není možnej, ale fajn je ten gumovej smeták. Vyšilovala jsem, když měl škrkavky, to mi se mi ze začátku šílení vracelo, ale přestala jsem o tom číst a šílení se postupně ztratilo😁. No dneska jsem s ním měla promluvu, protože jsem byla zalívat připravenou louku, po sprše jsem přišla do ložnice a v posteli bahenní šlápoty, viník mlčel, tak co s tím že jo🙄.
Já se teda musím přiznat, že jsem každodenně přestala uklízet ve chvíli, kdy jsem se nastěhovala k příteli a jeho třem spolubydlícím do tenkrát spíš studentského bytu. 5 lidí (z toho 4 kluci) a jedna, později dvě kočky…Sice jsme si dělili úklid na týdny, ale i tak ve sdíleném bytě se 4 klukama byly kočičí chlupy ten nejmenší problém…Docela mi to posunulo hranici mezi uklizeno/neuklizeno 😀…
Už dávno sice s přítelem bydlíme bez spolubydlících, ale ta posunutá hranice (oproti tomu, jak má třeba naklizeno maminka bez zvířat) nám zůstala. Takže se pořádně uklízí cca 1x za 14 dnů, nebo když má přijít návštěva. Jinak prostě máme provozní bordel, protože luxovat 2x denně, s tím, že za půl hodiny je na chodbě stejně zase písek a na koberci chlupy mě tak nějak nebaví a raději investuji čas do něčeho smysluplnějšího a chlupy co potkám prostě posbírám (mám dlouhosrsté kočky, takže se na podlaze tvoří prérijní chuchvalce).
Přiznám se, že kolikrát teď v týdnu vyluxuju tak 1x za tři dny. Nábytek odchlupuji tak 1x týdně. O utírání prachu se raději nezmiňuji, ani si nepamatuji, kdy jsem naposledy utírala prach na lednici…co nevidím, to tam není🤭. Vytřu, když je potřeba, ale pravidelný režim v tom nemám.
Většinou přijdem z práce, rozhlédneme se a řeknem si “to je ještě dobrý” 😀…
Asi to zní hrozně, ale nepřijde mi, že bychom měli doma bordel, nebo špínu…ale jako z podlahy bych zase nejedla, co si budem… 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 14.05.2024, 09:02:49
Mám to stejně, ono to ani jinak ve velkým baráku nejde, pokud se člověk nechce pouklízet k smrti, od jara do podzimu otevřený barák, zvěř courá sem a tam, občas děti, zvenku lítá bordel, jako teď třeba z pampelišek a olší. Na to nejhorší mám robo vysavač a postřikovací mop, ale důkladný úklid denně fakt nedělám, vytřít a vyluxovat celý barák mi trvá přes hodinu, o utírání prachu ani nemluvě, to je na celý den a služku teda nemám.
Ale jakože chápu, že někdo s malým bytečkem v paneláku to běžně stíhá denně a má pak jiný standardy, ale naštěstí je toto každého věc. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.05.2024, 09:25:23
Ano! Sláva vám robotický vysavači! Sláva vám! Podařilo se nám sehnat baterku k dosluhujícím vysavači a tak pořádám robotický rallye. Ohaře vypustim ven, roboty do prostoru a jdu. Psů je moc, kocour je prase (tuhle přišel a nožičky obalený jílem! na hlavě mour), takže nemít tyhle pomocníky, byla ba to katastróf!
Já teda barák stíhám, když jsem ve formě, vzít komplet od podlahy - vč sanity, prachu /i na lustrech, futra a tak za cca hodinu. Usilovný práce.Plus pak to jen vytřít. Lítám teda u toho jak fretka, protože úklid nesnáším, zdržuje mě to , tak to valim před sebou jak buldozer. Jsem vybavená, jak do boje - měnim hadry, prachovky, houbičky jak pistolník kolty! A naprosto nechápu, že jsem fakt celej život, jak blbka myla vanu jen houbičkou. Teď to beru malou stěrkou s houbičkou na okna a nemusím se potápět do vany, t oje taková úleva!! A jak rychle s tím člověk přešmrdlá dlaždičky, pak to jen stáhne vysavačem na vodu a fertig.
Bylo mi jasný, že uklízet barák je něco jinčího, než byt - byť 3+1, tak jsem se na to vybavila.